Valioliiga-kierroksen ottelu Lutonin ja Liverpoolin välillä päättyi tasapeliin lukemin 1‒1. Kenilworth Roadin jännitysnäytelmä saavutti kliimaksin, kun tasapeliin johtaneet maalit syntyivät ottelun viimeisten kymmenen minuutin aikana. Lutonin T. Chong teki maalin I. Kaboren avustuksella pelin 80. minuutilla, ja Liverpoolin L. Diaz tasoitti pelin H. Elliottin syötöstä viimeisellä mahdollisella minuutilla.

Ennakko-odotukset olivat taatusti jo pelkästään sarjataulukkotilanteen vuoksi Liverpoolin eduksi, mutta kotijoukkue Luton onnistui tasoittamaan pelin, Liverpoolin havitellessa helpohkoa voittoa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Tasainen alku, dramaattinen loppu

Luton otti ohjat käsiinsä toisen puoliajan puolivälissä tekemällä joukkueeseen useita muutoksia. Tehokas vaihtomies ja samalla ottelun avausmaalintekijä T. Chong tuli kentälle A. Townsendin tilalle jo 61. minuutilla. Liverpoolin valmennusjohto reagoi vastaavasti ottelun loppuvaiheessa, tuoden H. Elliottin ja C. Gakpon kentälle. Jännitteet näkyivät myös nurmikolla, sillä pelin aikana jaettiin kahden joukkueen välillä yhteensä kolme keltaista korttia.

Tehovaihdot käänsivät pelin

Lutonin Ryder Edwardsin tekemät rohkeat vaihdot näyttivät tuovan toivotun tuloksen, kun T. Chong viimeisteli uransa ensimmäisen maalin Valioliiga-ottelun 80. minuutilla. Kuitenkin Liverpoolin Jürgen Kloppin tekemät vaihdot osoittautuivat yhtä tehokkaaksi, kun vaihdosta tullut L. Diaz tasoitti ottelun viime hetkillä, pitäen Liverpoolin tappiottomana viimeisen neljän ottelun ajan.

Dramatiikkaa

Ottelun huipentuma oli ehdottomasti Liverpoolin Luis Diazin tasoitusmaali ja tuuletus sen jälkeen. Paidan nosto ja esille aluspaita johon on kirjoitettu espanjaksi ”Libertad para papa” “Vapaus isälleni”! Kolumbialaistähden vanhemmat kaapattiin kotimaassaan viikko sitten ELN kapinallisten toimesta. Äiti vapautettiin, mutta isä on vielä vankina. Tosin Kapinallisjohtaja on todennut että koko kansakunnan suosikkipelaajan isän palautusta/vapautusta valmistellaan.

Pelitilanteet ja tilastot

Ottelun tilastot heijastivat Liverpoolin pelinhallintaa, sillä pallo oli heillä 74 % ajasta ja he saivat aikaiseksi yhteensä 24 laukausta, joista kuusi kohti maalia. Luton sen sijaan keskittyi puolustukseen ja vastaiskuihin, laukoen vain kahdeksan kertaa, joista viisi kohti maalia. Kumpikin joukkue jaksoi taistella loppuun asti, ja ottelu tarjosi jälleen kerran jalkapallofaneille todellisen draamanäytelmän.

Voimakkaasti dominoineen Liverpoolin hallussa pallo oli ottelun aikana yli puolet ajasta. Liverpoolin laukauksista kuusi meni maalia kohti, kun taas Lutonilla viisi.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Luton vs Liverpool

  1. Laukaukset 8 vs laukaukset 24
  2. Hallinta 26 % vs hallinta 74 %
  3. Laukaukset maalia kohti 5 vs laukaukset maalia kohti 6
  4. Syötöt 229 vs syötöt 659
  5. Syöttötarkkuus 58 % vs syöttötarkkuus 88 %
  6. Vapaapotkut 7 vs vapaapotkut 13
  7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 1
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 1 vs paitsiot 1
  10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 7

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Liverpool peliä lähes koko ajan. Luton antoi tähän otteluun kyllä todella hyvän vastuksen Liverpoolille, joten ottelu oli viihdyttävää katsottavaa alusta loppuun asti. Peli pysyi maalittomana peräti 80 minuutin ajan, ja viimeiset taiston sävelet kuultiin pelin viimeisten kymmenen minuutin aikana.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Liverpool on sijalla kolme, 24 pisteellään ja Luton sijalla 17, kuudella pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 24.02.2024.

 

Lue meiltä Luton pelien vetovinkit kuin myös vetovinkit kaikista muista Valioliiga otteluista. Samalla kannattaa katsastaa uudet vedonlyöntisivut joista voimme mainita vaikka cashalot vedonlyöntisivuston, josta löydät kaikki kiinnostavat kohteet.