Wembleyn stadion valaistui säteilevällä jalkapalloilulla, kun Manchester City ja Chelsea iskivät yhteen Valioliiga-ottelussa lauantaina 17. helmikuuta 2024. Manchester Cityn tappioton peräkkäisten otteluiden sarja jatkui, kun ottelu päättyi tasapelinä 11. Myöskään vireessään ollut Chelsea ei pystynyt murtamaan vastustajan puolustusta ja pisteet jaettiin siten tasaisesti.

Ennakko-odotukset olivat Manchester Cityn eduksi, ja Manchester City onnistuikin antamaan hyvän vastuksen Chelsealle. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta. Ja aina voit lukea uudet vetovinkit Manchester Cityn peleihin suoraan sivuiltamme.

 

Ottelun kulku

Tämän ottelun ensimmäisellä puoliajalla kenttää hallitsi Chelsea, vaikka ajassa 42 minuuttia, heidän pelaajansa, Raheem Sterling avustajanaan Nicolas Jackson, teki avausmaalin. Manchester City teki kuitenkin ottelun lopulla vastaiskun, kun Rodri tasoitti tilanteen ajassa 83 minuuttia. Tasaväkisestä väännöstä huolimatta molemmat joukkueet pystyivät pitämään puolustuslinjansa tiukkana ja lisämaaleilta vältyttiin.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 42′ peliminuutilla Chelsea siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Raheem Sterling
 2. 83′ peliminuutilla Manchester City tasoitti tilanteen maalilla, joka johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Rodrigo Hernández

Taktiikan muuttuessa ottelun edetessä molemmat joukkueet tekivät vaihtoja pysyäkseen ottelussa mukana. Kaiken kaikkiaan odotukset mielenkiintoiselle pelille olivat korkealla.

Vaihdot ja varoitukset

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola otti kentältä Julián Alvarezin ja tilalle tuli Bernardo Silva. Chelsean päävalmentaja Mauricio Pochettino teki kolme vaihtoa ottelun aikana. Varoitukset jakautuivat ottelussa niin, että Chelsea sai kolme keltaista korttia ja Manchester City yhden. Punaisia kortteja ei jaettu ottelun aikana yhtäkään.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester City vs Chelsea

 1. Laukaukset 31 vs laukaukset 9
 2. Hallinta 71 % vs hallinta 29 %
 3. Laukaukset maalia kohti 5 vs laukaukset maalia kohti 6
 4. Syötöt 711 vs syötöt 307
 5. Syöttötarkkuus 90 % vs syöttötarkkuus 81 %
 6. Vapaapotkut 7 vs vapaapotkut 12
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 3
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 0 vs paitsiot 5
 10. Kulmapotkut 12 vs kulmapotkut 1

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester City peliä koko ajan. Jos ensimmäisellä puoliajalla ei olisi annettu Chelsealle mahdollisuutta tehdä maalia, olisi tämä ottelu ollut Manchester Cityn näytöstä.

Muita huomioita ottelusta

Ottelu tarjosi jännitystä loppuun asti ja kumpikin joukkue teki kaikkensa voittaakseen. Manchester City hoiti pallonhallinnan 71%:n tarkkuudella, mutta maalintekoyrityksistä vain 5% meni maaliin. Chelsea sen sijaan hyödynsi hyökkäyksensä tehokkaammin ja sai kuusi laukausta maalia kohden.

Joukkueita yhdisti myös se, että molemmilla oli entisiä pelaajia vastakkaisessa joukkueessa, mikä toi lisäjännitystä kentälle. Molemmat joukkueet jatkavat nyt kohti seuraavia ottelujaan ja valmistautuvat kohtaamaan seuraavat haasteet. Kuten historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. Historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen.

 

Valikoimassamme aina tuoreet vetovinkit Manchester Cityn peleihin ja moniin muihin Valioliiga peleihin.