Merseyside-derby päättyi Liverpoolin voittoon, kun joukkue kukisti Evertonin 2‒0 Anfieldilla lauantai-iltapäivän Valioliiga-ottelussa. Liverpoolin maalit iski M. Salah, joka potkaisi pallon verkon perukoille kahdesti. Toinen maali onnistui rankkarista ja toinen avoimesta pelistä. Voittoon olisi riittänyt tässä ottelussa yksikin maali, mutta Salah loisti taidoillaan katsojien iloksi. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisena Viaplay-palvelusta.

 

Osuma ja punainen kortti

Värikäs ottelu oli pitkään maaliton taisto. Hyvin organisoitunut Everton puolusti tiiviissä muodossa, ja hyökkäyksetkin pyörittiin useimmiten kohti Liverpoolin maalivahdin, Alisson Beckerin, maalia. Avauksen ottelulle teki kuitenkin Liverpoolin Mohamed Salah, kun ottelu oli ehtinyt 75. minuutille.

Salah iski pallon verkkoon rankkarista suvereenilla suorituksella. Hetkeä aikaisemmin Evertonin A. Young oli saanut toisen varoituksensa ja punaisen kortin ottelusta repeämisen jälkeen. Ottelu kokikin Salahin onnistumisen jälkeen todellisen herätyksen.

Vahvistusta penkiltä ja ratkaiseva maali

Ottelun loppua kohden Liverpoolin valmentaja J. Klopp teki odotettuja vaihtoja. 62. minuutilla kentältä asteli pois K. Tsimikas ja R. Gravenberch tuoden tilalleen D. Nunezin sekä H. Elliottin. Nunezin tuoma panos jäikin historiaan, kun hän syötti Salahille toisen maalin ottelun lisäaikana ja siirsi Liverpoolin jo kahden maalin johtoon. Everton yritti vastaavasti elvyttää peliään vaihdoilla, mutta Liverpoolin puolustus oli sen verran tiivistä, ettei Evertonille mahdollistunut maalintekoyrityksiä.

Joukkuetilastot näyttivät ottelussa seuraavaa

Liverpool teki kaiken kaikkiaan neljä vaihtoa ottelun aikana. Tiesitkö muuten, että Liverpool on ainut joukkue Valioliigassa, joka on kerännyt eniten punaisia kortteja. Silti Liverpool pelaa kerta toisensa jälkeen hyvin, vaikka joukkue kokeekin muutoksia kokoonpanoissaan tämän tästä.

Liverpool va Everton:

  1. Laukaukset 26 vs laukaukset 6
  2. Hallinta 78 % vs hallinta 22 %
  3. Laukaukset kohti maalia 6 vs laukaukset kohti maalia 1
  4. Syötöt 742 vs syötöt 213
  5. Syöttötarkkuus 87 % vs syöttötarkkuus 52 %
  6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 9
  7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 1
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 1
  9. Paitsiot 2 vs paitsiot 1
  10. Kulmapotkut 12 vs kulmapotkut 4

Ottelun myötä Liverpool pitää sijaa neljä sarjataulukossa 20 pisteellään, kun taas Everton on sarjataulukon häntäpäässä sijalla 16 seitsemällä pisteellään.

Liverpool jatkaa voittoputkessa

Voitto vahvisti Liverpoolin neljän kotivoiton putken sekä neljän kotiottelun tappiottoman putken. Ottelun tilastot korostavat Liverpoolin ylivoimaisuutta, sillä joukkue hallitsi palloa 78 % ajasta ja laukoi maalia kohti peräti kuusi kertaa. Evertonin laukaukset jäivät yhteen. On sääli, ettei Everton tunnu onnistuvan otteluissaan ottamaan niskaotetta ottelun kulusta lainkaan. Tämä on vaivannut joukkueen toimintaa pitkin kautta.

Evertonin joukkueessa punaisen kortin saanut ja kaksi kertaa varoitettu A. Young on seuraavan ottelun sivussa pelikiellon vuoksi. Liverpoolin valmentaja Klopp oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja kehui erityisesti M. Salahin maalien ratkaisevuutta.

Seuraavan kerran kyseiset kilpakumppanit kohtaavat toisensa 16.03.2024, Evertonin kotikentällä.

 

Sivuiltamme voit käydä lukemassa Liverpool vedonlyöntivinkit ja samalla valita itsellesi parhaimmat vedonlyöntisivut kuten NetBet, josta saat maailmanluokan vedonvälityspalvelua.