Goodison Parkilla todistettiin jännittävää ottelua, kun Everton ja West Ham kohtasivat kovatasoisessa Valioliiga-ottelussa. West Ham vei voiton lopulta maalein 13, ottelussa, jossa nähtiin dramaattisia käänteitä ja kiihkeää kamppailua voitosta. Käänteentekijä nähtiin ottelun viime hetkillä, kun West Ham iski kaksi maalia ja siirtyi johtoasemaan. Everton pelin vetovinkit pääset lukemaan kätevästi aina sivuiltamme.

Ennakko-odotukset olivat West Hamin eduksi, mutta kotijoukkue Everton onnistui antamaan hyvän vastuksen sille, West Hamin havitellessa murskavoittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi katsoa vielä jälkikäteen tallenteena. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Maalien juhlaa

Evertonin riesaksi muodostui Beto, joka onnistui maalinteossa kahdesti. Beton avausmaali syntyi 45. minuutilla jäädessään rangaistuspotkusta, jonka hän kuitenkin myöhemmin korjasi viimeistelemällä toisen maalinsa James Garnerin syötöstä 56. minuutilla.

West Hamin maalijuhlat aloitti Kurt Zouma 62. minuutilla James. Ward-Prowsen syötöstä. Ottelun loppuhetkillä West Ham sai lisävoimaa Tomáš Součekilta ja Edson Álvarezilta, jotka onnistuivat maalinteossa ottelun lisäajalla.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 56′ peliminuutilla Everton siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Beto
 2. 62′ peliminuutilla West Hamin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Kurt Zouma
 3. 90+1′ peliminuutilla West Ham siirtyi johtoon numeroin 1‒2, maalintekijänä Tomáš Souček
 4. 90+5′ peliminuutilla Brentford siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 1‒3, maalintekijänä Edson Álvarez

Maalit olivat taidokkaita ja maalinteot tarjosivat kyllä viihdettä kerrakseen katsojille.

Vaihdot ja varoitukset

Vaihtopenkit käytettiin tehokkaasti hyväksi ottelun aikana. Everton teki neljä vaihtoa: Beton korvasi D. Calvert-Lewin, J. Harrisonin tilalle tuli A. Gomes, A. Doucouden korvasi Chermiti ja D. McNeilin paikan otti L. Dobbin. West Ham puolestaan teki myös neljä vaihtoa: J. Ward-Prowse siirtyi sivuun K. Phillipsin tieltä, L. Paqueta vaihdettiin M. Antonion kanssa ja M. Kudus sekä Emerson väistyivät B. Johnsonin ja A. Ogbonnan edestä. Ottelussa jaettiin myös kolme keltaista korttia: T. Soucek ja M. Antonio West Hamilta sekä J. Pickford Evertonilta.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Everton vs West Ham

 1. Laukaukset 22 vs laukaukset 12
 2. Hallinta 55 % vs hallinta45 %
 3. Laukaukset maalia kohti 11 vs laukaukset maalia kohti 5
 4. Syötöt 498 vs syötöt 407
 5. Syöttötarkkuus 81 % vs syöttötarkkuus 74 %
 6. Vapaapotkut 9 vs vapaapotkut 6
 7. Keltaiset kortit 1 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 2 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 5

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Everton peliä lähes koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Everton on sijalla 16, 25 pisteellään ja West Ham sijalla 27, 42 pisteellään.

Muut huomiot ottelusta

Erityisen huomionarvoista ottelussa oli Beton onnistuminen maalinteossa vain parikymmentä minuuttia kentälle astumisensa jälkeen. Evertonin maalivahti Jordan Pickford sai ottelussa keltaisen kortin.

West Hamin Edson Alvarez viimeisteli kauden ensimmäisen Valioliiga-maalinsa. Erityinen kuriositeetti oli myös West Hamin Kurt Zouman menneisyys Evertonin pelaajana.

 

Lue meiltä Everton pelin vetovinkit

Lue myös tämän ottelun ennakko ja edellisen pelin ennakko sekä ottelun lopputulos.