Valioliiga-ottelussa Old Traffordilla lauantaina 9. maaliskuuta 2024 Manchester United kaatoi Evertonin 20. Manchester Unitedin maalin teki Bruno Fernandes 12 minuutin kohdalla rangaistuspotkusta. Toisen maalin laukoi Marcus Rashford 36 minuutin kohdalla myös rangaistuspotkusta. Everton ei onnistunut tekemään maaleja huolimatta yhteensä 23 laukauksestaan. Manchester United pelin lopputulos ja raportti nyt valmiina.

Ennakko-odotukset olivat Manchester Unitedin eduksi, mutta vierasjoukkue Everton pystyi antamaan hyvän vastuksen ManU:lle koko ottelun ajan. Rangaistuspotkumaalit olivat Evertonin turmioksi tällä kertaa. Jos ottelu jätti näkemättä, sen voi katsoa tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Ottelussa nähtiin kahden maalin lisäksi useita vaihtoja. Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 12′ (R) peliminuutilla Manchester United siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Bruno Fernandes
 2. 36′ (R) peliminuutilla Manchester Unitedin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Marcus Rashford

Tällä kertaa oli jännittävää nähdä ottelu, jonka maalit syntyvät ainoastaan rangaistuspotkuista. Syöttöjen määrä oli ottelussa melko pientä, joka osoittaa, että pelin hallinta ja syöttötarkkuus olivat toimivia, harkittuja tekoja.

Ottelun tilastot

Tilastot osoittavat tasaisen pelin, jossa Manchester Unitedilla oli hieman enemmän pallonhallintaa (52 %) ja maalinteon tehokkuutta. Evertonilla oli enemmän kulmapotkuja ja yrityksiä, mutta vain kuusi laukausta osui maalia kohti verrattuna to Manchester Unitediin. Molemmilla joukkueilla oli yhteensä 12 ammuttua rangaistuspotkua. Everton sai kaksi keltaista korttia, kun taas Manchester United sai vain yhden.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester United vs Everton

 1. Laukaukset 15 vs laukaukset 23
 2. Hallinta 52 % vs hallinta 48 %
 3. Laukaukset maalia kohti 8 vs laukaukset maalia kohti 6
 4. Syötöt 488 vs syötöt 444
 5. Syöttötarkkuus 81 % vs syöttötarkkuus 84 %
 6. Vapaapotkut 13 vs vapaapotkut 11
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 6 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 5 vs kulmapotkut 8

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei ManU peliä ehkä hieman enemmän tällä kertaa.

Kobbie Mainoo, joka otti osaa ensimmäiseen Valioliiga-otteluunsa, vaihdettiin pois 79. minuutilla ja tilalle tuli kokenut Sofyan Amrabat. Myös Alejandro Garnacho ja Jonathan Evans tekivät tilaa lisävaihtoja varten. Everton teki kaikki sallitut vaihdot, muun muassa keskikenttäpelaaja Abdoulaye Doucouré ja hyökkääjä Beto vaihdettiin pois. Joukkueiden entiset Manchester United-pelaajat James Garner, Ashley Young ja Michael Keane kaikki pelasivat ottelussa Evertonin puolella.

Jatkuva voittoputki

Tämä voitto merkitsi neljättä peräkkäistä voittoa Evertonista Manchester Unitedille. Unitedin päävalmentaja Erik ten Hag onnistui myös pelistrategiassaan, 4-2-3-1-muoto on ollut käytössä 24 pelissä.

Evertonin päävalmentaja Sean Dyche ei sen sijaan löytänyt onnistunutta pelitaktiikkaa, eikä pystynyt rikkomaan voittoputkea. Manchester Unitedin odotettiin voittavan ottelun 45 % todennäköisyydellä, ja he pitivät standardin korkealla. Ottelun myötä Manchester United on sarjataulukossa sijalla kuusi, 47 pisteellä, kun taas Everton on sijalla 16, 25 pisteellä.

 

Manchester United pelin lopputulos oli taas selkeä ja Manu on voittoputkessa Evertonia vastaan. Olithan jo lukenut tämän ottelun ennakon? Lue myös edellisen kohtaamisen otteluraportti ja ennakko.