Valioliiga-ottelussa Luton ja Manchester United kohtasivat Kenilworth Roadilla. Voitto meni Manchesterille lukemin 21. Ottelun sankari oli epäilemättä Manchesterin Rasmus Højlund, joka löi kaksi maalia ensimmäisen puoliajan aikana. Hän jatkoi viiden ottelun maaliputkeaan. Lutonin maalin teki Carlton Morris, joka on nyt kolmen kotiottelun maaliputkessa.

Ennakko-odotukset olivat Manchester Unitedin eduksi, mutta kotijoukkue Luton onnistui antamaan hyvän vastuksen ManU:lle, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta. Sivuiltamme voit aina lukea kaikki vetovinkit Luton peleihin.

 

Maalijuhlat

Maalimittari käynnistyi jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun Højlund avasi maalitilinsä Manchester Unitedille. Tämä nopea maali antoi Manchesterille varhaisen yliotteen. Seitsemännellä minuutilla sama mies jatkoi maalinteon juhlaa Alejandro Garnachon syötöllä. Morris kavensi tilanteen 14 minuutin kohdalla, ja vaikka Luton piti palloa 58 % peliajasta, se ei enää onnistunut tekemään lisämaaleja.

Vaihdot ja varoitukset

Lutonin ja Manchester Unitedin valmentajat tekivät molemmat useita vaihtoja ottelun aikana saadakseen uutta energiaa joukkueisiinsa. Ehkä kaikkein merkittävin vaihto oli Lutonin Tahith Chongin korvaaminen Jordan Clarkilla. Chong on pelannut aiemmin Manchester Unitedissa, joten tämä ottelu oli varmasti erityinen hänelle. Ottelussa jaettiin myös useita varoituksia, yhteensä kahdeksan keltaista korttia.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Luton vs Manchester United

  1. Laukaukset 22 vs laukaukset 21
  2. Hallinta 59 % vs hallinta 41 %
  3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 9
  4. Syötöt 528 vs syötöt 391
  5. Syöttötarkkuus83 % vs syöttötarkkuus 76 %
  6. Vapaapotkut 7 vs vapaapotkut 21
  7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 5
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 4 vs paitsiot 1
  10. Kulmapotkut 8 vs kulmapotkut 6

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Luton peliä lähes koko ajan, se ei vain lopputuloksen kannalta ollut riittävää.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Luton on sijalla 17, 20 pisteellään ja ManU sijalla kuusi, 44 pisteellään.

Pelien tilastot ja seurakohtaisten trendien jatkuminen

Manchester Unitedin mahti jatkuu edelleen, sillä se on nyt voittanut neljä viimeistä otteluaan ja on ollut tappioitta viimeiset viisi ottelua. Lutonin pelaaja Morris pitää yllä kotiotteluiden maaliputkeaan kolmen ottelun ajan.

Ottelussa nähtiin yhteensä 24 laukausta kohti maalia, joista Manchesterin osuus oli 10 ja Lutonin 4. Manchester Unitedin maalivahti André Onana Onana teki kolme torjuntaa, kun taas Lutonin Thomas Kaminski joutui torjumaan seitsemän kertaa.

Pelien jälkimainingit osoittavat jälleen, miten tärkeä Højlund on Manchester Unitedille. Hän on maalipyssy, jolta odotetaan paljon myös tulevissa otteluissa. Kuinka kauan tuollainen mahtipontisuus voi jatkua? Toivon mukaan Manchester United saa pitää avainpelaajansa kokoonpanossaan vielä pitkään, eikä anna mahdollisuutta muille seuroille ostaa häntä toisaalle.

 

Lue tuoreeltaan uudet vetovinkit Luton peleihin ja muihin mahtaviin Valioliiga peleihin.