Lauantaina 10. joulukuuta 2023 Kenilworth Roadin stadionilla nähtiin jännittävä ottelu, kun Luton isännöi Manchester Cityä. Molemmat joukkueet hakivat voittoa, mutta lopulta Manchester Cityn vahvempi kokoonpano ja taktiset vaihdot osoittautuivat ratkaiseviksi. Ottelu päättyi lopulta 2‒1 Cityn hyväksi. Jäikö tämä Valioliiga ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalirikkaat hetket

Pelin ensimmäisen maalin tehnyt E. Adebayo toi Lutonin johtoon 47. minuutilla, Adebayon syöttäjänä toimi A. Townsend. Manchester City kuitenkin vastasi uhkaan voimakkaasti ja tasoitti pelin B. Silvan maalilla 62 minuutin kohdalla. Vain kolme minuuttia myöhemmin J. Grealish siirsi Cityn johtoon J. Alvarezin syötöstä. Tästä huolimatta Luton ei onnistunut tasoittamaan ottelua seuraavista hyökkäyksistä huolimatta.

Lutonin päävalmentaja R. Edwards yritti muuttaa joukkueen tilannetta useaan otteeseen, mutta vaihdot eivät tuottaneet toivottua tulosta. Hän teki muun muassa vaihdon 72. minuutin kohdalla, kun M. Nakamba korvattiin A. S. Lokongalla ja A. Townsend vaihdettiin C. Morriseen. Lisäksi 84. minuutilla R. Giles sai väistyä T. Chongin tieltä. Nämä muutokset eivät kuitenkaan auttaneet Lutonia tasoittamaan Cityn johtoasemaa.

Ottelun kohokohdat

Manchester City näytti jälleen vahvuutensa ottelussa. He pystyivät pitämään palloa huomattavasti Lutonia pidempään, 66 % peliajasta. City myös onnistui luomaan enemmän maalintekomahdollisuuksia, yhteensä 18 laukausta, joista kuusi kohti maalia.

Pep Guardiola teki kolme vaihtoa ottelussa, joista merkittävin oli J. Gvardoilin korvaaminen J. Stonesilla 69. minuutilla. Manchester Cityn vahvuus ja strategia pitivät heidät voitokkaana jälleen taukoamattomalla seitsemän voiton sarjallaan.

Kumpikaan osapuoli ei todettu äärimmäiseksi suosikiksi ennen ottelun alkua, sillä voittomahdollisuudet arvioitiin Lutonin 10 %, tasapelin 45 % ja Manchester Cityn 45 %. Odotukset kuitenkin toteutuivat, ja Manchester City lähti kotiin kolmen pisteen kanssa.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Luton vs Manchester City

  1. Laukaukset 4 vs laukaukset 18
  2. Hallinta 34 % vs hallinta 66 %
  3. Laukaukset maalia kohti 2 vs laukaukset maalia kohti 6
  4. Syötöt 302 vs syötöt 594
  5. Syöttötarkkuus 74 % vs syöttötarkkuus 86 %
  6. Vapaapotkut 16 vs vapaapotkut 6
  7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 1
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 1 vs paitsiot 1
  10. Kulmapotkut 6 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester City peliä lähes koko ajan.

Seuraavat ottelut

Pelit jatkuvat, kuten aina, ja tätä kirjoittaessa joukkueiden faneilla, pelaajilla ja valmentajilla on yöaika palautua ja valmistautua seuraaviin haasteisiin. Tämän ottelun perusteella voidaan päätellä, että pallonhallinta, oikea-aikaiset vaihdot ja hyvät maalipaikat ratkaisevat lopullisen tuloksen.

Kenilworth Roadilla nähty ottelu oli tästä hyvä esimerkki, ja Manchester City oli päivän voittaja. Lutonin on mietittävä uusia strategioita ja tehtävä tarvittavat muutokset seuraaviin otteluihin. Nämä joukkueet kohtaavat toisensa seuraavaksi 13.04.2024 klo 17:00 Manchester Cityn kotikentällä.

 

Etsi täältä Luton pelien vetovihjeet ja käy betsaamassa luottokasinoillasi.