Slovenia-Suomi EM-Karsinta


Huuhkajat otti harvinaisen vapaapäivän Slovenia-ottelua edeltävänä päivänä

Tasapelikin riittäisi Huuhkajille EM-kisapaikan kannalta

Slovenia-Suomi EM-Karsinta alkaa lauantaina 19:00 ja ottelua odotetaan malttamattomina kaikkien futis fanien keskuudessa. Suomen miesten jalkapallomaajoukkue teki harvinaisen ratkaisun ennen lauantain huipputärkeää EM-karsintaottelua Sloveniassa. Huuhkajien joukkue ei käynyt torstaina lainkaan harjoituskentällä.

Huuhkajat saapui Ljubljanaan maanantaina, joten yhteinen valmistautumisaika on ollut monia muita karsintaotteluita pidempi.

– Pitää miettiä pelaajien normaalia rytmiä. Yleensä pelataan viikon välein ja on yksi vapaapäivä jossakin vaiheessa viikkoa. Luulen, että oli hyvä pitää yksi vähän vapaampi päivä. Toki pelaajat olivat salilla, mutta emme pitäneet muuta palaveria, jotta pelaajat saivat ajatukset pois jalkapallosta. Täytyy miettiä, etteivät pelaajat kuormitu liikaa, päävalmentaja Markku Kanerva perusteli.

Tasapelikin riittäisi Huuhkajille EM-kisapaikan kannalta, sillä Suomi on H-lohkossa toisena Tanskan jälkeen. Slovenia on kolmantena, mutta sillä on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Kanerva: “Slovenia on vaarallinen vastustaja”

Kanerva ennakoi, että Slovenia tulee pelaamaan kotiyleisönsä edessä aggressiivisesti.

– Slovenia on vaarallinen vastustaja erityisesti erikoistilanteissa. Heillä on hyvät pelaajat boksissa ja he osaavat hyödyntää tiloja, Kanerva sanoi.

Huuhkajat kaatoi Slovenian 2–0 kesäkuussa Helsingissä pelatussa kamppailussa.

Schüller: “Pelaamme tosi isoista asioista”

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller tietää, että lauantain ottelu on äärimmäisen tärkeä.

– Tietysti kuuden pisteen ottelu. Mutta olen tyytyväinen siitä, että olemme nyt tässä tilanteessa. Olemme jo karsintojen loppusuoralla ja pelaamme tosi isoista asioista. Kaikki on EM-kisapaikan suhteen vielä omissa käsissämme, Schüller sanoi.

Muutoksia Huuhkajien kokoonpanoon

Huuhkajien kokoonpanoon on luvassa muutoksia lauantain otteluun.

– Meillä on yksi tai kaksi kysymysmerkkiä. Teemu Pukki on vielä sivussa, mutta toivottavasti hän pääsee mukaan. Ja Lukas Hradecky on vielä epävarma, Kanerva sanoi.

Päävalmentaja ei halunnut paljastaa, ketkä ovat vaihtopenkillä tai jopa kentällä.

Lauantain ottelu pelataan Sloveniassa kello 19.00.

Slovenia ja Suomi kohtaavat lauantaina 14. lokakuuta Ljubljanassa tärkeässä EM-karsintaottelussa. Ottelu on ratkaisevassa asemassa lohkon kärkikamppailussa, sillä Suomi on tällä hetkellä toisena ja Slovenia kolmantena.

Slovenia otti syyskuun maaotteluikkunan otteluista täydet pisteet, kun se voitti Pohjois-Irlannin ja San Marinon. Slovenia on osoittanut olevansa vaarallinen vastustaja, joka pelaa suoraviivaista ja aggressiivista jalkapalloa.

Suomi saavutti syyskuun karsinnoissa kolme pistettä, kun se voitti Kazakstanin vieraissa. Kotiottelussa Tanskaa vastaan Suomi puolusti hyvin, mutta taipui lopulta 1-0-tappioon.

Ottelun ennakkoasetelmat

Ero pelivoimassa on kasvanut Slovenian eduksi hieman karsintojen edetessä. Slovenia on parhaimmillaan suoraviivaisessa vastahyökkäyspelaamisessa, ja sen tukahduttaminen vaatii Huuhkajilta kontrolloitua puolustuspeliä ja vahvaa kaksinkamppailupelaamista.

Huuhkajilla on kuitenkin myös omat vahvuutensa. Suomi on osoittanut olevansa hyvä puolustusjoukkue, ja sen hyökkäyksessä on Teemu Pukki, joka on tehnyt 12 maalia karsinnoissa.

Ennakko: Tasapeli on todennäköisin lopputulos

Ottelu on tasaväkinen, ja molemmilla joukkueilla on mahdollisuudet voittoon. Tasapeli on kuitenkin todennäköisin lopputulos.

Lopuksi

Slovenia-Suomi EM-Karsinta 14.10.2023 alkaa jännittävissä merkeissä. Suomi tarvitsee voittoa, jotta unelma lopputurnauksesta säilyy. Ottelusta voit lyödä vetoa vaikka CampoBet sivustolla.