Old Traffordilla pelattiin torstaina 6. joulukuuta 2023 jännittävä Valioliigan kohtaaminen, jossa Manchester United kohtasi Chelsean. Ottelun lopputulos oli 2‒1 Unitedille, joka oli selvästi aktiivisempi osapuoli kentällä.

Ennakko-odotukset olivat ManU:n eduksi, ja se onnistui hienosti nujertamaan Chelsean havitellessaan voittoa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalit ja merkittävät hetket

Manchester United sai otteluun hyvän startin, sillä S. McTominay vei Unitedin johtoon ottelun 19. peliminuutilla. Chelsean ainoa maali tuli puoliajalla, kun C. Palmer onnistui M. Mudrykin antamasta syötöstä. Ratkaisun teki jälleen S. McTominay yhteispelillä A. Garnachon kanssa 69. minuutilla.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 19′ peliminuutilla Manchester United siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Scott McTominay
 2. 45′ peliminuutilla Chelsean maali johti tasatilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Cole Palmer
 3. 69′ peliminuutilla Manchester United siirtyi jälleen johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä toistamiseen Scott McTominay

Scott McTominay loisti tässä pelissä kerrakseen ja sai poistua kentältä suuren suosion saattelemana. Fanit tulevat muistamaan tämän ottelun vielä pitkään. Vaikka yhteispeliä tarvitaan, oli McTominayn pelisilmä kohdillaan tässä pelissä tehokkaasti.

Vaihdot ja varoitukset

Molemmat joukkueet hyödynsivät vaihtomahdollisuuttaan kolme kertaa. United teki ensimmäisen vaihtonsa heti tauon jälkeen, kun V. Lindelöf vaihdettiin S. Reguiloniin. Myös Chelsea reagoi samalla tavalla tuomalla R. Jamesin M. Cucurellan tilalle. Ottelun aikana United sai neljä keltaista korttia, kun taas Chelsea selvisi ilman varoituksia.

Statistiikkaa ja päätelmiä

Ottelun tilastot osoittavat selvästi Unitedin vahvan pelinhallinnan. Unitedin laukaukset maalia kohti olivat 9‒3, kun taas Chelsealla oli vain kolme onnistunutta laukausta. Unitedilla oli myös selkeä ylivoima kulmapotkuissa (12‒4). Pallohallinta oli kuitenkin Chelsealla (56 %), mutta se ei kyennyt muuntamaan hallintaa maaleiksi. Unitedin voiton takuumies oli kentän hahmo S. McTominay, joka maalien lisäksi hoiti keskikentän pelinrakentelun hienosti.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester United vs Chelsea

 1. Laukaukset 28 vs laukaukset 13
 2. Hallinta 44 % vs hallinta 56 %
 3. Laukaukset maalia kohti 9 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 397 vs syötöt 512
 5. Syöttötarkkuus 85 % vs syöttötarkkuus 85 %
 6. Vapaapotkut 12 vs vapaapotkut 12
 7. Keltaiset kortit 4 vs keltaiset kortit 0
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 3 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 12 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Chelsea peliä yli puolet koko peliajasta. Syöttöjä nähtiin myös runsaasti puolin ja toisin, mutta maaleilta vältyttiin kummassakin päässä, jos näin voi sanoa. ManU sai tehtyä kulmapotkuja 12 kappaletta, mutta maaleiksi asti niitä ei valitettavasti saatu työstettyä.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Manchester United on sijalla kuusi, 27 pisteellään ja Chelsea sijalla kymmenen, 19 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 03.04.2024 klo 21:45 Chelsean kotikentällä.

 

Lukemalla sivujamme löydät Manchester United pelien vetovinkit ja lopputulokset.