Paljon odotettu Valioliiga-ottelu Liverpoolin ja Arsenalin välillä päättyi 1-1 tasatulokseen Anfieldilla 23. joulukuuta 2023. Ottelun kohokohdat olivat Arsenalin Gabriel Dos Santos Magalhãesin 4. peliminuutin tähtihetki ja Liverpoolin Mohamed Salahin 29. peliminuutin vastaisku, joka varmisti Liverpoolille pisteen.

Ennakko-odotukset olivat Liverpoolin eduksi, ja kotijoukkue Liverpool onnistui hallitsemaan tehokkaasti suurimman osan pelistä Arsenalia vastaan. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Tasaisesti edennyt ottelu

Ottelu alkoi räväkästi, kun Gabriel Dos Santos Magalhães sai Martin Odegaardin syöttämän pallon ja vei Arsenalin johtoon neljässä minuutissa. Liverpool ei kuitenkaan antanut periksi, ja 29. peliminuutin kohdalla Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnoldin syötöstä, tasoitti pelin.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 4′ peliminuutilla Arsenal siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Gabriel Dos Santos Magalhães
 2. 29′ peliminuutilla Liverpoolin maali johti tasatilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Mohamed Salah

Puoliajalle mentiin tasatuloksessa, ja molemmat joukkueet tekivät vaihtoja strategiansa muuttamiseksi. Liverpool vaihtoi Konstantinos Tsimikasin tilalle Joe Gomezin 35. peliminuutilla ja myöhemmin Curtis Jonesin, Cody Gakpon ja Luis Diazin tilalle Ryan Gravenberchin, Darwin Nunezin ja Harvey Elliottin 68. minuutilla. Myös Arsenal teki omat vaihtonsa 68. ja 78. minuutilla.

Korttisateesta huolimatta tasainen ottelu

Ottelun tiukkuudesta kertoo se, että ottelussa jaettiin yhteensä seitsemän keltaista korttia. Bukayo Saka sai kortin Arsenalille 38. peliminuutilla, ja Liverpoolin Wataru Endo 47. peliminuutilla.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Liverpool vs Arsenal

 1. Laukaukset 13 vs laukaukset 13
 2. Hallinta 51 % vs hallinta 49 %
 3. Laukaukset maalia kohti 3 vs laukaukset maalia kohti 2
 4. Syötöt 442 vs syötöt 423
 5. Syöttötarkkuus 80 % vs syöttötarkkuus 79 %
 6. Vapaapotkut 13 vs vapaapotkut 14
 7. Keltaiset kortit 2 vs keltaiset kortit 5
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 5

Kuten tilastoista saattaa huomata, olivat joukkueet todella samaväkisiä tällä kertaa.

Kortteja jaettiin myös Arsenalin Kai Havertzille, Declan Ricelle ja Eddie Nketiahille sekä Liverpoolin Mohamed Salahille ja Arsenalin Ben Whitelle. Tästä huolimatta ottelu pysyi tasaisena ja molemmat joukkueet pystyivät hyökkäämään ja pitämään puolustuksen tiukkana.

Hyökkäyspään aktiivisuus ratkaisi tasatuloksen

Joukkueet olivat hyvin tasaväkiset hyökkäyspäässä. Molemmat joukkueet tekivät yhteensä 13 laukausta, joista Liverpoolin 3 ja Arsenalin 2 menivät maalia kohti. Liverpool hallitsi palloa 51 % ajasta, kun Arsenalin osuus oli 49 %. Kumpikin joukkue onnistui tekemään yhden maalin, joka lopulta johti ottelun tasatulokseen. Liverpoolin ihmeellinen kotietu jatkoi voittokulkuaan, sillä se ei ole hävinnyt kotonaan 9 peliin.

Ennen ottelun alkua arvioimme, että Liverpool voittaisi tai tulisi tasapeli, mutta voimme vahvistaa, että tasapeli oli lopputulos. Seuraavaksi katsotaan, voiko Liverpool jatkaa voittokulkuaan seuraavassa ottelussa.

 

Täältä löydät Liverpool ottelun vetovihjeet, sekä vetovihjeet muista Valioliigaotteluista.