Liiga finaali 2023

Vuoden 2023 Liigan finaaleissa nähdään odotetusti Tappara Tampereelta ja yllättäjä Pelicans Lahdesta. Pitkä kausi on huipentunut finaaleihin ja jäljellä ovat kaksi parhaimmassa tikissä olevaa joukkuetta. Oikealla valmennuksella ja pelitavalla ei tarvitse olla kalleimmat pelaajat ja komeimmat hallit, tämän Pelicans osoittaa kaikille.

Tapparan Logo

Tapparan matka finaaliin

Tapparalla on vahva kausi takanaan ja joukkue pääsi Playoffeihin sarjan piikkipaikalta. Se onkin ollut ja tulee olemaan suosikki mestariksi tällä kaudella. Tappara pääsi pelaamaan kauden uudessa hallissaan Ilveksen kanssa ja yhdessä kilpailtiin Liigan runkosarjan voitosta. Tappara vei pidemmän tikun vain kahden pisteen erolla ja kolmanteen, eli Lukkoon väliä olikin jo komeat 11 pistettä. Joten voidaan sanoa että Tampereen joukkueet dominoivat sarjaa hyvin vahvasti.

Neljännesfinaaleissa Tappara kaatoi KooKoo:n Kouvolasta hyvin suvereeniin tapaan 4-0 ja ei jättänyt paremmuudesta mitään epäselvyyttä. Semifinaaleissa Tappara kaatoi hallisekoilujen jälkeen HIFK:n lähes yhtä selkeästi 4-1, eikä jättänyt HIFK:lle juurikaan mitään jossiteltavaa.

Mitä seurata Tapparan joukkueesta?

Tapparan päävalmentajan Jussi Tapolan joukkueesta löytyy taitoa ja kokemusta. Jori Lehterän tietävät kaikki ja tueksi löytyvät vaikka Veli-Matti Savinainen ja Niko Ojamäki kovalla laukauksellaan. Mutta pistetehtailusta vastaavat myös Anton Levtchi ja Valtteri Merelä. Seuraa siis heitä.

Pelicans logo ja Liigan finaalit 2023

Pelicansin matka finaaliin

Lahden Pelicans on ollut todellinen yllättäjä ylisuorittaja tällä kaudella. Joukkue lopetti runkosarjan sijalla neljä. Joukkue kävi tiukkaa taistelua viimeiseen asti lopullisesta sijoituksesta Kalpan ja Lukon kanssa. Tarjolla olivat myös sijat kolme ja viisi, mutta neljäskin sija maistui.

Neljännesfinaaleissa Kalpa taipui vasta seitsemännessä ottelussa Pelsuille ja ottelusarja oli tiukka ja kaikki ottelut päättyivät kotijoukkueiden voittoihin. Joten kotikaukaloilla oli tässä parissa merkitystä.

Semifinaaleissa Pelicansilla oli vastassa Ilves, jossa Ilves oli ennakkosuosikkina ja Pelicans teki suuren yllätyksen. Tässäkin parissa kaksi ensimmäistä peliä pelattiin Pelicansin vieraana Antti Tuiskun konserttien johdosta.

Mitä seurata Pelicansin joukkueesta?

Puolustaja Ben Bloodia on viime aikoina hehkutettu ja aivan aiheesta. Järeä puolustaja tunnettiin aikaisemmin kovista otteitaan ja nykyään vahvoista näytöistään kentällä, joka siivittää muuta joukkuetta eteenpäin. Jasek Lukas, Iikka Kangasniemi ja Lars Bryggman vastaavat taasen pistetehtailusta Pelicanssien hyökkäyspäässä. Ilvestä vastaan Pelicans pyrki paljon kontrolloimaan kiekkoa ja tulemaan paineen alta pois vahvasti. Saamme nähdä miten sama onnistuu Tapparaa vastaan.

Finaali

Finaaliin Tappara lähtee pakka kunnossa ja täydellisenä suosikkina. Pelicansin ei odoteta antavan Tapparalle juurikaan vastusta, vaikka Pelicans onnistuikin voittamaan joukkueiden kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista. Kauden aikana joukkueiden keskinäiset ottelut päättyivät seuraavasti:

1.10 Pelicans – Tappara 3 – 0

19.12 Tappara – Pelicans 2 – 4

14.1 Tappara – Pelicans 1 – 0

24.1. Pelicans – Tappara 0 – 5

Finaalien otteluohjelma

Liigan finaalit 2023 pelataan paras seitsemästä järjestelmällä, eli kunnes toinen joukkue on voittanut 4 peliä.

19.4.2023

Keskiviikko 18:30 Tappara – Pelicans

21.4.2023

Perjantai 18:30 Pelicans – Tappara

22.4.2023

Lauantai 17:00 Tappara – Pelicans

25.4.2023

Tiistai 18:30 Pelicans – Tappara

27.4.2023

Torstai 18:30 Tappara – Pelicans (Tarvittaessa)

29.4.2023

Lauantai 17:00 Pelicans – Tappara (Tarvittaessa)

2.2.2023

Tiistai 18:30 Tappara – Pelicans (Tarvittaessa)

Missä lyödä vetoa Liigan finaaleista?

Kaikilla arvostelemamme vedonlyöntisivut tarjoavat jääkiekon ja Liigan kohteena. Löydät sivuiltamme monta hyvää kohdetta. Voit kokeilla vaikka jotakin seuraavista:

Lopuksi

Liigan Finaalit 2023 käydään Pelicansien ja Tapparan välillä. Tappara lähtee suosikkina tähän peliin. Miten Pelicans pystyy vastaamaan tähän ja ottamaan ohjat Tampereen uudella hallilla?