stadium

Viime päivinä ja varsinkin tänään perjantaina on kuulunut useiden kansainvälisten ja kotoisten liigojen ilmoituksia, että jalkapallo on jatkumassa? Tilanteet kuitenkin muuttuvat päivittäin ja mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Uudet sairastumiset ja monien pelaajien sairastumiset voivat helposti johtaa dominoilmiöön ja joukkueiden jättäytymiseen pois jatkosta. Vedonlyöntisivustot jotka sponsoroivat joukkueita haluavat kauden jatkuvan, jotta vedonlyönti saadaan jälleen käyntiin.

Bundesliiga

Saksan Bundesliiga on käynnistymässä ensi viikolla. Ensimmäinen pelipäivä näillä tiedoilla olisi 16. toukokuuta. Kausi keskeýtettiin 11. maaliskuuta ja näillä näkymin kausi päättyisi 27.-28. kesäkuuta.

LaLiga

Espanjan LaLigasta on kantautunut huhuja Liigan alkamisesta. Viiden viikon sarjan loppu olisi tarkoitus pelata 20 kesäkuuta ja 26 heinäkuuta välillä. Sarja on ollut tauolla maaliskuun puolestavälistä ja viimeiset 11 kierrosta on tarkoitus pelata tuon puolentoista kuukauden aikana neljänä eri päivänä viikosta.

Jalkapallo on jatkumassa? Kansainväliset jalkapallon huippusarjat valmistautuvat jatkamaan ja vedonlyöntisivustot sekä vedonlyönti käyntiin.
Valioliiga logo

Valioliiga

Englannin Valioliigan jatkosuunnitelmat eivät ole vielä tiedossa. Näin suomalaisena kauden lopettaminen ja kaikkien säilyminen olisi paras vaihtoehto, jolloin Norwich saisi uuden mahdollisuuden. Liverpoolin mestaruuden taas pitäisi olla kaikilla mahdollisilla vaihtoehdoilla täysin varma. Eurooppalaisiin sarjoihin pääsemisestä saattaa tulla enemmän kiistaa ja kansainväliset sponsori sopimukset ovat varmasti haastavia ja tuovat päättäjille paineita.

Lisäksi on ehdotettu esimeksi loppukauden pelaamista puolueettomalla kentällä tyhjille katsomoille. Ehdotus on saannut monilta managereilta hieman kitkeriäkin vastineita. Kaikki on vielä auki ja tulemme pian näkemään, mitä tuleman pitää. Vedonlyöntisivustot haluavat kuitenkin varmasti että vedonlyönti jatkuu.

Serie A

Italian Serie A:sta on pelaamatta 12 kierrosta ja ne on tarkoitus pelata pois 1,5 kuukaudessa, kuten Espanjassakin. Kausi katkaistiin 9.3:tta ja suunniteltua kauden jatkamispäivää ei ole vielä ilmoitettu. Italiassa kuitenkin esimerkiksi Brescia vastustaa kauden jatkamista. Lisäksi Fiorentinan ja Sampdorian pelaajilla ja taustahenkilöillä on todettu koronavirus, joten vaikeata on nähdä, että he olisivat jatkamisen kannalla.

Suomen miesten ja naisten liigat

Suomen valtakunnallisissa sarjoissa otetaan uusi kansainvälinen sääntömuutos käyttöön, joka antaa mahdollisuuden jopa viiteen vaihtoon ottelussa. Tällä halutaan vähentää kiivaan ottelutahdin aiheuttamia loukkaantumisia ja liikarasitusta pelaajilta.

Naisten Kansallisen liigan kausi lähtee ensin käyntiin ja ilmoitettu alkamispäivä tälle kaudelle on 13 kesäkuuta. Liiga pelataan 18 kierroksen kaksinkertaisena sarjana.

Miesten Veikkausliigan on tarkoitus lähteä käyntiin 1. heinäkuuta. Tosin sarjasta on vielä toistaiseksi paljon avoimia kysymyksiä mm. ottelumäärä. Paljon asioita tullaan käymään lähipäivinä ja tietoa tulenee lisää päivittäin.

Muita huhuja ja tietoja.

Etelä Korean liiga alkoi tänään tyhjille katsomoille ja tarkalla hengitysuojainten käytöllä. Vaihtopenkillä olevat ja taustahenkilöt kaikki joutuivat käyttämään hengityssuojaimia. Lisäksi sylkeminen kentälle oli kiellettyä. Katsojamäärä ensimmäisellä ottelulla oli Twitterissä jaetulla streamilla uskomattomat 1,8 miljoonaa…

Siis, onko totta, että Jalkapallo on jatkumassa?

Tilanne saattaa muuttua päivittäin, ellei jopa tunneittain. Mutta totuus on että Etelä-Koreassa on kausi jo jatkunut, joten, kyllä, kausi on jatkumassa. Mutta mikään ei ole kirkossa kuulutettua. Mikäli pelaajia sairastuu useita, niin valtiovaltakin voi puuttua tilanteeseen. Vedonlyönti ja vedonlyöntisivustot odottavat malttamattomasti tämän tapahtuvan.

Vastaa