Valioliigan ottelu Liverpoolin ja Manchester Unitedin välillä päättyi tasapeliin Anfield Road Stand -stadionilla 17. joulukuuta 2023. Kummallakin joukkueella oli hetkensä, mutta maalinteossa ei onnistuttu.

Maalittomasta tasapelistä huolimatta ottelu tarjosi jännitystä ja vauhtia. Liverpool hallitsi palloa 68 prosenttia peliajasta ja loi 8 laukausta maalia kohti, mutta ei onnistunut hyödyntämään tilaisuuksia. Ottelun hallinnasta kertoo paljolti myös kulmapotkutilastot: Liverpool hankki ottelun aikana 12 kulmapotkua, Manchester United ei ainuttakaan.

 

Liverpoolin pettymys

Pettymys oli suuri, kun Liverpool ei onnistunut murtamaan selkeästi heikomman Manchester Unitedin puolustusta. Kotijoukkueen lehtereillä parveili ennätysyleisö, sillä Anfield Roadille avattiin uusi katsomon osa. 57 158 päinen yleisö sai odottaa ja odottaa avausmaalia, jota ei loppujen lopuksi koskaan tapahtunut. Stadionin tunnelma ei noussut kovinkaan korkeaksi loppumattoman odotuksen vuoksi.

Haastava ottelu tuomareille

Ottelussa jaettiin seitsemän keltaista korttia, joista viimeisin johti Manchester Unitedin D. Dalotin ulosajoon ottelun loppuminuuteilla. Liverpoolin D. Nunez sai ottelun ensimmäisen kortin 21. minuutilla, jota seurasi Manchester Unitedin K. Mainoo kuusi minuuttia myöhemmin.

Liverpoolin ensimmäiset varsinaiset paikat avautuivat D. Nunezin ja M. Salahin laukauksilla, jotka päätyivät niin maalin yli kuin Manchester Unitedin maalivahdin A. Onanan torjumaksi. Liverpool onnistui rakentamaan paikkoja koko ottelun ajan maalinteossa onnistumatta. Manchester Unitedin maalipaikat jäivät vähäisiksi, kun tilastoihin kirjattiin ainoastaan yksi onnistunut laukaus maalia kohti. Kaiken kaikkiaan laukauksia oli seitsemän, joista kuusi muuta päätyivät ohi maalin.

Vaihdot eivät tuoneet tulosta

Valmentajat tekivät useita vaihtoja ottelun edetessä, mutta ne eivät tuottaneet toivottua tulosta. 61.minuutilla Liverpool suoritti tuplavaihdon, jossa C.Gakpo vaihdettiin R. Graverberchin tilalle ja J. Gomez D. Szoboszlain tilalle. Manchester Unitedin A. Garnacho joutui jättämään kentän 71. minuutilla M. Rashfordin tullessa tilalle. Vaihdot eivät kuitenkaan tuoneet kaivattua tulosta, sillä maaleja ei syntynyt.

Tasapeli päätti ottelun

Ottelun tulos säilytti Liverpoolin tappiottoman putken Valioliigassa, joka on jo kymmenen ottelun mittainen. Osaltaan lopputulos on kuitenkin pettymys kannattajille, jotka odottivat ottelusta selkeää voittoa ja samalla kolmea pistettä.

– Vain yksi joukkue yritti voittaa. Olimme ylivoimaisia kaikessa. He hykertelivät ilosta, kun saivat pisteen pelistä, Liverpoolin Virgil van Dijk kommentoi ottelun jälkitunnelmia.

Manchester Unitedin on syytä olla suoritukseensa tyytyväinen, sillä lopputulos olisi voinut olla joukkueen kannalta paljon huonompi. Nyt joukkue lähtee kotiin yhden pisteen saattelemana, vaikka oli selkeästi heikompi.

Manchester Unitedin valmentaja Erik ten Hag oli tyytyväinen ottelun lopputulokseen ja kiitteli pelaajiensa sitoutumista.

– Me pelasimme hyvin emmekä antaneet heille (Liverpoolille) mahdollisuuksia vapaaseen peliin. Meillä oli kaksi hyvää paikkaa, olen tyytyväinen joukkueeseemme, hän kommentoi.

Manchester Unitedin kannattajat ovat optimistisia, että joukkue pystyy parantamaan peliään seuraavissa otteluissa. Nyt joukkueen peli oli pitkälti vai Liverpoolin pidättelemistä.

 

Tule lukemaan Liverpool pelien vetovihjeet sivuiltamme ja samalla tutustu muiden otteluiden vetovihjeisiin.