Valioliigan jalkapallokauden ollessa kiihkeimmillään, Manchester City otti kotiyleisönsä edessä tiukan, mutta hallitun 10 voiton Brentfordista tiistaina 20. helmikuuta 2024. Ottelun ainokaisen maalin iski 71. minuutilla Erling Haaland, joukkuekaveri Julián Alvarezin tarjoiltua nappisyötön Manchester Cityn hyökkääjälle.

Ennakko-odotukset olivat Manchester Cityn eduksi, mutta vierasjoukkue Brentford onnistui antamaan hyvän vastuksen sille, sen havitellessa voittoa. Kokonaisuudessaan ottelu tarjoili aikamoisia tapahtumia, eikä jättänyt ketään kylmäksi. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa vielä myöhemminkin tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta. Ja jos TV ottelu kiinnosti, niin varmasti kiinnostavat myös vetovinkit Manchester City peleihin jotka löydät aina ennen ottelua sivuiltamme.

 

Taktiset vaihdot ja tiukka puolustuspeli

Valmentaja Guardiola teki Manchester Cityssä kaksi vaihtoa, kun Bobb astui vaihtopenkille 61. minuutilla ja tilalle tuli Doku. Alvarez korvattiin ottelun lopussa Kovacicilla – nämä taktiset vaihdot johtivat lopulta voittoon.

Ensimmäisellä puoliajalla joukkueiden pelitaktiikka hapuili, eikä tuloksia syntynyt. Ottelun ainoaksi jäänyt maali tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 71′ peliminuutilla Manchester City siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä joukkueen avainpelaaja Erling Haaland

Brentford käytti ottelussa kaikki vaihdot, mutta se ei auttanut heitä nousemaan takaa-ajosta tasoihin, ja he saivat enemmän keltaisia kortteja: Brentford sai niitä neljä Manchester Cityn kahta vastaan. Brentfordin maalivahti M. Flekken sai ottelussa keltaisen kortin.

Manchester Cityn vakuuttava kotipeliputki

Vahva peliputki jatkukoon: Manchester Cityn voitto jatkoi heidän vaikuttavaa kotipeliputkeaan, joka on nyt 13 ottelun mittainen. He ovat pitäneet itsensä tappioitta jo 16 edellisen ottelun ajan. Brentfordin maalivahti Mark Flekken sai harvinaisen keltaisen kortin ottelun loppupuolella, mutta se ei vaikuttanut kannattajien kiihkeään tunnelmaan Etihad Stadiumilla.

Kenttähallinta tuotti tulosta

Ottelun tilastoissa Manchester City hallitsi kenttää ja kontrolloi ottelua. He pitivät palloa 70 % peliajasta ja tekivät yhteensä 712 syöttöä. Heidän hyökkäyspelinsä oli myös huomattavasti aktiivisempaa, sillä he laukoivat yhteensä 25 kertaa, joista 11 meni maalia kohti. Brentfordin maalivahti Flekken teki yhdeksän torjuntaa.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester City vs Brentford

 1. Laukaukset 25 vs laukaukset 6
 2. Hallinta 70 % vs hallinta 30 %
 3. Laukaukset maalia kohti 11 vs laukaukset maalia kohti 2
 4. Syötöt 712 vs syötöt 304
 5. Syöttötarkkuus 92 % vs syöttötarkkuus 74 %
 6. Vapaapotkut 12 vs vapaapotkut 6
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 4
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 3
 10. Kulmapotkut 10 vs kulmapotkut 1

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester City peliä koko ajan. Manchester Cityn syöttöjen määrä oli ottelussa käsittämättömän suuri, verrattuna vastustajan syöttöjen määrään.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Manchester City on sijalla kaksi, 56 pisteellään ja Brentford sijalla 14, 25 pisteellään. Manchester Cityn voitto oli odotettu – ennen ottelua arviomme oli, että he voittavat tai peli päättyy tasapeliin.

 

Käy aina lukemassa uusimmat vetovinkit Manchester City peleihin suoraan sivuiltamme. Löydät meiltä myös vetovinkit kaikkiin Valioliiga peleihin ennen otteluita. Lue myös ennakko tähän otteluun.