Suosikkina Valioliiga otteluun lähtenyt Manchester United kohtasi yllättävän Bournemouthin Old Traffordin kentällä lauantaina 09.12.2023. Bournemouth iski nopeasti osuman aivan ottelun alussa, jolle Manchester United ei löytänyt vastausta. Ottelun lopputulos oli Manchester Unitedille kova pettymys, sillä he hallitsivat palloa 69 % ajasta ottelussa.

 

Ottelun kulku

Maaliviiva ylittyi ensimmäisen kerran jo viiden minuutin pelin jälkeen Bournemouthin hyväksi, kun D. Solanke viimeisteli L. Cookin syötöstä. Toinen osuma nähtiin vasta 68. minuutilla, kun P. Billing onnistui maalinteossa M. Tavernierin syötöstä. Viimeinen naula Manchester Unitedin arkkuun lyötiin 73. minuutilla, kun M. Senesi upotti pallon maaliin Tavernierin syötöstä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 5′ peliminuutilla Bournemouth siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Yoane Wissa
 2. 68′ peliminuutilla Bournemouthin maali johti tilanteeseen 0‒2, maalintekijänä Bryan Mbeumo
 3. 73′ peliminuutilla Bournemouth siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 0‒3, maalintekijänä Marcos Senesi

Ottelu päättyi luvuin 0‒3, joka oli todella karvas pettymys Manchester Unitedille. Bournemouth oli kova yllättäjä, jota voidaan tämän ottelun myötä pitää vahvana voittajasuosikkina seuraavaankin otteluun.

Vaihdot ja varoitukset

Varoituksia jaettiin runsaasti molemmille joukkueille. Kolme keltaista korttia meni Manchester Unitedille ja yksi Bournemouthille. Manchester Unitedin valmentaja E. ten Hag reagoi tappioasemaan tekemällä neljä vaihtoa jo ennen ottelun loppupuolta. Bournemouthin valmentaja Andoni Iraola puolestaan piti vaihtomiehensä penkillä suurimman osan ottelusta säästäen heidät vasta ottelun loppupuolella.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester United vs Bournemouth

 1. Laukaukset 20 vs laukaukset 10
 2. Hallinta 70 % vs hallinta 30 %
 3. Laukaukset maalia kohti 3 vs laukaukset maalia kohti 4
 4. Syötöt 661 vs syötöt 296
 5. Syöttötarkkuus 85 % vs syöttötarkkuus 70 %
 6. Vapaapotkut 7 vs vapaapotkut 10
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 10 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester United vahvasti peliä koko ajan, mutta se ei vain riittänyt. Bournemouth yllätti vahvalla pelaamisellaan ja peliotteellaan yhden Valioliigan suosikkijoukkueista. Ottelun lopputulos oli kova paikka ManU:n valmennustiimille, kuin myös joukkueelle.

Voittoputki jatkuu

Huolimatta siitä, että Manchester Unitedia ennakko-odotettiin voittajaksi, Bournemouth pystyi venymään voittoon ja jatkamaan neljän ottelun voittoputkeaan. Bournemouthin pelaajista erityisesti maaleja viimeistelleet D. Solanke, P. Billing ja M. Senesi ansaitsevat kiitosta onnistuneista suorituksistaan.

Erityisen mielenkiintoiseksi ottelun teki se, että Bournemouthin pelaaja Philip Anyanwu Billing pääsi maalintekoon ja palkittiin vaihdolla heti sen jälkeen. Tämä voitto merkitsi myös Bournemouthin pelaaja Marcos Nicolás Senesi Barónille kauden ensimmäisen maalin viimeistelyä.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Manchester United on sijalla kuusi, 27 pisteellään ja Bournemouth sijalla 13, 19 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 13.04.2024 klo 17:00 Bournemouthin kotikentällä.

 

Käy lukemassa sivuiltamme Manchester United pelien vetovihjeet ja paljon muita otteluita.