Tässä ottelussa Manchester City palasi voittokantaan jalkapallon Englannin Valioliigassa. Joukkue nujersi kotikentällään 03.04.2024 Etihad Stadiumilla Aston Villan maalein 4‒1. Aston Villa sai kelpo alun otteluun, mutta lopulta Man City osoitti jälleen kerran, miksi se on yksi Valioliigan suurimmista mahtijoukkueista. Manchester City pelin lopputulos oli myös tärkeä kauden lopputulokseen nähden.

Ennakko-odotukset eivät olleet alkujaan oikeastaan kummankaan joukkueen eduksi. Ottelu tarjosi todella jännittäviä hetkiä ja vaihtelevia tapahtumia koko rahan edestä. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa vielä myöhemminkin tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Pelin kohokohdat

Pelistä muodostui suorastaan palloittelu-ilottelu. Rodri vei Manchester Cityn johtoon 11. minuutilla Jérémy Dokun syötöstä. Aston Villan Jhon Durán kuittasi tilanteen 20. minuutilla Morgan Rogersin esityöstä. Toisella puoliajalla ottelun sankariksi nousi Phil Foden tekemällä hattutempun. Maalijuhlat alkoivat 46. minuutilla ja päättyi 69. minuutilla, jolloin Foden teki kolmannen osumansa.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 11′ peliminuutilla Manchester City siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Rodrigo Hernández
 2. 20′ peliminuutilla Aston Villalle tehty maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Jhon Durán
 3. 45+1′ peliminuutilla Manchester City siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Phil Foden
 4. 62′ peliminuutilla Manchester City kasvatti johtoasemaansa numeroin 3‒1, maalintekijänä Phil Foden
 5. 69′ peliminuutilla Manchester City siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 4‒1, maalintekijänä Phil Foden

Manchester City teki neljä vaihtoa: Rodrin, Bernardo Silvan, Phil Fodenin ja Jérémy Dokun tilalle tulivat Matheus Nunes, Mateo Kovačić, Oscar Bobb ja Sergio Gómez Martín. Myös Aston Villa käytti laidasta laitaan viisi vaihtomahdollisuuttaan.

Statistiikkapläjäys

Manchester City hallitsi peliä monin tavoin. Joukkue laukoi peräti 25 kertaa, joista 11 meni kohti maalia. Myös pallohallinta oli selkeästi Manchesterin joukkueella, 67 % peliajasta.

Pelin parhaimmistoon kuului hattutempun iskenyt Phil Foden ja ottelun avausmaalin tehnyt Rodri. Myös Villan Jhon Durán ansaitsee maininnan ainoasta osumastaan huolimatta.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester City vs Aston Villa

 1. Laukaukset 25 vs laukaukset 8
 2. Hallinta 67 % vs hallinta 33 %
 3. Laukaukset maalia kohti 11 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 701 vs syötöt 337
 5. Syöttötarkkuus 92 % vs syöttötarkkuus 86 %
 6. Vapaapotkut 6 vs vapaapotkut 13
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 2 vs kulmapotkut 3

Ottelun aikana jaettiin kolme keltaista korttia, jotka saivat Jack Grealish (Manchester City), Douglas Luiz ja Calum Chambers (molemmat Aston Villa).

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester City peliä lähes koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Manchester City on sijalla kolme, 67 pisteellään ja Aston Villa sijalla neljä, 59 pisteellään.

Tuomarina ottelussa toimi Darren England. Kaiken kaikkiaan illasta jäi mieleen Manchester Cityn vakuuttava esitys sekä Phil Fodenin upea hattutemppu. Viimeisimmän tappion myötä Aston Villa jatkaa sarjataulukon keskikastissa, kun taas Manchester City pitää paikkansa kärkikamppailussa.

 

Manchester City pelin lopputulos oli ehkä ratkaiseva mestaruustaistolle.

Täältä pääset lukemaan ottelun ennakon ja jos kiinnostaa niin tutustu myös joukkueiden edelliseen peliin ja sen ennakkoon.