Peli Manchester Cityn ja Arsenalin välillä päättyi maalittomaan tasapeliin 00. Ottelu pelattiin Etihad Stadiumilla 31. maaliskuuta 2024. Sekä Manchester City että Arsenal toivat esille hyviä esityksiä, mutta maaleja ei syntynyt. Molemmat joukkueet osoittivat erinomaista pallonhallintaa ja vahvoja puolustusstrategioita, minkä seurauksena tulostaululla nähtiin harvoin nähdyt nollat. Ehkäpä Manchester City lopputulos oli lopulta myös ennustettu.

Ennakko-odotukset eivät ennen ottelua olleet kovastikaan kummankaan joukkueen puolella, sillä joukkueet ovat pelanneet pelinsä todella taidokkaasti ja tasaisesti. Valioliigan sarjataulukossa TOP3 koostuu sellaisista mahdeista, jotka vaihtavat sarjassa kärkipaikkaa tämän tästä.

 

Ottelun huippuhetket

Manchester City teki kolme pelaajavaihtoa: Lewis korvasi Aken 27′, ja sekä Doku että Grealish tulivat mukaan peliin 61′, korvaten Fodenin ja Kovacicin. Arsenal sen sijaan teki neljä vaihtoa ottelun aikana.

Tämä kuvastaa molempien joukkueiden valmentajien taktisia muutoksia ottelun aikana. Osittain mielenkiintoista ottelussa oli, että Arsenalin maalivahti, David Raya Martin, sai keltaisen kortin, joka on harvinainen tilanne maalivahdille. Arsenalin pelaaja Gabriel Jesus sai myös keltaisen kortin.

On huomionarvoista, että jalkapallomaailmassa usein toisiinsa törmäävät pelaajat Gabriel Jesus ja Oleksandr Zinchenko, jotka nyt pelasivat Arsenalia varten, ovat aiemmin pelanneet Manchester Citylle. Tämä osoittaa pelaajien urien dynaamisuuden ja urakehityksen jatkuvuuden huipputason jalkapallossa.

Viimeaikaiset suoritukset

Manchester City säilyttää yhä voitonomaisen sarjansa viimeisestä 20 ottelusta, samoin Arsenal viimeisestä yhdeksästä ottelusta. Tämä kuvastaa molempien joukkueiden vahvuutta ja sitä, kuinka tasaväkisesti ottelu käytiin. Statististen tietojen mukaan Manchester Cityllä oli 73 % pallonhallintaa, ja Arsenal sai kirjattua itselleen kaksi keltaista korttia.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Manchester City vs Arsenal

  1. Laukaukset 12 vs laukaukset 6
  2. Hallinta 73 % vs hallinta 27 %
  3. Laukaukset maalia kohti 1 vs laukaukset maalia kohti 2
  4. Syötöt 700 vs syötöt 269
  5. Syöttötarkkuus 88 % vs syöttötarkkuus 71 %
  6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 20
  7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 2
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 2 vs paitsiot 1
  10. Kulmapotkut 7 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester City peliä koko ajan. Arsenalille ei tahtonut löytyä saumaa saada palloa hallintaansa laisinkaan. Silti koko ottelu jäi maalittomaksi.

Muita huomioita ottelusta

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Manchester City on sijalla kolme, 64 pisteellään ja Arsenal sijalla kaksi, 65 pisteellään. Tärkeä pointti oli, että vaikka molemmat joukkueet esittivät hyviä esityksiä, kumpikaan ei onnistunut murtamaan toisen puolustusta, mikä johti maalittomaan tulokseen.

Kuten historia opettaa, on jokainen jalkapallo-ottelu omanlaisensa tapahtumineen, maaleineen ja maalipaikkoineen. Nähtäväksi jää, miten loppukausi etenee ja millaisille sijoille joukkueet päätyvät. Näitä kärkijoukkueiden otteluita ei kannata missään nimessä jättää väliin, sillä viihdykettä ja jännitettävää riittää pitkäksi aikaa.

 

Manchester City lopputulos oli ehkä odotettu ja kannattaa lukea myös ottelun ennakko.