Kun penkkiurheilija heräsi sänkynsä pohjalta uutenavuotena, hän ei ensimmäisenä vilkaissut peilikuvaansa vaan Valioliigan jalkapallotilastoja. Edellisiltana pelatun Fulham vs Arsenal -ottelun tulos herätti ainakin mielenkiintoa. Ennakko-odotuksista huolimatta, Fulham pääsi yllättämään kaikki ja voitti Arsenalin. Lähtökohtaisesti ottelun piti olla Arsenalin taskussa, mutta Craven Cottagella pelattu ottelu pitikin sisällään kiehtovia yllätyksiä.

Ennakko-odotukset olivat vahvasti Arsenalin eduksi, mutta kotijoukkue Fulham onnistui nujertamaan Arsenalin, sen havitellessa voittoa. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Arsenal aloitti pelin vahvasti kun Bukayo Saka vei Gunnersin johtoon viidennellä peliminuutilla. Pelin luonteesta johtuen, Arsenal ei kuitenkaan onnistunut pitämään johtoasemaansa, kun jo pelin 29. minuutilla Fulhamin Raúl Jiménez iski ottelun tasatilanteeseen Thomas Cairneyn syötöstä. Toisella puoliskolla Fulham sai uutta puhtia peliinsä, kun Bobby Armani De Cordova-Reid vei kotijoukkueen johtoon 60. minuutilla. Arsenal avasi penkkinsä useampaan otteeseen, mutta vaihdot eivät kantaneet hedelmää.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 5′ peliminuutilla Arsenal siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Bukayo Saka
 2. 29′ peliminuutilla Fulhamin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Raul Jimenez
 3. 59′ peliminuutilla Fulham siirtyi johtoon numeroin 2‒1, maalintekijänä Bobby Reid

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Fulham on sijalla 13, 24 pisteellään ja Arsenal sijalla neljä, 40 pisteellään.

Voitto vaikeuksien kautta

Ottelun erikoisuuksiin kuului Fulhamin maalivahdin Bernd Lenon saama keltainen kortti. Lenon lisäksi Fulhamin pelaajista varoituksen saivat Thomas Cairney, Calvin Bassey ja Raul Jimenez. Fulham saavutti voiton ennakkoon vahvempaa Arsenalia vastaan tässä tilastojen valossa tasaisessa kamppailussa. Arsenal hallitsi palloa 60 prosenttisesti, mutta Fulham pystyi tehokkaampaan ratkaisupelaamiseen.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Fulham vs Arsenal

 1. Laukaukset 15 vs laukaukset 13
 2. Hallinta 39 % vs hallinta 61 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 412 vs syötöt 637
 5. Syöttötarkkuus 82 % vs syöttötarkkuus 88 %
 6. Vapaapotkut 11 vs vapaapotkut 10
 7. Keltaiset kortit 4 vs keltaiset kortit 1
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 4 vs paitsiot 0
 10. Kulmapotkut 5 vs kulmapotkut 5

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Arsenal peliä koko ajan. Tällä kertaa se ei kuitenkaan riittänyt.

Suurimmat yllätykset

Ehkei niinkään yllättävää, mutta silti mainitsemisen arvoista on se, että ottelussa oli useita pelaajia, jotka olivat aikaisemmin edustaneet vastustajajoukkuetta. Fulhamin riveissä pelasivat entiset Arsenal-pelaajat Bernd Leno, Alexander Chuka Iwobi sekä Willian Borges da Silva. Arsenalin Cédric Soares puolestaan on pelannut aikaisemmin Fulhamissa.

Fulhamin voitto, tilasto-ohjelman mukaan altavastaajan asemasta, pistää miettimään Valioliigan sarjatilannetta ja joukkueiden todellisia voimasuhteita. Fulham vietti uutta vuotta Craven Cottagella sylissään sekä kolme sarjapistettä että yllätti Arsenalin joukkion täysin. Kaiken kaikkiaan odotukset mielenkiintoiselle pelille olivat korkealla ja katsojat saivat sen, mitä hakivat: jännitystä ja laadukasta peliä.

 

Lue sivuiltamme tuoreimmat ja kiinnostavimmat Fulham otteluiden veto vinkit.