Valioliiga-ottelu Luton ja Bournemouth välillä päättyi Lutonille voittoon lukemin 21 lauantain ottelussa Kenilworth Roadilla. Lutonin voitto tuli kenties monelle yllätyksenä, kun he onnistuivat kääntämään pelin voitoksi ottelun viimeisillä minuuteilla. Tällaista ei ole usein nähty. Lutonin voittomaalista vastasi Carlton Morris. Luton lopputulos hivelee kotijoukkuetta.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti Bournemouthin eduksi, mutta Luton onnistui antamaan upean vastuksen Bournemouthille, sen havitellessa voittoa. Luton vei voiton. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Maalijuhlaa jouduttiin odottamaan tässä ottelussa pitkälle yli puoliajan. Bournemouth pääsi aloittamaan juhlat Marcus Tavernierin avattua maalinteon ottelun 52. minuutilla, hänen hyökkäysparinsa Justin Kluivertin syötöstä. Luton ei kuitenkaan antanut periksi ja onnistui tasoittamaan pelin 73. minuutilla, kun Jordan Clark osui maalipuiden väliin Luke Berryn syötöstä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 52′ peliminuutilla Bournemouth siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Marcus Tavernier
 2. 73′ peliminuutilla Lutonin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Jordan Clark
 3. 90′ peliminuutilla Luton siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Carlton Morris

Tämä oli Clarkin ensimmäinen maali kaudella ja Valioliigassa ylipäätään. Dramaattinen voitto varmistettiin ottelun viime hetkellä, kun Carlton Morris sai pallon verkon perukoille Cauley Woodrow’n syötön jälkeen.

Kylmäpäiset vaihdot

Kummankin joukkueen valmentajat päättivät tehdä useita pelaajavaihtoja ottelun aikana. Luton teki kolme vaihtoa: Andros Townsendin ja Daiki Hashiokan tilalle tulivat Fred Onyedinma ja Luke Berry ottelun 62. minuutilla, ja Tahith Chong korvattiin Cauley Woodrow’lla 80. minuutilla. Bournemouth puolestaan hyödynsi kaikki sallitut vaihdot ottelun aikana.

Peli lukuina

Maalien lisäksi ottelussa nähtiin runsaasti tilastollista aktiviteettia. Luton pääsi 9 kertaa laukomaan kohti Bournemouthin maalia, kun taas Bournemouth laukoi vain kerran kohti Lutonin maalia. Lutonin maalivahti teki vain yhden torjunnan, kun taas Bournemouthin maalivahti torjui peräti 7 kertaa.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Luton vs Bournemouth

 1. Laukaukset 19 vs laukaukset 8
 2. Hallinta 57 % vs hallinta 43 %
 3. Laukaukset maalia kohti 9 vs laukaukset maalia kohti 1
 4. Syötöt 399 vs syötöt 320
 5. Syöttötarkkuus 74 % vs syöttötarkkuus 67 %
 6. Vapaapotkut 7 vs vapaapotkut 14
 7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 0
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 0 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 7 vs kulmapotkut 2

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Luton peliä lähes koko ajan. Syöttöjä tapahtui runsaasti puolin ja toisin ja laukauksiakin tehtiin. Ottelusta selvittiin ilman ainuttakaan keltaista tai punaista korttia.

Pallonhallinta oli enemmän Lutonin puolella, he pitivät palloa 57 % ajasta. Joukkueiden välinen ottelu oli kuitenkin tasainen, ja kumpikin joukkue loi omat mahdollisuutensa. Tämä näkyi ottelun loppulukemissa, kun Luton onnistui viime hetken maalillaan nappaamaan kolme pistettä kotiin.

 

Luton lopputulos oli mielyttävä onnistuminen kotijoukkueelta. Lue myös ottelun ennakko täältä.