Kiivas Valioliiga-kamppailu Aston Villa vs Fulham päättyi Aston Villan voittoon Craven Cottagella. Aston Villa hyödynsi erityisesti laiturin Ollie Watkinsin maalintekotaitoja, kun hän upotti pallon kertaalleen verkoston perukoille ja sitten toisen kerran jälleen 20 minuuttia myöhemmin taitavalla syötöllä Youri Tielemansilta.

Kaiken kaikkiaan odotukset mielenkiintoiselle pelille ovat korkealla. Ennakko-odotukset olivat Aston Villan eduksi, mutta kotijoukkue Fulham onnistui antamaan hyvän vastuksen Aston Villalle, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta. Käy myös aina ennen otteluita lukemassa vetovinkit Aston Villa peleihin.

 

Ottelun kulku

Aston Villa otti johtoaseman ensimmäisen kerran 23. minuutilla, kun Ollie Watkinsin innoittama maali nosti joukkueen etumatkalle. Fulhamin Tim Reamin maali hylättiin paitsiona vain minuuttia ennen Aston Villan avausosumaa, mutta VAR-interventio tarkensi lopullisen päätöksen. Watkins sai yllätyksellisen paikan toistamiseen vain vähän aikaa myöhemmin, 56. minuutilla, jolloin hän laukoi pallon verkkoon Tielemansin antamasta syötöstä.

Ottelun tilastot

Fulham astui esiin 63. minuutilla, kun Rodrigo Munizin onnistui kaventaa pelin A. Robinsonin avustuksella. Fulham käytti täydet sallitut vaihdot ottelun aikana yrityksenä ottaa kontrolli pelistä. Jalkapalloilija Adama Diarra, joka on aiemmin pelannut Aston Villan joukkueessa, nähtiin ensimmäistä kertaa kentällä Fulhamin paidassa.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Fulham vs Aston Villa

  1. Laukaukset 15 vs laukaukset 12
  2. Hallinta 53 % vs hallinta 47 %
  3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 3
  4. Syötöt 450 vs syötöt 425
  5. Syöttötarkkuus 85 % vs syöttötarkkuus 84 %
  6. Vapaapotkut 11 vs vapaapotkut 6
  7. Keltaiset kortit 5 vs keltaiset kortit 2
  8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
  9. Paitsiot 2 vs paitsiot 6
  10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, kumpikaan joukkueista ei loistanut toiminnallaan. Peli on toisinaan päätöntä säntäilyä ja syöttelyä suuntaa ja toiseen.

Kiivaita hetkiä ja maalintekijän tuuletus

Molemmat joukkueet saivat osansa keltaisista korteista. Aston Villalta varoituksen sai John McGinn 32. minuutilla ja Álex Moreno 74. minuutilla. Fulhamin João Palhinha sai varoituksen 86. minuutilla, Timothy Castagne 89. minuutilla, Fulhamin Saša Lukic ja Adama Traore molemmat lisäajalla. Rodrigo Carvalho taas on nyt maalintekoputkessa, ollen osunut maalipuiden väliin viimeisen kolmen ottelun ajan.

Fulhamilla oli ottelussa enemmän laukauksia, mutta Aston Villa voitti ottelun kokonaisvaltaisen hyvän pelin ansiosta. Lions ovat nyt voittaneet kolme viimeistä otteluaan Fulhamia vastaan. Ottelun lopputulosta pystyi paremmin ennakoimaan tilastojen perusteella Aston Villalla oli etumatka sekä kotona että vieraissa pelatuissa otteluissa.

Historia opettaa, että jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. Tämäkään ottelu ei tuottanut pettymystä. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Aston Villa on sijalla neljä, 49 pisteellään ja Fulham sijalla 12, 29 pisteellään.

 

Uudet vetovinkit Aston Villa peleihin tarjolla aina tuoreeltaan sivuiltamme.