Liigan 2023 Playoffssit

Perjantaina 31.3.2023 alkavat Liigan välierät. Tulikuumissa ottelupareissa nähdään Tappara ja HIFK ja toisessa parissa mittelevät voimiaan Ilves ja Pelicans. Näistä neljästä kovimman nousun tällä kaudella on tehnyt HIFK, joka nousi syksyn sijalta 13 jo neljän parhaimman joukkoon.

Paras seitsemästä

Välierissäkin, kuten puolivälierissä on käytössä paras seitsemästä järjestelmä. Nyt molemmissa pareissa pelataan ensin kaksi ottelua alemmaksi sijoittuneen joukkueen kotona ja sitten kaksi ottelua ylemmäksi sijoittuneen kotona. Tämä erikoinen järjestely johtuu Antti Tuiskun kiertueesta Tampere Areenalla.

HIFK – Tappara

Tässä otteluparissa kohtaavat ennakkoon odotettu runkosarjan ykkönen Tappara ja alkukaudesta kyykännyt HIFK. Kahdessa isossa hallissa pelattavat ottelut tulevat todennäköisesti kaikki olemaan loppuunmyytyjä, joten tunnelmaa tulee katsomoissa riittämään.

HIFK

HIFK porskuttaa vain maalivahtinsa Roope Taposen kanssa, aina kun mies on ollut loukkaantuneena ti muuten poissa, niin kyyti on ollut kylmää. Muista HIFK:n vahdeista ei ole Liigatasolle, joten Taposen on pysyttävä kunnossa, jotta HIFK pystyy haastamaan Tapparan.

Roope Taponen on tällä kaudella HIFK. Ilman Taposta HIFK ei pysy pinnalla.

HIFK:n Teemu Tallberg hehkuttaa että “Päivä päivältä ja peli kerrallaan ollaan menty eteen päin. Paljon ollaan kauden aikana keskusteltu joukkueen kesken ja parannettu peliä”

“Ollaan otettu pikkusteppejä koko ajan ja kehitetty peliä sekä arkea. Se on mielestäni toiminut meille. Meillä on hyvä tarina menossa.” Kommentit tietenkin juontuvat surkeasta alkukaudesta, joka on muuttunut sankaritarinaksi. Miten siitä selätyksestä on oikeasti voinut kavuta tänne asti?

Pelikiellot ja loukkaantuneet

Miro Väänänen 3 ottelun pelikielto

Muut päivitetään, kun julkaistaan.

HIFK:n tasoitus tuuletus Lukkoa vastaan ja pitkä maaliton jakso ohi.  Liigan välierät 2023 edessä!

Tappara

Liigan runkosarjan ykkönen Tappara, pääsi Välieriin kaatamalla KooKoon Kouvolasta suoraan neljällä voitolla. Voisi jopa sanoa, että sarja meni Tapparalle helposti ja jos tunne on mennyt puseroon, niin Tapparalla voi olla hankalat ensimmäiset ottelut HIFK:ta vastaan. Joka tapauksessa Tappara lähtee tähän sarjaan suosikkina.

Pelikiellot ja loukkaantuneet

Pelaajat päivitetään, kun julkaistaan.

Keskinäiset tällä kaudella

14.9 Tappara – HIFK 5 – 2

2.12 HIFK – Tappara 0 – 4

4.2 HIFK – Tappara 4 – 1

22.2 Tappara – HIFK 8 – 2

Pelicans – Ilves

Runkosarjan kakkonen ja nelonen kohtaavat ja kauden yllättäjä Pelicans pääsee tässä todellakin näyttämään sulkansa. Ilveksestä tulee varmasti jatkossa uuden hallin johdosta kestomenestyjä ja Pelicansilla saattaa olla vielä tässä vaiheessa mahdollista yllättää Ilves.

Pelicans

Pelicans suoritti Liigan jopa yläkanttiin ja oli lopulta runkosarjan nelonen 103:lla pisteellään. Pelicans pääsi Välieriin kaatamalla Kuopion Kalpan seitsemännessä ottelussa, joten Playoff tuntuman pitäisi olla tapissa Lahtelaisilla. Lisäksi sarjan aloitus kahdella ottelulla kotihallissa tuo Lahtelaisille mukavaa etua.

Pelikiellot ja loukkaantuneet

Pelaajat päivitetään, kun julkaistaan.

Ilves

Ilves ja Ässät väänsivät suurien katsomoiden edessä viiden ottelun rupeaman, josta Ilves otti jatkopaikan voitoin 4-1. Ilves oli runkosarjan kakkonen, heti Tapparan jalanjäljissä ja uuden jäähallin tukemana. Ilves lienee tämän parin vahva ennakkosuosikki huolimatta Lahden kahden ottelu kotiottelu aloituksesta.

Pelikiellot ja loukkaantuneet

Pelaajat päivitetään, kun julkaistaan.

Keskinäiset tällä kaudella

24.9 Pelicans – Ilves 5 – 1

25.11 Ilves – Pelicans 6 – 2

27.12 Ilves – Pelicans 2 – 0

4.3 Pelicans – Ilves 2 – 4

Erotuomarit ja rangaistukset

Tämän vuoden playoffeissa ovat puhuttaneet tietenkin perinteiseen tapaan maalit, mutta myös päähän kohdistuneet taklaukset, joissa on ollut hurja nousu edellisvuosiin ja pelikieltoja onkin jaettu ahkerasti.

Liigan välierät 2023 ja erotuomarit puhuttavat, kuten aina!

Otteluohjelma:

Perjantai 31.03

HIFK – Tappara 18:30

Pelicans – Ilves 18:30

Lauantai 01.04

HIFK – Tappara 17:00

Pelicans – Ilves 17:00

Keskiviikko 05.04

Tappara – HIFK 18:30

Torstai 06.04

Ilves – Pelicans 18:30

Perjantai 07.04

Tappara – HIFK 17:00

Lauantai 8.4

Ilves – Pelicans 17:00

Maanantai 10.4

Tappara – HIFK 17:00 (tarvittaessa)

Tiistai 11.4

Ilves – Pelicans 18:30 (tarvittaessa)

Keskiviikko 12.4

HIFK – Tappara 18:30 (tarvittaessa)

Torstai 13.4

Pelicans – Ilves 18:30 (tarvittaessa)

Perjantai 14.4

Tappara – HIFK 18:30 (tarvittaessa)

Lauantai 15.4

Ilves – Pelicans 17:00 (tarvittaessa)

Missä lyödä vetoa välieristä?

Kaikilla arvostelemillamme kasinoilla voi lyödä vetoa välieristä, mutta voit kokeilla esimerkiksi seuraavia: Winning.io, Vegas Mobile Sports, 21LuckyBet, tai Cashalot. Nämä kaikki vedonvälittäjät tarjoavat kuumat Liigan välierät kohteiksi!

Lopuksi

Liigan välierät 2023. Ottelupareissa Tappara ja HIFK, sekä Ilves ja Pelicans. Mistä lähtökohdista välierät painitaan?