Yksi Valioliigan jännittävimmistä otteluista on ovella, kun Liverpool kohtaa Evertonin lauantaina 21.10.2023 klo 14.30 Suomen aikaa. Ottelu pelataan Liverpoolin kotikentällä Anfieldillä. Liverpoolilla on kotietu ja pitkä voittoputki takanaan, joten Evertonilla ei tule olemaan helppo paikka taistella voitosta.

Näiden kahden joukkueen historiallisissa kohtaamisissa Liverpool on ollut etulyöntiasemassa viidellä voitolla kymmenestä viimeisestä ottelusta, kun taas Everton on voittanut vain kerran ja neljä ottelua on päättynyt tasapeliin. Viimeisin keskinäinen derby käytiin joukkueiden välillä helmikuussa 2023, jossa Liverpool voitti Evertonin 2‒0.

Joukkueiden vaihteleva menestys

Liverpool on pelannut viimeaikaisissa peleissään vaihtelevan sarjan. Huolimatta tasapelistä Brightonia vastaan ​​ja tappiosta Tottenhamille, he ovat ottaneet vakuuttavia voittoja liigassa ja UEFA:n Eurooppa-liigassa.

Kaikki ottelut ovat tärkeitä voitettaviksi, koska lopulta joukkueet ovat hyvin tasaväkisiä. Sen huomaa jo sarjataulukon pisteissä, kuinka tasaisesti nekin jakautuvat ja kuinka paljon liigan aikana taulukko elää.

Liverpoolin viisi viimeisintä ottelua

  1. 2‒2, Brighton vs Liverpool (08.10.2023)
  2. 2‒0, Liverpool vs Union St. Gilloise (05.10.2023, UEFA Eurooppa-liiga)
  3. 2‒1, Tottenham vs Liverpool (30.09.2023)
  4. 3‒1, Liverpool vs Leicester (27.09.2023, liigacup)
  5. samoin päättyi 3‒1, Liverpool vs West Ham (24.09.2023)

Evertonilla on myös ollut vaihteleva kausi, ja joukkue on sarjataulukossa melko alhaalla. Sija 16 ei paljon vakuuta yleisöä, joka odottaa joukkueelta selkeää voittoputkea ja menestystä. Toki, onhan Everton vakuuttanut myös taidoillaan, napatessaan voitot Bournemouthia, Aston Villaa ja Brentfordia vastaan.

Evertonin viisi viimeisintä ottelua

  1. 3‒0, Everton vs Bournemouth (07.10.2023)
  2. 1‒2, Everton vs Luton (30.09.2023)
  3. 1‒3, Brentford vs Everton (23.09.2023)
  4. 1‒2, Aston Villa vs Everton (27.09.2023, liigacup)
  5. 0‒1, Everton vs Arsenal (17.09.2023)

Liverpool on tällä hetkellä sarjassa neljännellä sijalla 17 pisteellä, mikä tarkoittaa, että voitto voi nostaa sen korkeammalle taulukossa. Evertonilla on puolestaan vain seitsemän pistettä kasassa, joten sen on todella tehtävä töitä noustakseen sarjataulukossa lähemmäs edes Liverpoolia.

Vetovinkit ja muita huomioita

Kun arvioimme tilastojen valossa ja menneiden otteluiden perusteella, kumpi tulee voittamaan ottelun. Päädymme varovaisin vinkein siihen tulokseen, että Liverpoolilla on noin 45 % mahdollisuus voittaa. Ottelussa tullaan varmasti näkemään hyvin vähän maaleja, koska voitonjano on kummallakin joukkueella käsinkosketeltava.

Jos Liverpool voittaa se voi mahdollisesti nousta kolmannelle sijalle liigassa muiden otteluiden tuloksista riippuen. Artikkelin kirjoitushetkellä tiedossamme on loukkaantuneiden osalta seuraavaa: Evertonin puolelta otteluun ei osallistu lihasvamman vuoksi D. Alli ja Liverpoolin osalta sivussa on useampikin pelaaja.

Sivussa ovat Liverpoolilta pohjevamman vuoksi S. Bajcetic, lonkkavamman vuoksi Thiago, olkapäävamman vuoksi A. Robertson ja oletettavasti myös loukkaantumisen vuoksi C. Kelleher. Punaisten korttien vuoksi C. Jones on ulkona ottelun kokoonpanosta. Peliä voi katsoa Suomessa Viaplaystä tai livestriimata suoraan Viasatin V Sport Footballin kautta.

 

Kun käyt sivuillamme, niin löydät täältä vaikka Merseyside vetovinkit jossa Liverpool ja Everton kohtaavat. Tee samalla itsellesi tili vedonlyöntisivustolle kuten Rabona sivustolle, tai jollekkin muulle.