Tulevan viikon kiinnostavin Valioliiga-ottelu on ehdottomasti Liverpoolin ja Lutonin välinen kohtaaminen. Ottelu pelataan keskiviikkona 21. helmikuuta 2024 klo 21.30 Suomen aikaa Liverpoolin legendaarisella Anfield-stadionilla.

Näillä joukkueilla on vahva historia keskenään, mikä tekee ottelusta erittäin odotetun tapahtuman. Tuleva ottelu tulee olemaan jännittävä, vaikka ennustuksissa povattaisiin voittoa kummalle tahansa joukkueelle. Historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. Älä siis missaa tätä ottelua! Ottelua voi seurata suorana Viaplayn kautta tai livestriiminä Viasatin V Sport Footballin kautta. Ja tietenkin kuten aina, niin kannattaa lukea vetovinkit Liverpool peleihin suoraan sivujemme kautta ennen ottelua.

Aiemmat kohtaamiset

Kaksikon viimeisin ottelu päättyi tasapeliin, kun Luton ja Liverpool tasasivat pisteet marraskuussa 2023 lukemin 1‒1. Viimeiset kymmenen kohtaamista eivät anna kummallekaan joukkueelle erityistä etua, sillä suoritukset ovat olleet lähes pelin hengen mukaisesti tasaväkisiä.

Liverpool on viime aikoina näyttänyt vakuuttavaa peliä menestyksekkäiden kotiotteluiden sarjalla. Voittoja on tullut viidestä edellisestä ottelusta neljä, ja ainoa tappio tuli Arsenalia vastaan.

Liverpoolin viisi viimeisintä ottelua

 1. 1‒4, Brentford vs Liverpool (17.02.2024)
 2. 3‒1, Liverpool vs Burnley (10.02.2024)
 3. ja 3‒1, Arsenal vs Liverpool (04.02.2024)
 4. 4‒1, Liverpool vs Chelsea (31.01.2024)
 5. 5‒2, Liverpool vs Norwich (28.01.2024, FA Cup)

Toisaalta Lutonin pelivire ei ole ollut aivan yhtä vakuuttavaa. Viidestä edellisestä ottelusta on voittoja kertynyt kaksi, tasapeliksi on päätynyt yksi ja tappioita on sattunut kaksi.

Lutonin viisi viimeisintä ottelua

 1. 1‒2, Luton vs Manchester United (18.02.2024)
 2. ja 1‒3, Luton vs Sheffield Utd (10.02.2024)
 3. 4‒4, Newcastle vs Luton (03.02.2024)
 4. ja 4‒0, Luton vs Brighton (30.01.2024)
 5. 1‒2, Everton vs Luton (27.01.2024, FA Cup)

Loukkaantumisista ja pelikielloista

Liverpool kärsii merkittävästä loukkaantumislistasta, mukaan lukien tärkeät avainpelaajat kuten Trent Alexander-Arnold, Alisson, Stefan Bajcetic, Diogo Jota, ja Curtis Jones.

 1. Trent Alexander-Arnold, poissaolon syy kokoonpanosta: polvivamma
 2. Alisson, poissaolon syy kokoonpanosta: Reisilihasvamma
 3. Stefan Bajcetic, poissaolon syy kokoonpanosta: pohjevamma
 4. Diogo Jota, poissaolon syy kokoonpanosta: polvivamma
 5. Curtis Jones, poissaolon syy kokoonpanosta: pohjevamma
 6. Joel Matip, poissaolon syy kokoonpanosta: polvivamma
 7. Thiago, poissaolon syy kokoonpanosta: lihasvamma
 8. Darwin Nunez, poissaolon syy kokoonpanosta: loukkaantuminen
 9. Dominik Szoboszlai, poissaolon syy kokoonpanosta: polvivamma

Lutonilla ei ole raportoitu merkittäviä loukkaantumisia. Artikkelin kirjoitushetkellä (21.02.2023) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua.

Ennusteet ja vedonlyöntivinkit

Kun katsoo joukkueiden nykyistä asemaa sarjataulukossa, Liverpool on suuri suosikki voittoon. He ovat ensimmäisenä 57 pisteellä, kun taas Luton sijaitsee 18. sijalla 20 pisteellä. Ottelun lopputuloksella on suuri merkitys joukkueiden sijoituksiin sarjataulukossa. Liverpoolin voitto vahvistaisi heidän asemaansa kärjessä, kun taas Luton tarvitsee pisteitä välttyäkseen putoamiselta.

Vedonlyönnin osalta Liverpoolin voitto ja yli 1.5 maalia näyttävät hyvältä vedolta. Kun otetaan huomioon joukkueiden vaikuttava suorituskyky viimeaikaisissa otteluissa, hyvä vedonlyöntivinkki olisi lyödä vetoa tuplamahdollisuudesta: joko ottelu päättyy tasapeliin ja/tai jomman kumman voittoon. Ennusteen mukaan Liverpoolin voiton todennäköisyys on 79 % ja tasapelin 13 %, kun taas Lutonilla on vain 8 % mahdollisuus voittaa.

 

Meiltä tietenkin aina ennen pelejä kannattaa käydä lukemassa vetovinkit Liverpool peleihin ja muihin Valioliiga peleihin. Katso myös ennakko ja tulos joukkueiden edellisestä kohtaamisesta.