Valioliigan joulukuun huipentava ottelu nähdään 30.12.2023 kello 17.00 Suomen aikaa, kun kärkipaikkaa jahtaava Manchester City isännöi Sheffield Utd:tä Etihad Stadionilla. Ottelun panos on korkea molemmille joukkueille; City taistelee paikasta TOP 5:n joukossa, kun Sheffield taas puolestaan yrittää kiivetä pois sarjataulukon hänniltä.

Näillä joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä tekee ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Ottelua voi seurata suorana Viaplayn kautta tai livestriiminä Viasatin V Sport Footballin kautta.

Aikaisemmat kohtaamiset

Kymmenen viimeisen kohtaamisen historia on ollut täysin Cityn hallinnassa; City on voittanut jokaisen ottelun, eikä Sheffield ole onnistunut kertaakaan päihittämään vastustajaansa. Viimeisimmässä kohtaamisessa elokuussa City nappasi niukan 2‒1 voiton vieraissa.

Manchester City on ollut vireessä viime otteluissaan. Brentfordin ja Fluminensen taistelujen jälkeen City koki rutkasti vastusta Crystal Palacelta, kunnes lopulta kykenivät päihittämään FK Crvena Zvezdan UEFA:n Mestarien liigassa. Molempien kompastuskivien jälkeen City on palannut voittojen tielle.

Manchester Cityn viisi viimeisintä ottelua

  1. X‒X (TBD, keskeytetty), Manchester City vs Brentford (23.12.2023)
  2. 4‒0, Manchester City vs Fluminense (22.12.2023, FIFA Club World Cup)
  3. 0‒3, Urawa vs Manchester City (19.12.2023, FIFA Club World Cup)
  4. 2‒2, Manchester City vs Crystal Palace (16.12.2023)
  5. ja 2‒3, FK Crvena Zvezda vs Manchester City (13.12.2023, UEFA Mestareiden liiga)

Sheffield Utd puolestaan on kamppaillut enemmän tällä kaudella, ja heidän viimeisimpien otteluidensa tuloslista kuvastaa tätä hyvin. Voitto Brentfordista toi heille arvokkaan kolmen pisteen saaliin, mutta tappiot Liverpoolille ja Chelsealle jättivät joukkueen sarjan hännille.

Sheffield Utd:n viisi viimeisintä ottelua

  1. X‒X (kesken artikkelin kirjoitushetkellä), Sheffield Utd vs Luton (26.12.2023)
  2. 1‒1, Aston Villa vs Sheffield Utd (22.12.2023)
  3. 2‒0, Chelsea vs Sheffield Utd (16.12.2023)
  4. 1‒0, Sheffield Utd vs Brentford (09.12.2023)
  5. 0‒2, Sheffield Utd vs Liverpool (06.12.2023)

Joukkueiden edellisestä ottelusta tahoillaan on vain muutama päivä aikaa, joten ovatkohan molemmat joukkueet valmistautuneet tulevaa ottelua varten. Saa nähdä.

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Tiedoilla loukkaantuneista ja pelikielloista voi olla suuri vaikutus otteluun, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vastustajajoukkue käyttää tätä hyväkseen. Loukkaantumiset ja pelikiellot vaikuttavat ottelun lopputulokseen merkittävästi ja molempien joukkueiden tämä täytyy ottaa huomioon taktiikassaan.

Artikkelin kirjoitushetkellä (26.12.2023) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua.

Pelivihjeet ja odotukset

Manchester Cityn ja Sheffieldin kohtaamisesta on odotettavissa Cityn näytöstä. Ennakkoasetelmat huomioiden, Sheffieldin voitto tai tasapeli olisi yllätys. Manchester Cityn kotietuoikeuden ja paremman sarjasijoituksen (5., 34 pistettä), sekä Sheffieldin viimeisen sijan (20., 9 pistettä) huomioiden, ottelun todennäköinen voittaja on Manchester City.

Selvä suosikki on Manchester City. Ottelun lopputuloksen mukaan Etihad Stadionilta eri tavoin poistuvilla joukkueilla tulee olemaan sarjataulukossa kaksinumeroinen ero sijoituksissaan.

 

Lue sivuiltamme tuoreimmat Manchester City otteluiden vetovinkit. Samalla voit lukea muiden kiinnostavien Valioliigaotteluiden vetovinkit.