Valioliiga-kierros tarjosi jälleen kerran jalkapalloherkkua Anfieldin stadionilla. Liverpoolin ja Fulhamin välinen ottelu piti sisällään dramaattisen maali-iloittelun, jonka lopulta päätteeksi kotijoukkue Liverpool otti niukan 4‒3-voiton.

Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun huippuhetket

Liverpoolin ensimmäisen maalin iski vastustajan verkkojen perukoille hieman erikoisesti Fulhamin maalivahti Bernd Leno omalla maalillaan. Hyökkäyspelin suureksi yllätykseksi nousivat Liverpoolin Alexis Mac Allister ja Wataru Endo, jotka molemmat onnistuivat maalinteossa ensimmäistä kertaa kauden aikana ‒ ja Valioliigassa ylipäänsä.

Ottelun viime hetkille säästyi vielä draamaa, kun Trent Alexander-Arnold iski ottelun viimeisen maalin vain minuutti Endon osuman jälkeen.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 20′ (OM) peliminuutilla Liverpool siirtyi johtoon 1‒0, kun vastustaja Fulham teki oman maalin, maalintekijänä Bernd Leno
 2. 24′ peliminuutilla Fulhamin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Harry Wilson
 3. 38′ peliminuutilla Liverpool siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Alexis Mac Allister
 4. 45+3′ peliminuutilla Fulham tasoitti tilanteen ja otteluluvut olivat tässä kohtaa 2‒2, maalintekijänä Kenny Tete
 5. 80′ peliminuutilla Fulham siirtyi johtoon numeroin 2‒3, maalintekijänä Bobby Reid
 6. 87′ peliminuutilla Liverpool tasoitti tilanteeksi 3‒3, maalintekijänä Wataru Endõ
 7. 88′ peliminuutilla Liverpool teki maalin ja siirtyi johtoon numeroin 4‒3, maalintekijänä Trent Alexander-Arnold

Liverpool jatkaa vahvaa menoaan kotikentällään, sillä joukkue on nyt voittanut seitsemän viimeistä kotiotteluaan. Ottelussa nähtiin myös mielenkiintoisia taistelupareja, kun entiset seuratoverit Harvey Daniel James Elliott ja Harry Wilson kohtasivat toisensa vastustajina.

Ottelun tilastot

Ottelu oli tilastojen valossa Liverpoolin hallinnassa. Pallonhallinta oli kotijoukkueella 62-prosenttisesti ja maalintekoyrityksiä kertyi yhteensä 26, joista 12 suuntautui kohti Fulhamin maalia. Vierasjoukkue Fulham sen sijaan laukoi yhteensä yhdeksän kertaa, joista viisi suuntautui kohti Liverpoolin maalivahtia.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Liverpool vs Fulham

 1. Laukaukset 26 vs laukaukset 9
 2. Hallinta 62 % vs hallinta 38 %
 3. Laukaukset maalia kohti 12 vs laukaukset maalia kohti 5
 4. Syötöt 624 vs syötöt 392
 5. Syöttötarkkuus 81 % vs syöttötarkkuus 72 %
 6. Vapaapotkut 6 vs vapaapotkut 7
 7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 0
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 5 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Liverpool peliä lähes koko ajan.

Vaihdot ja taktiikka

Joukkueet hyödynsivät laajasti vaihtomiehiään. Liverpool teki neljä pelaajavaihtoa, joista merkittävimmäksi nousi Wataru Endon sisääntulo, joka palkittiin maalilla. Fulham puolestaan käytti kaikki sallitut vaihdot, joista erityisen odotettu oli Bobby Armani De Cordova-Reidin tulo kentälle. Reid vastasi odotuksiin osumallaan, jonka jälkeen hänet vaihdettiin pois kentältä.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Liverpool on sijalla kaksi, 31 pisteellään ja Fulham sijalla 14, 15 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 20.04.2024 klo 17:00 Fulhamin kotikentällä.

 

Löydä kauttamme kaikkien Liverpool otteluiden vetovihjeet ja samalla myös kaikkien muiden Valioliigaotteluiden vetovihjeet.