Premier-liigan jännittävässä ottelussa Luton ja Chelsea kohtasivat Lutonin kotistadionilla Kenilworth Roadilla 30.12.2023. Ottelu päättyi Chelsean tiukkaan voittoon luvuin 2–3. Luton antoi tiukan vastuksen, mutta Chelsea piti pintansa ja lunasti ansaitun vierasvoiton, jotka joukkueella ovat lähiaikoina olleet hieman hakusessa. Edellisen vierasvoittonsa Chelsea on napannut Fulhamista lokakuun alussa.

 

Viiden maalin ottelu

C. Palmer iski Chelsean ensimmäisen maalin 12 peliminuutilla. N. Jacksonille avautui läpijuoksupaikka vasemmasta reunasta. Tilanne päättyi Lutonin maalivahdin T. Kaminskin torjuntaan, jonka jälkeen pallo jäi pyörimään Lutonin boksiin. C. Palmer onnistui nappaamaan kohtalokkaan harhasyötön, ja viimeisteli tilanteen tyynenvarmasti Lutonin takaverkkoon.

C. Palmerin onnistunut lähiosuma varmisti ottelulle Chelsean toivoman alun. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vielä toinenkin osuma, kun N.Madueke viimeisteli maalin Lutonin verkkoon 37 peliminuutilla apunaan C. Palmer.

Toisella puoliajalla nähtiin jälleen C. Palmerin osuma 70 peliminuutilla, joka nosti Chelsean 0–3 johtoasemaan. Ottelun loppupuolella nähtiin Lutonin kiri, kun R. Barkley iski osuman 80 minuutilla, ja vain muutaman minuutin kuluttua 87 peliminuutilla E. Adebayo kavensi osumallaan tilanteen lukemiin 2–3. Lutonin huikea loppukiri ei kuitenkaan ollut riittävä, ja Chelsea nappasi ottelusta kotiinviemiseksi ansaitut 3 pistettä.

Vaihdot ja rikkomukset

Luton teki useita vaihtoja ottelun aikana. J. Brown vaihdettiin ulos C. Ogbeneen 46. minuutilla, samalla kun I. Kabore vaihdettiin T. Chongiin. 62. minuutin kohdalla A. Townsend vaihdettiin C. Morrisiin, ja ottelun 94. minuutilla A. S. Lokonga C. Woodrowiin.

Chelsean osalta A. Broja korvattiin C. Nkunkulla 62. minuutilla, N. Madueke E. Fernandezillä 81. minuutilla ja ottelun avainpelaaja C. Palmer A. Gilchristillä 91. minuutilla. Keltaisia ​​kortteja jaettiin neljä: kaksi Lutonille ja kaksi Chelsealle.

Tasainen pallonhallinta

Ottelun pallonhallinta jakautui tasaisesti, mutta yllättävästi Lutonin halliten peliä luvuin 52% – 48%. Chelsea onnistui kuitenkin luomaan enemmän maalipaikkoja, ja onnistui kahdeksassa laukauksessa maalia kohti. Vähäisemmästä pallonhallinnasta huolimatta Chelsea onnistui rakentamaan paikkoja ja hyödyntämään niitä Lutonia tehokkaammin.

Ottelun voitto on Chelsealle toinen putkeen, joka on tämän kauden menestyksen valossa harvinaisuus. Luton voi silti olla otteluun tyytyväinen, antoihan se Chelsealle kunnon vastuksen.

 

 

Täältä pääset lukemaan etukäteen Luton otteluiden ennakot ja lopputulokset, kuin myös kaikkien muiden Valioliigaotteluiden tiedot.