FUTSAL EURO 22

Hollannissa tapahtui tänään jotakin historiallista Suomalaisen Futsalin historiassa ja tietenkin myös Suomalaisen joukkueurheilun historiassa. Suomi selvitti tiensä kahdeksan parhaan joukkoon UEFA EM-lopputurnauksessa, joka on aivan käsittämätön suoritus. 

Lähtökohdat otteluun

Suomi pelasi Sloveniaa vastaan lohkovaiheen viimeisen kamppailunsa ja vain voitto tästä ja Kazakstanin voitto Italiasta veisivät Suomen jatkoon. Väliaikatiedot Kazakstanin ottelusta toivat varmasti lisävirtaa Suomalaisille, koska Italia oli läpi ottelun hieman alakynnessä ja Kazakstan lopulta voitti oman ottelunsa 4-1 tarjoten näin Suomelle paikan jatkoon voitolla.

Ottelu tapahtumat

No, mitä tapahtui? Peli oli ensimmäisellä jaksolla pelkkää puurtamista ja hyvät maalintekopaikat olivat valitettavasti kortilla. Ensimmäinen erä ei tarjonnut välttämättä parasta urheilu viihdettä. Toisessa erässä Suomi oli kuitenkin selkeästi vahvempi ja Juhana Jyrkiäinen vei Suomen 1-0 johtoon vatsa ohjauksellaan toisella puoliajalla ajassa 32.11. tämä maali muutti ottelun luonteen täydellisesti. Maalin jälkeen Slovenia vaihtoi maalivahtinsa lentävään maalivahtiin ja yritti rauhallisella pallon hallinnalla tasoitusta. Slovenia pitikin palloa melkein koko loppu ottelun ajan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Pian kuitenkin Slovenian maalinteko yrityksen jälkeen Suomen maalivahti Juha-Matti Savolainen sai pallon haltuun ja potkaisi sen Slovenian tyhjään maaliin! Peli oli 2-0, mutta Slovenia ei ollut vielä lannistettu ja Nejc Hozjan kavensi tilanteeksi 1-2. Slovenia pelasi koko loppuajan lentävällä maalivahdilla, mutta eivät saaneet enään tasoitettua ja Suomalaisten villit voitonjuhlat olivat tosiasia! 

Suomi selvitti tiensä fantastisesti Futsal EM-puolivälieriin. Missä Futsal vedonlyönti on mahdollista, lue täältä.
Kuvassa Juhana Jyrkiäinen on juuri ohjannut pallon maaliin.

Juhlat ottelun jälkeen ja palautuminen

Tämä historiallinen voitto sai aikaiseksi villit voitonjuhlat ja juhliminen jatkui kentältä pukukoppiin ja varmasti joukkueen hotellille asti. Mutta tosiasia on että nyt joukkueen tulee nollata tilanne ja alkaa keskittymään seuraavaan(Portugali?) otteluun. Tämä mahtava saavutus on kuitenkin varmasti nostanut Suomen joukkuehenkeä ja antaa lisäpotkua jatkoon, joten mikään tulos ei ole enää jatkossa yllätys joukkueelta. 

Miten jatkopelit?

Suomi siis selvitti tiensä sensaatiomaisesti turnauksen 8 parhaimman joukkoon ja pelit jatkuvat ensi maanantaina. Vastustaja ei ole vielä varmasti tiedossa artikkelin kirjoitushetkellä, mutta se saattaa olla Portugali, joka johtaa A-lohkoa kahdella voitolla. Suomi on viimeksi pelannut tasan Portugalia vastaan, mutta Portugali lähtee mahdolliseen otteluun kuitenkin täydellisenä ennakkosuosikkina.  

Futsal vedonlyönti

Missä lyödä vetoa Futsalista? Meillä on arvosteltuna monta vedonlyöntisivustoa, jotka tarjoavat Futsal ottelut. Kokeile vaikka seuraavia:

Lopuksi

Suomi selvitti tiensä fantastisesti Futsal EM-puolivälieriin. Missä Futsal vedonlyönti on mahdollista, lue artikkelimme ja selvitä se täältä.