Vastoin kaikkia odotuksia ja ennakkoennusteita, Crystal Palace otti vakuuttavan voiton Liverpoolista sunnuntai-iltapäivänä Anfieldilla pelatussa Englannin Valioliigan ottelussa. Crystal Palacen Eberechi Eze teki ottelun ainoan maalin yhteistyössä Tyrick Mitchellin kanssa. Maali syntyi jo 14 peliminuutin kohdalla, ja se riitti takaamaan Crystal Palacelle niukat, mutta makeat kolme pistettä. Liverpool ottelun tulos oli kotijoukkueelle käytännössä katastroffi.

Ennakko-odotukset olivat Liverpoolin eduksi, mutta kotijoukkue joutui antautumaan Crystal Palacelle Anfieldillä pelatussa ottelussa. Oli yllättävää, kuinka Crystal Palacen maali sai koko ottelun sekaisin. Lisää maaleja ei nähty 14. peliminuutin jälkeen. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Tuloksekas toisen jakson alku Liverpoolilta

Vaihtopenkkiin turvautunut Liverpool teki ottelussa lukuisia vaihtoja toisen jakson alussa. Wataru Endo korvattiin Dominik Szoboszlailla ja Conor Bradley sai väistyä Trent Alexander-Arnoldin tieltä. Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp teki vielä samassa erässä myös kaksi muuta vaihtoa: Luis Diazin tilalle otti paikan Diogo Jota ja Darwin Nunezin korvasi Cody Gakpo. Myöhemmin ottelussa Curtis Jones väistyi Harvey Elliottin tieltä.

Voiton avaimet Crystal Palacelle

Crystal Palace ei jäänyt toimettomaksi, sillä myös he tekivät erässä viisi vaihtoa, käyttäen hyväksi kaikki sallitut vaihdot. Erityisesti Joukkueen pelaaja Nathaniel Edwin Clyne, joka on aikaisemmin pelannut Liverpoolissa, oli merkittävässä roolissa.

Merkittäväksi ottelun kehityksessä nousi myös ammattitaitoinen valmennus, Oliver Glasner suunnitteli vaihtonsa niin että Eberechi Eze sai lopulta tehdä ottelun ainoan maalin. Kuten tämäkin ottelu osoitti, voi jalkapallo-ottelussa tapahtua mitä tahansa. Jokainen ottelu on omanlaisensa tapahtumineen, maalipaikkoineen ja maaleineen.

Pelin tilastot ja merkitykselliset hetket

Ottelun tilastot kertovat kahdesta tasavahvasta joukkueesta, mutta tällä kertaa Crystal Palace oli niskan päällä. Liverpool hallitsi palloa 70 prosentin ajan ja Crystal Palace 30 prosentin, mutta maalit ratkaisevat ja tässä osiossa Crystal Palace oli parempi.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Liverpool vs Crystal Palace

  1. Laukaukset 21 vs laukaukset 8
  2. Hallinta 70 % vs hallinta 30 %
  3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 5
  4. Syötöt 720 vs syötöt 322
  5. Syöttötarkkuus 83 % vs syöttötarkkuus 68 %
  6. Vapaapotkut 10 vs vapaapotkut 10
  7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 1
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 2 vs paitsiot 5
  10. Kulmapotkut 11 vs kulmapotkut 1

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Liverpool peliä koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Liverpool on sijalla kolme, 71 pisteellään ja Crystal Palace sijalla 14, 33 pisteellään.

Molemmille joukkueille jaettiin myös yksi varoitus: Liverpoolin Curtis Jones sai keltaisen kortin 71. minuutilla ja Crystal Palacen Lerma varoituksen pelin lopussa. Vaikka Liverpool laukoi enemmän maalia kohti, Crystal Palacen maalivahti Dean Bradley Henderson torjui peräti viisi laukausta.

 

Liverpool ottelun tulos ei mairittele kotijoukkuetta ja aiheuttaa isot ongelmat mestaruushaaveille. Lue ottelun ennakko täältä. Lisäksi tutustu joukkueiden edelliseen kohtaamiseen ja lue siitä kirjoittamamme ennakko.