Englannin Valioliigan ottelu Lutonin ja Nottingham Forestin välillä päättyi tasapeliin 11. Molemmat joukkueet tarjosivat jännittävän ja tasaväkisen ottelun lauantaina 16. maaliskuuta Kenilworth Roadilla. Chris Wood osui Nottingham Forestille 34. minuutilla, Luke Berry tasoitti Lutonille ottelun viime hetkillä.

Ennakko-odotukset olivat hieman enemmän ehkä Nottingham Forestin eduksi, mutta kotijoukkue Luton onnistui tasoittamaan pelin viime hetkellä ja saamaan pelin tasan, Nottingham Forestin havitellessa selvää voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa vielä jälkikäteen tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Ensimmäisen maalin ottelussa teki Chris Wood, käyttäen hyväkseen Morgan Gibbs-Whiten syötön Nottingham Forestin hyväksi. Tämä maali tuli vain 34 minuuttia ottelun alun jälkeen. Ottelu sai dramaattisen lopun, kun Luke Berry tuli vaihdosta kentälle ja tasoitti ottelun Lutonin puolesta vain muutama minuutti ennen loppuvihellystä, syöttäjänä toimi Reece Burke.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 34′ peliminuutilla Nottingham Forest siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Chris Wood
 2. 89′ peliminuutilla Lutonin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Luke Berry

Luton päätti tehdä ensimmäisen vaihtonsa heti toisen puoliajan alussa tuoden Cauley Woodrow’n Alfie Doughtyn tilalle. Nottingham Forest taas teki kaikki kolme vaihtoaan viimeisen vartin aikana. Issa Kaboré ja Harry Toffolo ottivat keltaiset kortit ja tukivat mielenkiintoa tässä tiukassa taistelussa.

Pelitilastot ja erikoistilanteet

Luton oli ottelussa hallitsevampi osapuoli pitäen palloa 60 % ajasta, mutta Nottingham Forest omaa kovan hyökkäysvoiman, joka näkyi tilastoissa läpi ottelun. Lopuksi merkille pantavaa oli, että VAR puuttui peliin 42. minuutilla hyläten Lutonin Teden Mengin maalin käsipallosta johtuen.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Luton vs Nottingham Forest

 1. Laukaukset 10 vs laukaukset 16
 2. Hallinta 60 % vs hallinta 40 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 6
 4. Syötöt 440 vs syötöt 297
 5. Syöttötarkkuus 81 % vs syöttötarkkuus 72 %
 6. Vapaapotkut 10 vs vapaapotkut 17
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 6 vs kulmapotkut 7

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Luton peliä lähes koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Luton on sijalla 18, 22 pisteellään ja Nottingham Forest sijalla 17, 25 pisteellään.

Päävalmentajien strategia

Lutonin päävalmentaja Rob Edwards luotti tuttuun 3-4-2-1asetelmaan ja Nottingham Forestin Nuno Espírito Santo valitsi puolestaan 4-2-3-1muodostelman.

Ottelun ennakkoasetelmissa Lutonin voitto tai tasapeli oli todennäköisempää. Ottelu tarjosi yllätyksen kun Lutonin Luke Berry teki kauden ensimmäisen maalinsa Valioliigassa ja Nottingham Forestin maalivahti Matz Sels sai varoituksen. Nähtäväksi jää, miten sarjassa tulee lopulta käymän näiden joukkueiden osalta. Molemmat ovat tasaväkisiä.

 

Tutustu myös pelin ennakkoon ja joukkueiden edelliseen kohtaamiseen ja sen ennakkoon.