Jalkapallosarja Valioliigan ottelussa Manchester United kohtasi Liverpoolin sunnuntaipäivänä Old Traffordilla. Ottelu päättyi 22-tasapeliin, kun molemmat joukkueet näyttivät voitontahtoaan kentällä. Liverpool sai otteluun lentävän startin, kun Luis Diaz vei joukkueensa johtoon 23. peliminuutilla. Manchester United ei kuitenkaan antanut periksi ja vastasi Liverpoolin osumiin toisen puoliajan aikana. Manchester United lopputulos oli vierasjoukkue Liverpoolille raskas pettymys mestaruustaiston kannalta.

Ennakko-odotukset olivat jo alkujaan sarjakärki Liverpoolin eduksi, mutta kotijoukkue ManU onnistui antamaan Liverpoolille todella hyvän vastuksen sunnuntaipäivän ottelussa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Manchester United oli takaa-ajoasemassa ensimmäisen puoliajan maalin jälkeen. Toisella puoliajalla se sai kuitenkin peliinsä uutta vaivaa, kun Bruno Fernandes tasoitti 50. peliminuutilla.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 23′ peliminuutilla Liverpool siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Luis Días
 2. 50′ peliminuutilla ManU:n maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Bruno Fernandes
 3. 67′ peliminuutilla ManU siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Kobbie Mainoo
 4. 84′ (R) peliminuutilla Liverpool tasoitti tilanteeksi 2‒2, maalintekijänä Mohamed Salah

Tiukassa ottelussa nähtiin myös muutoksia pelaajakaartissa, kun Manchester United teki kolme vaihtoa ottelun edetessä. Liverpool reagoi tekemällä neljä vaihtoa ottelun aikana.

Maalintekijät ja varoitukset

Ottelussa nähtiin useita varoituksia. Manchester United sai yhteensä viisi keltaista korttia, kun taas Liverpool kärsi kahdesta. Erityisen huomionarvoista on, että Manchester Unitedin maalivahti André Onana koki harvinaisen kohtalon saaden keltaisen kortin.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester United vs Liverpool

 1. Laukaukset 9 vs laukaukset 28
 2. Hallinta 37 % vs hallinta 63 %
 3. Laukaukset maalia kohti 5 vs laukaukset maalia kohti 7
 4. Syötöt 356 vs syötöt 567
 5. Syöttötarkkuus 76 % vs syöttötarkkuus 84 %
 6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 10
 7. Keltaiset kortit 5 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 6 vs kulmapotkut 11

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Liverpool peliä koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Liverpool on sijalla kaksi, 71 pisteellään ja Manchester United sijalla kuusi, 49 pisteellään.

Vaihdosta kentälle tullut Kobbie Mainoo teki 67. peliminuutilla maalin, tuoden Manchester Unitedille tarvittavan johdon. Ottelun loppuhetkillä Liverpool sai kuitenkin rangaistuspotkun, jonka Mohamed Salah muutti maaliksi.

Ennusteet ja pelitilastot

Kaiken kaikkiaan tasainen ja tiukka ottelu päättyi 2‒2-tasapeliin. Liverpool hallitsi palloa 63 prosenttia ottelusta, kun Manchester Unitedilla vastaava luku oli 37 prosenttia. Kun Liverpool hallitsi ottelua, Manchester United oli tehokkaampi maalipaikoissaan.

Tilastollisesti Liverpool oli ennakkosuosikki voittamaan ottelun, mutta kuten jalkapallossa usein, ottelun lopputulos ei ole aina yhtä suoraviivainen. Jokainen ottelu on omanlaisensa tapahtumineen, maaleineen ja maalipaikkoineen. Nähtäväksi jää, mikä tulee olemaan näiden joukkueiden viimeinen sijoituspaikka Valioliigan sarjataulukossa kauden päättyessä.

 

Manchester United lopputulos oli Liverpoolille musertava takaisku, vaikka Klopp yritti lehdistötilaisuudessa tulosta tasoitella.

Lue myös tämän ottelun ennakko. Jos keskinäiset ottelut kiinnostavat, nii lue myös edellisen ottelun lopputulos ja ennakko.