Uudenvuodenpäivä herätti Anfieldin stadionin eloon, kun Liverpool otti vastaan Newcastle Unitedin Valioliigan ottelussa. Lopputulos oli Liverpoolille 4‒2. Molemmilla joukkueilla jatkuu sarjan suunta: kotijoukkue Liverpoolille 12 ottelun voittoputki ja vierailevalle Newcastlelle kolmas tappio peräkkäin. Ottelun sankariksi nousi Liverpoolin hyökkääjä Mohamed Salah, joka teki kaksi maalia ja syötti yhden. Tämän lisäksi hän missasi yhden rankkarin.

Ennakko-odotukset olivat Liverpoolin eduksi, ja kotijoukkue Liverpool onnistuikin nujertamaan hienoin lukemin Newcastlen, sen havitellessa voittoa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Mohamed Salah avasi maalihanat 22. minuutilla viimeistellen rangaistuspotkun jälkeisestä seuranneesta hyökkäyksestä. Toinen maali syntyi 49. minuutilla kun Salah hyödynsi Darwin Nunezin syötön. Kolmas maali 86. minuutilla rangaistuspotkusta sinetöi Liverpoolin voiton. Salahin ohella maalinteossa onnistuivat myös Curtis Jones ja Cody Gakpo.

Newcastlen vastaisku ei riittänyt

Vasta toisella puoliajalla Newcastle sai peliään paremmin käyntiin. Alexander Isak ja Sven Botman onnistuivat maalinteossa, mutta se ei riittänyt tasapeliin, saati voittoon. Newcastlelle ottelu oli jo kolmas peräkkäinen tappio, kun taas Liverpool jatkaa voittoputkessaan.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 49′ peliminuutilla Liverpool siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Mohamed Salah
 2. 54′ peliminuutilla Newcastlen maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Alexander Isak
 3. 74′ peliminuutilla Liverpool siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Curtis Jones
 4. 78′ peliminuutilla Liverpool siirtyi huimaan johtoon 3‒1, maalintekijänä Cody Gakpo
 5. 81′ peliminuutilla Newcastlen maali johti tilanteeseen 3‒2, maalintekijänä Sven Botman
 6. 86′ (R) peliminuutilla Liverpool viimeisteli tilanteeksi numerot 4‒2, maalintekijänä Mohamed Salah

Historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen.

Kuriositeetit ja ottelun kohokohdat

Liverpoolista Cody Gakpo teki maalin vaihdosta tullessaan onnistuen maalinteossa ja Curtis Jones sai viimeisteltyä kauden ensimmäisen maalinsa. Newcastlen maalivahti Martin Dúbravka sai keltaisen kortin ja entinen Liverpool-pelaaja Loris Sven Karius edusti nykyistä seuraansa Newcastlea. Ottelu oli maalirikas tapahtuma, joka ei jättänyt katsojia kylmäksi.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Liverpool vs Newcastle

 1. Laukaukset 34 vs laukaukset 5
 2. Hallinta 62 % vs hallinta 38 %
 3. Laukaukset maalia kohti 15 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 555 vs syötöt 351
 5. Syöttötarkkuus 84 % vs syöttötarkkuus 75 %
 6. Vapaapotkut 16 vs vapaapotkut 15
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 5
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 3
 10. Kulmapotkut 7 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Liverpool peliä koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Liverpool jatkaa kärkisijalla yksi, 45 pisteellään ja Newcastle sijalla yhdeksän, 29 pisteellään.

Tilastot todistavat paremmuuden

Liverpoolin ylivoima ilmeni myös tilastoissa. Hyökkääjät onnistuivat maalinteossa ja keskikenttä piti palloa 63 % ajasta. Puolustajat pystyivät estämään Newcastlen hyökkäykset tehokkaasti. Newcastle sai aikaiseksi vain kolme laukausta maalia kohti. Peli oli Liverpoolin hallintaa alusta loppuun asti.

 

Sivuiltamme löydät tuoreet Liverpool pelien ennakot ja samalla tietenkin kaikkien muiden Valioliiga otteluiden tuoreet ennakot.