Tulevan sunnuntain Valioliiga-ottelussa Liverpool kohtaa Manchester Cityn kotikentällään Anfieldilla. Ottelu pelataan sunnuntaina 10.03.2024 kello 17:45 Suomen aikaa. Kummallakin joukkueella on paljon panoksena, sillä ne taistelevat sarjan kärkipaikasta. Käy ennen pelejä tarkistamassa vetovihjeet Liverpool peleistä meiltä.

Lämmittely otteluina joukkueet kävivät Euro kentillä hoitamassa ensimmäiset ottelunsa. Manchester City kaatoi keskiviikkona Kööpenhaminan 3-1 ja Liverpool kävi torstaina Prahasta hakemassa pisteet 5-1 voitolla.

Näillä joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä tekee ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Älä missaa tätä ottelua. Ottelun näkee toki jälkikäteen myös tallenteena. Ottelua voi seurata suorana Viaplayn kautta tai livestriiminä Viasatin V Sport Footballin kautta.

Aiemmat kohtaamiset

Joukkueiden kymmenen viimeistä kohtaamista ovat menneet tasan. Liverpool on voittanut kolmesti, Manchester City kolmesti ja neljä ottelua on päättynyt tasatulokseen. Edellinen kohtaaminen päättyi 1‒1 (25.11.2023). Vetovihjeet Liverpool peleistä kannatta tarkistaa juuri ennen ottelun alkua johtuen molempien joukkueiden loukkaantumistilanteesta.

Liverpoolin suoritukset ovat olleet vakuuttavia. Joukkue on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä. Manchester City ei ole jäänyt paljoa jälkeen, sillä myös City on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kolme.

Liverpoolin viisi viimeisintä ottelua

  1. 0‒1, Nottingham Forest vs Liverpool (02.03.2024)
  2. 3‒0, Liverpool vs Southampton (28.02.2024, FA Cup)
  3. 0‒1, Chelsea vs Liverpool (25.02.2024, Liigacup)
  4. 4‒1, Liverpool vs Luton (21.02.2024)
  5. 1‒4, Brentford vs Liverpool (17.02.2024)

Manchester Cityn viisi viimeisintä ottelua

  1. 3‒1, Manchester City vs Manchester United (03.03.2024)
  2. 2‒6, Luton vs Manchester City (27.02.2024) – FA Cup
  3. 0‒1, Bournemouth vs Manchester City (24.02.2024)
  4. 1‒0, Manchester City vs Brentford (20.02.2024)
  5. ja 1‒1, Manchester City vs Chelsea (17.02.2024)

Joukkueiden edellisestä ottelusta tahoillaan on vain vajaa viikko aikaa, joten ovatkohan molemmat joukkueet valmistautuneet tulevaa ottelua varten. Saa nähdä.

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Loukkaantumisia ja pelikieltoja löytyy molemmilta joukkueilta aiemmat ottelut huomioon ottaen. Ottelun alla molemmilla joukkueilla on poissaoloja, mutta tässä vaiheessa ei ole tarkkaa tietoa pelaajista, jotka ovat varmuudella sivussa ottelusta. Pelaajatilanteet selviävät lähempänä ottelupäivää.

Tiedoilla loukkaantuneista ja pelikielloista voi olla suuri vaikutus otteluun, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vastustajajoukkue käyttää tätä hyväkseen. Artikkelin kirjoitushetkellä (07.03.2024) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua.

Ennusteet ja vedonlyöntivinkit

Veikkaajille suositellaan panostusta Liverpoolin voittoon tai vähintään tasapelistä. Liverpool hallitsee sarjaa ykkössijalta ja tappion sattuessa, Manchester City voisi nousta sarjataulukon kärkeen. Tuloksella on siis suora vaikutus Valioliigan tämän hetkiseen sarjataulukkoon.

Ottelun voittajasta ollaan melko yksimielisiä; tilastot suosittelevat asettamaan panoksen Manchester Citylle. Sen voiton todennäköisyydeksi on arvioitu artikkelin kirjoitushetkellä peräti 43 %. Tasapelin todennäköisyydeksi arvioidaan 25 %. Liverpoolin voiton puolesta ollaan 32 prosenttisesti.

Tuleva ottelu tulee olemaan jännittävä, vaikka ennustuksissa povattaisiin voittoa kummalle tahansa liigasarjan kärkijoukkueelle. Kuten historia opettaa, on jokainen ottelu omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. Sääennusteiden mukaan ottelupäivänä ei ole odotettavissa sateita. Tuuli saattaa vaikuttaa peliin, sillä sitä on luvattu 21 km/h. Tiedossa on siis jännittävä ja hyväsäinen ottelupäivä.

 

Ennen pelejä kannattaa tulla lukemaan vetovihjeet Liverpool peleistä meiltä. Lue myös miten edellisessä kohtaamisessa pelattiin ja ennakko siitä ottelusta.