Tässä ottelussa Liverpool otti jälleen voiton neljän maalin trillerissä Sheffield Unitedia vastaan. Anfieldin taistelussa punaiset siirtyivät 31-voittoon, jatkaen mallikasta kotivoittoputkeaan ja kiilaten entistä lähemmäs jalkapallon Valioliigan-sarjan huippusijoja. Ottelun suuret hetket olivat D. Nuñezin, C. Gakpon ja A. Mac Allisterin maalit, jotka varmistivat Liverpoolille tärkeän voiton. Liverpool ottelun lopputulos tuli tuskin kellekkään yllätyksenä.

Ennakko-odotukset olivat todella vahvasti Liverpoolin eduksi jo alkujaan. Everton yritti antaa kovan vastuksen Liverpoolille, mutta tällä kertaa se ei onnistunut horjuttamaan Liverpoolin pelitaktiikkaa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa vielä myöhemminkin tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kohokohdat

Ensimmäisen maalin iski kotijoukkueen Darwin Nuñez jo 17′ peliminuutin kohdalla, antaen Liverpoolille loistavan startin otteluun. Ottelun kuluessa Sheffield Unitedin Conor Bradley (oma maali) tasoitti ottelun, mutta Liverpoolin Alexis Mac Allister ja Cody Gakpo iskivät pallon maalin perukoille ja varmistivat Liverpoolille voiton.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 17′ peliminuutilla Liverpool siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Darwin Nuñez
 2. 58′ (OM) peliminuutilla Sheffield Utd:lle tehty maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Conor Bradley
 3. 76′ peliminuutilla Liverpool siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Alexis Mac Allister
 4. 90′ peliminuutilla Liverpool siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 3‒1, maalintekijänä Cody Gakpo

Sheffield Unitedin pelaaja Oliver McBurnie sai keltaisen kortin 87 minuutilla, mutta kortti ei tuonut merkittävää muutosta ottelun lopputulokseen.

Joukkueiden muutokset

Liverpool teki useita vaihtoja ottelun kuluessa. Mohamed Salah, Ryan Gravenberch, Dominik Szoboszlai ja Joe Gomez jättivät kentän, antaen tilaa Harvey Elliottille, Andrew Robertsonille, Curtis Jonesille ja Cody Gakpolle.

Sheffield United ilmeisesti pyrki hyödyntämään kaikki sallitut vaihtonsa toivoen muutosta ottelun kulkuun. He saattoivat kentälle Ben Osbornin, William Osulan, Oliver McBurnien, Andre Brooksin ja Anis Ben Slimanen.

Ottelun tilastot

Liverpool hallitsi peliä ja palloa lähes koko ottelun ajan, minkä voi päätellä 83 %:n pallonhallinnasta. Myös laukausten, maalivahti-torjuntojen ja onnistuneiden syöttöjen määrässä Liverpool dominoi ottelua. Erityisesti Liverpoolin laukausmäärä oli vaikuttavaa, yhteensä 29 laukausta, joista 9 osui maalia kohti.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Liverpool vs Sheffield Utd

 1. Laukaukset 29 vs laukaukset 5
 2. Hallinta 83 % vs hallinta 17 %
 3. Laukaukset maalia kohti 9 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 786 vs syötöt 168
 5. Syöttötarkkuus 90 % vs syöttötarkkuus 48 %
 6. Vapaapotkut 6 vs vapaapotkut 9
 7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 0 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 13 vs kulmapotkut 1

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Liverpool peliä lähes koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Liverpool on sijalla yksi, 70 pisteellään ja Sheffield Utd sijalla 20, 15 pisteellään. Voitto vahvisti Liverpoolin vahvaa sarjamenestystä, sillä he ovat nyt voittaneet viisi viimeistä otteluaan Sheffield Unitedia vastaan.

 

Liverpool ottelun lopputulos oli täysin odotettu ja ennakon voit lukea täältä. Tutustu myös joukkueiden edelliseen Valioliiga kohtaamiseen sen tulokseen ja ennakkoon.