Fulham pelin lopputulos: Sunnuntaina 21. huhtikuuta 2024 Craven Cottagen nurmella käytiin jännittävä Valioliiga-ottelu Fulhamin ja Liverpoolin välillä. Liverpool vakiinnutti jälleen kerran ylivertaisuutensa voittamalla ottelun lukemin 1‒3.

Ennakko-odotukset olivat hieman enemmän Liverpoolin eduksi, sillä Liverpool on pitänyt yllä korkeampaa sijoitusta sarjataulukossa tämän kauden ajan. Fulham onnistui antamaan hyvän vastuksen Liverpoolille, sen havitellessa murskavoittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Pelin kohokohdat

Peli avattiin 32. minuutilla, kun Liverpoolin Trent Alexander-Arnold viimeisteli ottelun avausmaalin. Fulham ei kuitenkaan jäänyt toimettomaksi, vaan Timothy Castagne tasasi lukemat 47. minuutilla. Viralliset lähteet kuitenkin todistavat, että Liverpool hallitsi kentällä suurimman osan ajasta, 61% pallonhallinnallaan.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Fulham vs Liverpool

 1. Laukaukset 12 vs laukaukset 14
 2. Hallinta 39 % vs hallinta 61 %
 3. Laukaukset maalia kohti 5 vs laukaukset maalia kohti 7
 4. Syötöt 403 vs syötöt 647
 5. Syöttötarkkuus 78 % vs syöttötarkkuus 86 %
 6. Vapaapotkut 5 vs vapaapotkut 11
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 0
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 3
 10. Kulmapotkut 1 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Liverpool peliä lähes koko ajan. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Liverpool on sijalla kaksi, 74 pisteellään ja Fulham sijalla 12, 42 pisteellään.

Liverpool ei jättänyt mahdollisuuksiaan käyttämättä, ensin 53. minuutilla Ryan Gravenberch, ja lopulta 72. minuutilla, Diogo Jota vahvistivat Liverpoolin johtoa.

Vaihdot ja kortit

Ottelun edetessä nähtiin myös useita pelaajavaihtoja molemmilta joukkueilta. Liverpool hyödynsi kaikki sallitut vaihtonsa, vaihtaen esimerkiksi 74. minuutilla Ryan Gravenberchin Alexis Mac Allisteriin ja Diogo Jotan Darwin Gabriel Núñeziin. Fulham taas teki vaihtoja 70. minuutilla, kun Bobby De Cordova-Reid korvattiin Harry Wilsonilla. Tunnemaailma kentällä näkyi kolmena keltaisena korttina Fulhamin pelaajille.

Jatkuvaa dominointia

Liverpoolin voitto ei tullut yllätyksenä, sillä se on nyt voittanut kolme viimeistä ottelua Fulhamia vastaan. Fulhamin Timothy Castagne ja Liverpoolin Ryan Gravenberch molemmat merkkauttivat maalitilastoonsa kauden ensimmäiset maalinsa.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 32′ peliminuutilla Liverpool siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Trent Alexander-Arnold
 2. 45+2′ peliminuutilla Fulhamin kavensi tilannetta ja sai aikaan tasatilanteen 1‒1, maalintekijänä Timothy Castagne
 3. 53′ peliminuutilla Liverpool siirtyi jälleen johtoon numeroin 1‒2, maalintekijänä Ryan Gravenberch
 4. 72′ peliminuutilla Liverpool kasvatti johtoasemaansa lukuihin 1‒3, maalintekijänä Diogo Jota

Huomioitavaa on, että sekä Fulhamin Harry Wilson että Liverpoolin Harvey Daniel James Elliott ovat aikoinaan pelanneet vastakkaisissa joukkueissa. Liverpoolin voitto sinetöi joukkueen jatkuvan dominoinnin, ja jättää jännitystä seuraaviin taistoihin näiden joukkueiden välillä. Kuten historia opettaa, jokainen jalkapallo-ottelu on omanlaisensa. Tämäkin ottelu sai mahtavia ja kiinnostavia käänteitä, jotka tekevät lajista seuraamisen arvoisen.

 

Fulham pelin lopputulos oli Liverpoolille rauhoittava.

Täältä voit tutustua ottelun ennakkoon. Voit lisäksi lukea myös edellisen ottelun lopputuloksen ja ennakon.