Craven Cottagen stadion todisti lauantaina 6. huhtikuuta Valioliigan ottelua, kun Newcastle United otti voiton Fulhamista. Ottelu päättyi lukemiin 01 vierasjoukkueen hyväksi, kiitos Bruno Guimaraesin 81. minuutin maalin. Fulham lopputulos oli odotettu ja voitto meni oikealle joukkueelle.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti Newcastle Unitedin eduksi, mutta Fulham onnistui antamaan upean vastuksen Newcastle Unitedille, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Myöhäinen maali ja vaihdot

Newcastlen voittomaalin teki Bruno Guimaraes 81. minuutilla. Samaisen joukkueen otteissa kunnostautui myös Daniel Johnson Burn, ex-Fulham pelaaja. Ottelussa nähtiin myös vaihdoksia. Fulham teki ensimmäisen vaihtonsa 65. minuutilla, kun Willian, Andreas Pereira ja Tom Cairney jättivät kentän ja tilalle tulivat Harry Wilson, Adama Traoré ja Saša Lukić.

Myös Newcastle teki vaihtoja. Willock jätti kentän 40. minuutilla ja tilalle tuli Anderson. Ottelun 65 minuutilla kokenut Jacob Murphy jätti kentän ja tilalle tuli Barnes. Newcastle teki myös kaksi viime hetken vaihtoa 95. minuutilla, kun Gordon ja Hall korvattiin kentällä Ritchien ja Dummettin kanssa.

Puhtaista voitoista voittoputki

Voittonsa ansiosta Newcastle jatkaa voittoputkessaan Fulhamia vastaan. Joukkue on nyt voittanut viisi viimeistä otteluaan Fulhamia vastaan. Lisäksi Newcastle ei ole hävinnyt kolmeen edelliseen otteluun kaikkia joukkueita vastaan. Fulham käytti ottelussa kaikki sallitut vaihdot.

Fulhamilla ei mene tällä hetkellä vahvasti, ja se on alkanut syömään joukkueen motivaatiota ja musertamaan pelitaktiikan ylläpitoa. Newcastle United pääsi näyttämään kyntensä tässä ottelussa ja vei ottelua hienosti alusta loppuun asti. Jotain on tapahduttava, että Fulham vielä nousisi kymmenen parhaan joukkoon sarjassa.

Numerot puhuvat

Ottelua hallitsi Fulham, jonka pallonhallinta oli 68 %, mutta joukkue ei onnistunut hyödyntämään hallintaansa tulostaululla. Sekä Fulham että Newcastle pääsivät neljä kertaa maalintekoyritykseen, mutta vain Newcastle onnistui viimeistelemään yhden yrityksistään.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Fulham vs Newcastle United

  1. Laukaukset 14 vs laukaukset 12
  2. Hallinta 68 % vs hallinta 32 %
  3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 5
  4. Syötöt 584 vs syötöt 284
  5. Syöttötarkkuus 84 % vs syöttötarkkuus 74 %
  6. Vapaapotkut 10 vs vapaapotkut 13
  7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 2
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 0 vs paitsiot 2
  10. Kulmapotkut 14 vs kulmapotkut 3

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Fulham peliä koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Fulham on sijalla 13, 39 pisteellään ja Newcastle United sijalla kahdeksan, 47 pisteellään. Nähtäväksi jää, mille sijalle lopulta joukkueet tulevat sijoittumaan Valioliigan sarjataulukossa kauden päättyessä.

Ottelun kolme keltaista korttia jaettiin Newcastlelle (Krafth 19′, Longstaff 51′) ja Fulhamille (Lukic 68′). VAR puuttui peliin 75. peliminuutilla, kun Scharin tekemä maali hylättiin rikkomuksen takia.

 

Fulham lopputulos oli kotijoukkueelle suuri pettymys. Lue täältä myös ennakko ottelusta.