Vetovinkit Liverpool peliin

Valioliigan ottelu Liverpoolin ja Lutonin välillä päättyi Liverpoolin selkeään 41-voittoon Anfieldilla 21. helmikuuta 2024. Lutonin ainoa maali nähtiin 12. peliminuutilla Chiedozie Ogbenen toimesta. Liverpoolin voittoon johtaneet maalit kirjattiin Virgil van Dijkille, Cody Gakpolle, Luis Díazille ja Harvey Elliottille. Voiton myötä Liverpool on voittanut kolme ottelua putkeen, Lutonin vajoavan tappioputken syventyessä myös kolmeen otteluun. Käy lukemassa vetovinkit Liverpool peliin aina sivuiltamme tuoreena.

Ennakko-odotukset olivat Liverpoolin eduksi, jo ennen ottelua, mutta Luton antoi hyvän vastuksen Liverpoolille koko ottelun ajan. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa jälkikäteen tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalikarkelot toisella puoliajalla

Luton pääsi ottelussa johtoon Chiedozie Ogbenen maalilla 12. peliminuutilla, mutta toisen puoliajan alussa Liverpool tuli rinnalle ja ohi Virgil van Dijk ja Cody Gakpo maalien avulla. 71. minuutilla Luis Díaz tauotti johdon 3‒1:een ja lopullisen niitin laittoi Harvey Eliott 90. minuutilla päätösmaalin osumalla.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 12′ peliminuutilla Luton siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Chiedozie Obgene
 2. 56′ peliminuutilla Liverpoolin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Virgil van Dijik
 3. 58′ peliminuutilla Liverpool siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Cody Gakpo
 4. 71′ peliminuutilla Liverpoolin maali johti tilanteeseen 3‒1, maalintekijänä Luis Díaz
 5. 90′ peliminuutilla Brentford siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 4‒1, maalintekijänä Harvey Elliott

Ottelun mielenkiintoisen piirteenä Díaz korvattiin juuri maalinsa jälkeen J. Dannsilla.

Keltaista korttisadetta Lutonille

Kuripitoa ottelussa riitti, erityisesti Lutonin osalta. Keltainen kortti nousi ilmaan neljästi vierasjoukkueen tekemien rikkeiden seurauksena, kärsijöinä Alfie Doughty, Cauley Woodrow, Ross Barkley sekä Issa Kaboré. Kotijoukkue Liverpool joutui tyytymään yhteen keltaiseen korttiin, sen saaneena pelaajana Joe Gomez.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Liverpool vs Luton

 1. Laukaukset 29 vs laukaukset 12
 2. Hallinta 61 % vs hallinta 39 %
 3. Laukaukset maalia kohti 13 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 508 vs syötöt 329
 5. Syöttötarkkuus 82 % vs syöttötarkkuus 73 %
 6. Vapaapotkut 15 vs vapaapotkut 14
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 4
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 2 vs paitsiot 3
 10. Kulmapotkut 13 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Liverpool peliä lähes koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Liverpool on sijalla yksi, 60 pisteellään ja Luton sijalla 18, 20 pisteellään. Tästä on hyvä lähteä kohti seuraavaa kohtaamista.

Liverpoolin hallinta näkyi tilastoissa

Ottelun hallinta oli selkeästi Liverpoolin käsissä. Joukkue hallitsi palloa 61 prosentin ajan ja maalipaikat olivat selvästi kotijoukkueen hyväksi, yhteensä laukauksia Liverpoolilla oli 29, joista 13 meni maalia kohti. Lutonin maalivahti Kaminski pääsi venymään 9 torjuntaan. Liverpoolin puolustus piti Lutonin laukaukset minimissään, kokonaisuudessa vierasjoukkue sai aikaiseksi vain 12 laukausta, joista 3 kohti maalia.

 

Sivuiltamme löydät aina näppärästi Vetovinkit Liverpool peliin ja myös tulokset. Lue myös joukkueiden edellisen kohtaamisen ennakko ja tulos.