Old Traffordilla pelattu Valioliiga-ottelu Manchester Unitedin ja Lutonin välillä päättyi kotijoukkueen 1‒0 voittoon. Ottelun ainokaisen maalin teki Victor Lindelöf pelin 59. minuutilla. Ottelu oli tasaisista tilastoluvuista huolimatta Manchester Unitedin hallintaa ja joukkueen hallussapito oli merkittävä, 65%. Ennakko-odotukset olivat Manchester Unitedin eduksi, ja kotijoukkue onnistuikin nujertamaan Lutonin havitellessaan voittoa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalintekijät ja tilastot

Lindelöf teki kauden ensimmäisen maalinsa joukkueelleen ja oli muurina omalla puolustusalueella. Manchester United loi enemmän maalipaikkoja, kun se laukoi maalia kohti 15 kertaa, joista neljä meni maalia kohti. Lutonilla sen sijaan oli 10 laukausta, joista 4 meni maalia kohti. Yli 20 minuuttia ennen ottelun päättymistä Lutonin pelaaja I. Kabore sai keltaisen kortin rikkeestään ja myös Lutonin T. Lockyer näki keltaisen kortin lisäajalla.

Maali tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 59′ peliminuutilla Manchester United siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Victor Lindelöf

Pelissä ei nähty muita maaleja, joka ehkä katsojia jäi harmittamaan, mutta kokonaisuudessaan ottelu oli viihdyttävä ja jännittävä.

Vaihdot ja taktiikka

Manchester United teki ottelussa neljä vaihtoa, joista merkittävimpiä olivat M. Mountin tulo kentälle 40. minuutilla ja R. Varanen vaihto 79. minuutilla. Luton puolestaan käytti kaikki viisi sallittua vaihtoaan.

Edwardsin joukkue jatkoi 3-4-2-1 ryhmityksellä, jolla he ovat pelanneet neljä viimeistä otteluaan. Manchester Unitedin päävalmentaja E. ten Hag valitsi 4-2-3-1 ryhmityksen, millä joukkue on pelannut yhdeksän viimeistä otteluaan.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester United vs Luton

 1. Laukaukset 15 vs laukaukset 10
 2. Hallinta 65 % vs hallinta 35 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 4
 4. Syötöt 576 vs syötöt 321
 5. Syöttötarkkuus 86 % vs syöttötarkkuus 79 %
 6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 11
 7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 11 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester United peliä lähes koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Brentford on sijalla 14, 10 pisteellään ja Burnley sijalla 18, neljällä pisteellään.

Loppupäätelmät

Ottelun lopputulos oli linjassa peliviisauden ennakko-odotusten todennäköisyyksien kanssa, sillä Manchester Unitedin voittoon oli ennustettu 45 % todennäköisyys. Peli oli tasaisempi vastoin odotuksia, mutta Manchester Unitedin laadukkaampi pelitaktiikka vei lopulta voiton. Seuraavaan otteluun joukkueet lähtevät eri asenteilla; Manchester United jatkaa voiton jälkeen, kun taas Luton yrittää parantaa peliesitystään hävityn ottelun jälkeen.

Voimakkaasti dominoineen Manchester Unitedin hallussa pallo oli ottelun aikana yli puolet ajasta. Molemmilla joukkueilla oli onnistuneita laukauksia yli kymmenen kappaletta, mutta molemmilla vain neljä meni suoraan maalia kohti. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 17.02.2024 klo 17:00 Lutonin kotikentällä.

 

Käy lukemassa meiltä Manu vedonlyöntivinkit ja monet muut vinkit kaikkiin Valioliiga otteluihin. Mikäli haluat lyödä vetoa bonuksilla, niin ole hyvä ja kokeile Rebellion Bets kasinoa, joka tarjoaa tervetulobonukset.