Tapaninpäivän Valioliigan iltapelissä Manchester United kohtasi Aston Villan kotikentällään Old Traffordilla erittäin jännittävässä ja tapahtumarikkaassa ottelussa, jonka United vei nimiinsä 3‒2.

Ennakko-odotukset olivat Aston Villan eduksi, mutta kotijoukkue Manchester United onnistui nujertamaan Aston Villan, sen havitellessa voittoa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Koko avausjakson ajan peliä hallitsi Aston Villa, jonka John McGinn ja Leander Dendoncker maalasivat ensimmäiset maalit tuoden näin joukkueelleen selkeän 2‒0 johdon. Yllättäen kuitenkin toisen jakson aikana Manchester United nousi voittoon sen jälkeen, kun Alejandro Garnacho teki kaksi maalia ja Rasmus Højlund viimeisteli voittomaalin.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 21′ peliminuutilla Aston Villa siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä John McGinn
 2. 26′ peliminuutilla Aston Villan maali johti tilanteeseen 0‒2, maalintekijänä Leander Dendoncker
 3. 59′ peliminuutilla Manchester United kavensi Aston Villan etumatkaa tilanteeksi 1‒2, maalintekijänä Alejandro Garnacho
 4. 71′ peliminuutilla Manchester United maali tasoitti tilanteeksi 2‒2, maalintekijänä Alejandro Garnacho
 5. 82′ peliminuutilla Manchester United siirtyi johtoon numeroin 3‒2, maalintekijänä Rasmus Højlund

Vaihdot ja varoitukset

Ottelun aikana Manchester United käytti kaikki sallitut vaihdot ja myös Aston Villa vaihtoi viisi pelaajaa kentälle koko ottelun aikana. Unitedin pelaaja Bruno Fernandes sai varoituksen 73. minuutilla, samoin kuin Villa-pelaajat Diego Carlos ja Ezri Konsa. Jacob Ramsey, Aston Villa, sai keltaisen kortin 47. minuutilla.

Huomattavia seikkoja pelissä

Manchester United voitti ottelun, vaikka sen odotettiin häviävän. Rasmus Hojlund, United, teki ensimmäisen maalinsa kaudella ja ensi kertaa Valioliigassa. Aston Villan pelaaja Leander Dendoncker teki myös ensimmäisen maalinsa tällä kaudella.

Unitedin pelaaja Alejandro Garnacho sijoitettiin kahteen otteeseen maalille ottelun aikana. Ottelu oli kaiken kaikkiaan tasaväkinen, vaikka lopputilanne oli 3‒2. Pallo oli Manchester Unitedilla 45 % peliajasta ja Aston Villalla 55 %.

Ottelun tilastot

Tästä ottelusta tiedettiin tulevan todella jännittävä, vaikka ennustuksissa povattiin voittoa Aston Villalle. Historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester United vs Aston Villa

 1. Laukaukset 13 vs laukaukset 10
 2. Hallinta 45 % vs hallinta 55 %
 3. Laukaukset maalia kohti 7 vs laukaukset maalia kohti 4
 4. Syötöt 393 vs syötöt 462
 5. Syöttötarkkuus 79 % vs syöttötarkkuus 82 %
 6. Vapaapotkut 10 vs vapaapotkut 10
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 3
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 9 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 6

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Aston Villa peliä lähes koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Aston Villa on sijalla kolme, 39 pisteellään ja Manchester United sijalla kuusi, 31 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 11.02.2024 klo 18:30 Aston Villan kotikentällä.

 

Käy lukemassa meillä Manchester United otteluiden veto vinkit ja muiden Valioliigaotteluiden vetovinkit.