Sunnuntaina 13. huhtikuuta, Englannin Valioliigassa, Manchester City otti vastaan Lutonin. Etihad Stadiumilla pelattu ottelu päättyi Cityn suvereeniin 5‒1-voittoon. Ottelun alkuminuuteilla nähtiin jo ensimmäinen maali, kun Daiki Hashiokan vahinkomaali loitonsi Manchester Cityn johtoasemaan. Toinen maali tuli 64. minuutilla, kun Mateo Kovačic onnistui maalinteossa Julián Álvarezin loistavasta syötöstä. Ottelu sisälsi runsaasti maalikoosteita ja City jatkaa vahvaa voittoputkeaan kotikentällään. Manchester City ottelun lopputulos tuskin yllätti ketään.

Ennakko-odotukset olivat Manchester Cityn eduksi, ja kotijoukkue onnistuikin nujertamaan Lutonin järkyttävällä lopputuloksella. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kohokohdat

Pelin 76. minuutilla, Erling Braut Haaland teki maalin rangaistuspotkusta, siirtäen Cityn jo 3‒0-johtoon. Luton sai lohdutusmaalin 81. minuutilla Ross Barkleyn toimesta. Lopullinen niitti Lutonin arkkuun tulivat Jérémy Doku ja Joško Gvardiol, jotka molemmat onnistuivat maalinteossa ottelun loppupuolella.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 2′ (OM) peliminuutilla Manchester City siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä oman maalin tehnyt Daiki Hashioka
 2. 64′ (OM) peliminuutilla Manchester City kasvatti johtoaan, ja sen maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Mateo Kovačic
 3. 76′ (R) peliminuutilla Manchester City siirtyi huimaan johtoon 3‒0, maalintekijänä oman maalin tehnyt Erling Braut Haaland
 4. 81′ (OM) peliminuutilla Luton kavensi ainokaisella maalillaan, maali johti tilanteeseen 3‒1, maalintekijänä Ross Barkley
 5. 87′ peliminuutilla Manchester City siirtyi johtoon 4‒1, maalintekijänä oman maalin tehnyt Jérémy Doku
 6. 90+3′ peliminuutilla Manchester City siirtyi järjettömään johtotilanteeseen, otteluluvuin 5‒1, maalintekijänä Joško Gvardiol

Myös ottelun lopussa nähtiin useita pelaajavaihdoksia. Manchester City vaihtoi pois Kevin De Bruynen ja Erling Braut Haalandin, joita korvasivat Sergio Gómez Martín ja Oscar Bobb. Myös Lutonilla nähtiin useita vaihtoja ottelun loppupuolella.

Vakuuttavia suorituksia

Huomionarvoista ottelussa oli erityisesti E. Haalandin maali vain viisi minuuttia kentälle tulemisensa jälkeen. On myös mainittava J. Gvardiolin ja M. Kovačicin loistava ottelu, kummatkin onnistuivat tekemään kauden ensimmäiset maalinsa.

Manchester City dominoi ottelua selkeästi, sillä heillä oli hallussa 74 % pallosta ja yhteensä 37 laukausta. City on nyt voittanut kolme ottelua putkeen ja on edelleen tappioitta jo 23 ottelun ajan. Luton koki kolmannen peräkkäisen tappion vieraissa.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester City vs Luton

 1. Laukaukset 37 vs laukaukset 4
 2. Hallinta 74 % vs hallinta 26 %
 3. Laukaukset maalia kohti 13 vs laukaukset maalia kohti 2
 4. Syötöt 763 vs syötöt 276
 5. Syöttötarkkuus 92 % vs syöttötarkkuus 77 %
 6. Vapaapotkut 7 vs vapaapotkut 6
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 0
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 0 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 12 vs kulmapotkut 1

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester City peliä lähes koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Manchester City on sijalla yksi, 73 pisteellään ja Luton sijalla 18, 25 pisteellään.

Manchester Cityn menestystä oli ennakoitu jo ennen ottelua menestyksekkääksi. Vaikka Luton onnistui saamaan lohdutusmaalin, tappio oli heille karvas. Manchester Cityn vahva osoitus voimastaan jätti ottelun jälkeen sen jos toisenkin selailemaan joukkueen sosiaalisen median linkkejä.

 

Manchester City ottelun lopputulos ei tuonut mukanaan mitään yllätystä. Lue ottelusta tehty ennakko. Mikäli joukkueiden keskinäinen kiinnostaa, niin tutustu edellisen ottelun lopputulokseen ja ennakkoon.