Valioliiga-ottelu Liverpoolin ja Brightonin välillä päättyi Liverpoolin 2‒1-voittoon. Liverpool teki huikean nousun Brightonin johtomaalin jälkeen Anfieldilla sunnuntaina. Joukkueet kohtasivat toisensa jännittävässä ilmapiirissä 31. Maaliskuuta, ja ottelu päättyi sekä ilon että pettymyksen merkeissä. Liverpool lopputulos ei kuitenkaan ollut yllätys.

Ennakko-odotukset olivat Liverpoolin eduksi jo alkujaan, ja kotijoukkue onnistuikin pienen notkahduksen jälkeen tekemään huikean suorituksen pelikentällä. Brighton havitteli voittoa, mutta jäi Liverpoolin jalkoihin. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa myöhemminkin tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Brightonin Danny Welbeck iski pallon verkkoon jo toisella minuutilla, mutta Liverpoolin Luis Díaz toi tasoiset murskaamalla pallon verkkoon 27. minuutilla. Liverpoolin Mohamed Salah antoi ratkaisevan johdon viidenkymmenen viiden minuutin kohdalla Alexis Mac Allisterin syötöstä. Brighton teki vaihtoja yrittäessään tasoittaa ottelun, mutta Liverpool pystyi pitämään asemansa loppuun asti.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Liverpool vs Brighton

 1. Laukaukset 30 vs laukaukset 9
 2. Hallinta 55 % vs hallinta 45 %
 3. Laukaukset maalia kohti 8 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 574 vs syötöt 462
 5. Syöttötarkkuus 88 % vs syöttötarkkuus 85 %
 6. Vapaapotkut 20 vs vapaapotkut 6
 7. Keltaiset kortit 5 vs keltaiset kortit 3
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 5 vs paitsiot 3
 10. Kulmapotkut 8 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Liverpool peliä lähes koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Liverpool on sijalla yksi, 67 pisteellään ja Brighton sijalla yhdeksän, 42 pisteellään.

Varoitukset ja vaihdot

Ottelun aikana jaettiin yhteensä kahdeksan keltaista korttia, joista Liverpool sai viisi ja Brighton kolme. Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp reagoi ottelun käänteisiin tekemällä kolme vaihtoa. Darwin Nunez, Luis Diaz ja Dominik Szoboszlai jättivät kentän Harvey Elliottin, Cody Gakpon ja Ryan Gravenberchin hyväksi. Brightonin päävalmentaja Roberto De Zerbi puolestaan teki neljä vaihtoa yrittäen kääntää ottelun kulun Brightonin hyväksi.

Muita huomioita ottelusta

Liverpool hallitsi ottelua pallonhallinnalla ja maalintekoyrityksillä, mutta Brighton tarjosi kovan vastuksen. Ottelun mielenkiintoisimpia hetkiä olivat Luis Diazin maali 62 minuuttia pelin alkamisen jälkeen ja joukkueiden entisen seuran pelaajat ‒ Liverpoolissa Alexis Mac Allister, joka pelasi aiemmin Brightonissa, ja Brightonin Adam David Lallana, joka on pelannut Liverpoolissa.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 2′ peliminuutilla Brighton siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Danny Welbeck
 2. 27′ peliminuutilla Liverpoolin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Luis Diaz
 3. 65′ peliminuutilla Liverpool siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Mohamed Salah

Liverpool jatkaa nyt kuuden ottelun tappiotonta putkea ja kotietu pidetään myös ottelussa 15 pelin tappioton putkessa. Nähtäväksi jää, kuinka kauan Liverpool saa kärkisijansa sarjataulukossa pitää. TOP5-joukkueiden joukossa keikkuu moni kärkisijaa hamuava joukkue. Älä missaa jännittäviä Valioliiga-otteluita.

 

Liverpool lopputulos oli ehkä ennakoitu. Lue myös tämän ottelun ennakko.