Valioliigan jännittävässä ottelussa Liverpool ja Manchester City kamppailivat tasapeliin, jonka lopputuloksena oli otteluluvut 1‒1. Ottelu pelattiin Liverpoolin kotikentällä Anfieldilla 10. päivä maaliskuuta 2024. Tämä jännittävä kamppailu tarjosi katsojille tarkalleen juuri sen mitä odotettiin – intensiivistä jalkapalloa, strategista peliä ja innokasta kilpailua. Liverpool pelin lopputulos oli myös odotettu.

Ennakko-odotukset olivat ehkä hieman enemmän Liverpoolin eduksi, mutta Manchester City onnistui antamaan hyvän vastuksen Liverpoolille, sen havitellessa murskavoittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa jälkikäteen tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Ottelu oli tasainen, mutta Liverpool dominoi pallohallintaa prosenttiluvuin 53 %/47 %. Molemmat joukkueet laukoivat kuusi kertaa maalia kohti, mutta Liverpool kykeni saamaan aikaan enemmän laukauksia yleisesti, keräten yhteensä 19 laukausta Manchester Cityn 10 laukausta vastaan.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 23′ peliminuutilla Manchester City siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä John Stones
 2. 50′ (R) peliminuutilla Liverpool tasoitti ja maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Alexis Mac Allister

Liverpool lähti otteluun tutulla 4-3-3-muodostelmalla, jota se on käyttänyt 28 edellisen pelin ajan, kun taas Manchester Cityn muodostelma oli vaihtelevampi. Jatkossa on mielenkiintoista seurata, miten nämä muodostelmat muuttuvat joukkueiden strategian mukaan.

Maalit ja merkittävät hetket

Ottelun avausmaali syntyi Manchester Citylle 23. peliminuutilla John Stonesin toimesta, jolle tarjoili aputoimittajana Kevin De Bruyne. Liverpoolin ainoa maali nähtiin toisella puoliajalla, kun Alexis Mac Allister laukoi onnistuneen rangaistuspotkun 50. minuutilla. Ottelun loppuhetkinä molemmat joukkueet hakeutuivat vimmatusti maalintekopaikkoihin, mutta tuloksetta.

Vaihdot ja varoitukset

Liverpool teki ottelussa yhteensä kolme pelaajavaihtoa, joista merkittävin oli Mohamed Salahin ottaminen kentälle 61. minuutilla. Samaan aikaan kentältä poistui Dominik Szoboszlai.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Liverpool vs Manchester City

 1. Laukaukset 19 vs laukaukset 10
 2. Hallinta 53 % vs hallinta 47 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 6
 4. Syötöt 584 vs syötöt 530
 5. Syöttötarkkuus 83 % vs syöttötarkkuus 82 %
 6. Vapaapotkut 6 vs vapaapotkut 10
 7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 3
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 6 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 7 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Liverpool peliä hieman enemmän ottelun kokonaisajasta.

Manchester Cityn huomionarvoisena vaihtona voidaan pitää maalivahti Edersonin poistamista kentälle 56. minuutilla, jolloin tilalle tuli Stefan Ortega. Ottelussa jaettiin yhteensä kolme keltaista korttia, kaikki Manchester Citylle.

Muita huomioita ottelusta

Tämän jännittävän tasapelin myötä molemmat joukkueet säilyttävät voittoputkensa; Liverpoolin putki on viiden ottelun mittainen, kun Manchester City puolestaan on pysynyt tappioitta jo 19 pelin ajan. Seuraavat ottelut osoittavat, pystyvätkö joukkueet säilyttämään putkensa ja jatkamaan dominoivaa menoaan. On selvää, että tällä ihmeellisellä kaudella on vielä paljon annettavaa.

 

Liverpool pelin lopputulos löytyy taas sivuiltamme. Lue tämän ottelun ennakko ja edellisen kohtaamisen lopputulos ja ennakko.