Valioliiga-sarjan jalkapallo-ottelu Manchester Cityn ja Bournemouthin välillä päättyi maali-iloitteluun, kun City murskasi vastustajansa lukemin järisyttävin lukemin 6‒1. Ottelu pelattiin Etihad Stadiumilla 4. marraskuuta 2023, ja jännitystä riitti ottelun viime hetkille asti. Sää oli suotuisa, eikä sadetta ollut merkittävästi. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalit ja korostukset

Pelin avausmaalin teki Cityn J. Doku 30. minuutilla. Sama mies osoitti myös olevansa mestari syöttäjänä, kun hän tarjoili tilaisuuden B. Silvalle ja M. Akanjille tehdä maalit muutamaa minuuttia myöhemmin. Dokun erinomainen syöttöpeli jatkui myös toisella puoliajalla, kun hän antoi L. Sinisterralle avauspaikan 74. minuutilla. Maalijuhlat päättyivät 88. minuutilla, kun N. Ake kaunisteli lukemia Cityn hyväksi.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 30′ peliminuutilla Manchester City siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Jérémy Doku
 2. 33′ peliminuutilla Manchester Cityn maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Bernardo Silva
 3. 37′ peliminuutilla Manchester City siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 3‒0, maalintekijänä Manuel Akanji
 4. 64′ peliminuutilla Manchester City niitti jälleen maalin, jolloin tilanne oli jo 4‒0, maalintekijänä Phil Foden
 5. 74′ peliminuutilla Bournemouth sai vihdoin iskettyä itselleen edes yhden maalin, mutta tilanne oli tällä hetkellä jo murskaavat 4‒1, maalintekijänä Luis Sinisterra
 6. 83′ peliminuutilla Manchester City teki jälleen maalin ja tilanteeksi 5‒1, maalintekijänä Nathan Aké
 7. 88′ peliminuutilla Manchester City viimeisteli otteluluvuiksi 6‒1, maalintekijänä Nathan Aké

Loppuluvut olivat murskaavat.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester City vs Bournemouth

 1. Laukaukset 21 vs laukaukset 5
 2. Hallinta 65 % vs hallinta 35 %
 3. Laukaukset maalia kohti 8 vs laukaukset maalia kohti 1
 4. Syötöt 731 vs syötöt 395
 5. Syöttötarkkuus 93 % vs syöttötarkkuus 85 %
 6. Vapaapotkut 8 vs vapaapotkut 9
 7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 0 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 12 vs kulmapotkut 1

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester City peliä koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Manchester City on sijalla yksi, ohi Tottenhamin, 27 pisteellään ja Bournemouth sijalla 17, kuudella pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 24.02.2024 Bournemouthin kotikentällä.

Vaihdot ja rangaistukset

Ottelu oli myös vaihtojen värittämä. Manchester City käytti kaikki sallitut vaihtonsa. Vaihdot aloitettiin pelin 46. minuutilla, kun P. Foden korvasi E. Haalandin. Bournemouthinkin vaihtopenkki oli aktiivinen, kun hekin tekivät kaikki sallitut vaihtonsa. Ottelun ainoan varoituksen sai Bournemouthin P. Billing 32. minuutilla.

Statistiikkaa

Manchester City hallitsi ottelua selvästi. Heidän pallonhallintaprosenttinsa oli 66, ja heidän maaliodotuksensa 1.67. Bournemouthilla statistiikat olivat selvästi vaatimattomammat 34 % pallonhallinnalla ja 0.77 maaliodotuksella. Ottelu tuo Manchester Citylle jo kolmannen perättäisen voiton, ja joukkueen kotietu on varmistunut viimeisen viiden kotiottelun voitolla.

Manchester Cityn voitto oli selvä jo ennen ottelua, joka oli mielenkiintoinen monella tapaa. Kaikkiaan ottelussa nähtiin monta maalia, ja molemmat joukkueet käyttivät kaikki sallitut vaihdot. Muun muassa Cityn pelaaja B. Silva sai kunnian tehdä kaksi maalia pian kentälle päästyään. Kerta kaikkiaan ottelu oli näytös Manchesterin sinisiltä, jotka vahvistivat jo aiemmin selviämässä olleen mestaruutensa.

 

Sivuiltamme löydät ennakot ja lopputulokset Valioliiga otteluista. Löydät mm. Manchester City pelien vedonlyöntivinkit ja paljon muuta. Valitse itsellesi myös hyvät vedonlyöntisivut kuten Malina Casino.