Tulevassa tiistai-illassa tähtien valaistuksen alla, 5. joulukuuta 2023 klo 22.15 Suomen aikaa, Valioliiga-joukkueet Luton ja Arsenal kohtaavat Kenilworth Roadin kentällä. Arsenal lähestyy ottelua hyvässä vedossa, voitettuaan neljä viimeisintä otteluaan, mukaan lukien murskavoitto Lensistä UEFA Mestareiden liigassa. Toisaalta Luton, joka tällä hetkellä on sarjataulukon 17. sijalla, taistelee mahdollisimman parhaasta sarjasijoituksesta vielä Valioliiga-kauden viimeisen viiden ottelun aikana.

Ennakko-odotukset ovat luonnollisesti Arsenalin eduksi, mutta kotijoukkue Luton tulee varmasti yrittämään kaikkensa ja antamaan mahdollisimman hyvän vastuksen Arsenalille. Älä missaa tätä ottelua! Näillä joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä tekee ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Ottelua voi seurata suorana Viaplayn kautta tai livestriiminä Viasatin V Sport Footballin kautta.

Joukkueiden keskinäiset johtajuustilastot

Viimeisten kymmenen kohtaamisen joukkueiden välillä ei ole voittoja tai tappioita maalintekotilastoissa. Heidän viimeinen kohtaamisensa, kuten myös heidän viimeinen, päättyi tasapeliin. Molemmat joukkueet ovat vielä tekemässä vedonlyönnin, mutta tuleva peli tarjoaa heille tilaisuuden murtautua tilastoihin.

Lutonin viimeaikainen suorituskyky on ollut sekava, voitolla Crystal Palacea vastaan, tappio Manchester Unitedille ja kolme tasapeliä Liverpoolin, Aston Villan ja Nottingham Forestin kanssa. Joukkue on ollut hieman sekaisin pelitaktiikkansa kanssa, mutta saa nähdä miten seuraavassa ottelussa käy.

Lutonin viimeiset viisi ottelua

  1. 2‒ 1, Luton vs Crystal Palace (25.11.2023)
  2. 1‒ 0, Manchester United vs Luton (11.11.2023)
  3. ja 1‒ 1, Luton vs Liverpool (05.11.2023)
  4. 3‒ 1, Aston Villa vs Luton (29.10.2023)
  5. 2‒ 2, Nottingham Forest vs Luton (21.10.2023)

Päinvastoin Arsenal on ollut vahva, voittaen neljä viimeistä otteluaan, mukaan lukien kaksi UEFA Champions League -ottelua Lensiä ja Sevillaa vastaan.

Arsenalin viimeiset viisi ottelua

  1. 6‒ 0, Arsenal vs Lens (29.11.2023, UEFA Mestareiden liiga)
  2. 0‒ 1, Brentford vs Arsenal (25.11.2023)
  3. 3‒ 1, Arsenal vs Burnley (11.11.2023)
  4. 2‒ 0, Arsenal vs Sevilla (08.11.2023UEFA Mestareiden liiga)
  5. 1‒ 0, Newcastle vs Arsenal (04.11.2023)

Pelaajien loukkaantumiset ja poisjäännit

Ei ole ilmoitettu loukkaantumisia tai poissa olevia pelaajia molemmille joukkueille ennen tätä ottelua, mikä tarkoittaa, että molempien joukkueiden valmentajat voivat tuoda kentälle parhaan mahdollisen kokoonpanon.

Tiedoilla loukkaantuneista ja pelikielloista voi olla suuri vaikutus otteluun, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vastustajajoukkue käyttää tätä hyväkseen. Artikkelin kirjoitushetkellä (03.12.2023) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua.

Pelivinkkejä ja ennusteita

Arsenal tulee otteluun sarjataulukon kärjessä 30 pisteellä, kun taas Luton on 17. sijalla 9 pisteellä. Arvioinnin mukaan Arsenalilla on 79 prosentin mahdollisuus voittaa ottelu, kun taas Lutonilla ei ole lainkaan mahdollisuuksia voittoon (7 %). Vedonlyöntineuvojen mukaan Arsenalin mahdollisuudet voittoon ovat suuret ja tasapeliin 14 %.

Ottelun lopputulos voi vaikuttaa sarjataulukon sijoituksiin, Arsenalin pidetään ennakkosuosikkina voitossa tai tasapelitilanteessa, mikä pitää heidät kärkipaikalla. Tämä ottelua ympäröivä jännitys tekee siitä kaikkien jalkapallon ystävien kannalta pakollisen katselukohteen, joten joka nokka ruudun ääreen, kun aloituspotku potkaistaan tiistaina. Seuraava joukkueiden kohtaaminen tullaan näkemään vasta 02.04.2024 klo 21:45 Arsenalin kotikentällä.

 

Käy lukasemassa vetovihjeitä Valioliiga kohteista ja löydä vaikka kaikki Luton pelit meidän sivuiltamme.