Valioliiga-ottelussa Manchester United kohtasi Fulhamin kotikentällään Old Traffordilla 24. helmikuuta 2024. Peli päättyi hämmästyttävästi Fulhamin voittoon lukemin 21, vaikka Manchester Unitedin oli ennakoitu voittavan pelin. Keskeiset hetket pelissä koettiin minuuteilla 65′, 89′ ja 97′, kun Fulhamin ja Manchester Unitedin pelaajat onnistuivat maalinteossa. Tulokset ja Vetovinkit Manun peleihin suoraan sivuiltamme.

Ennakko-odotukset olivat Manchester Unitedin eduksi, jo ennen ottelua, mutta Fulham antoi hyvän vastuksen ManU:lle koko ottelun ajan. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa jälkikäteen tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta. 

 

Ottelun käänteet

Fulhamin ensimmäisen maalin teki 65. minuutilla Calvin Bassey, jolle syötön antoi Timothy Castagne. Manchester Unitedin Harry Maguire tasoitti ottelun 89. minuutilla. Ottelun loppuhetkillä Fulham kuitenkin sinetöi voittonsa, kun 97. minuutilla Alex Iwobi, jolle syötön antoi Amad Diallo Traore, onnistui maalinteossa. Ottelussa jaettiin useita keltaisia kortteja, ja Fulhamin maalivahti Bernd Leno sai myös varoituksen.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester United vs Fulham

 1. Laukaukset 21 vs laukaukset 17
 2. Hallinta 57 % vs hallinta 43 %
 3. Laukaukset maalia kohti 9 vs laukaukset maalia kohti 5
 4. Syötöt 537 vs syötöt 400
 5. Syöttötarkkuus 86 % vs syöttötarkkuus 81 %
 6. Vapaapotkut 6 vs vapaapotkut 11
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 5
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 2 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 10 vs kulmapotkut 9

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester United peliä koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Manchester United on sijalla kuusi, 44 pisteellään ja Fulham sijalla 12, 32 pisteellään.

Vaihdot ja taktiikka

Manchester United teki neljä pelaajavaihtoa ottelun aikana. Pois otettiin Casemiro, Omari Forson, Kobbie Mainoo ja Victor Lindelof, ja tilalle tulivat Scott McTominay, Christian Eriksen, Amad Diallo ja Antony.

Fulham puolestaan teki kolme vaihtoa: Andreas Pereira, Harrison Reed ja Harry Wilson tulivat pois, ja heidän tilalleen tulivat Tom Cairney, Adama Traore ja Issa Diop. Manchester Unitedin tavallisimmin käytetty taktiikka on 4-2-3-1, jota on käytetty 23 pelissä. Fulham on taas useimmiten pelannut 4-2-3-1 taktiikalla, 18 pelissä.

Voiton avaimet ja yllättävä tulos

Ottelun veikkauksen mukaan Manchester Unitedin ennakoitiin voittavan tai ottelun päättyvän tasapeliin, mutta lopputulos yllätti kaikki. Fulhamin voitto avasi Calvin Basseylle ja Harry Maguirelle heidän maalitilinsä sekä Valioliigassa että kuluvalla kaudella.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 65′ peliminuutilla Fulham siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Calvin Bassey
 2. 89′ peliminuutilla Manchester Unitedin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Harry Maguire
 3. 90+7′ peliminuutilla Fulham siirtyi johtoon numeroin 1‒2, maalintekijänä Alex Iwobi

Huomattavaa on myös se, että Fulhamin pelaaja Andreas Pereira on aiemmin pelannut Manchester Unitedin joukkueessa. Kaiken kaikkiaan ottelu oli täynnä dramaattisia käänteitä, yllätyksiä ja jännittäviä hetkiä, jotka jäävät varmasti pitkäksi aikaa katsojien mieleen.

 

Käy lukemassa Vetovinkit Manun peleihin sivuiltamme ja samalla tutustu muiden otteluiden ennakoihin ja tuloksiin. Lue myös joukkueiden edellisestä kohtaamisesta ennakko ja tulos.