Everton pelin lopputulos: Sunnuntaina 21. päivä huhtikuuta 2024 Evertonin ja Nottingham Forestin välillä pelattu Valioliiga-ottelu päättyi Evertonin voittoon lukemin 20. Ottelu pelattiin Evertonin kotikentällä Goodison Parkilla. Ottelun maalintekijät Evertonin joukkueessa olivat Idrissa Gueye (29′) sekä Dwight McNeil (76′), jonka maalin syötti Abdoulaye Doucouré.

Ennakko-odotukset eivät tässä ottelussa olleet oikeastaan kummankaan joukkueen erityiseksi eduksi. Maali-ilottelua nähtiin sopivasti sunnuntai-iltapäivään sopien. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun käänteet

Molemmat joukkueet pelasivat taktisesti ja vahvaa peliä, mutta Everton onnistui hyödyntämään maalipaikkansa tehokkaammin. Ensimmäinen osuma nähtiin jo 29. minuutilla, kun Evertonin Idrissa Gueye iski pallon verkkoon. Ottelun loppupuolella, 76. minuutilla, Dwight McNeil laukoi toisen maalin ottelussa Abdoulaye Doucourén syötöstä, joka sinetöi lopputuloksen Evertonin hyväksi.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 29′ peliminuutilla Everton siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Idrissa Gueye
 2. 76′ peliminuutilla Evertonin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Dwight McNeil

Kuten historia opettaa, jokainen ottelu on omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen ja onnistumisineen. Se nähtiin tälläkin kertaa. Vaikka odotukset lopputuloksesta olisivat mitä tahansa, voi pienikin tapahtuma tai käänne kääntää kaiken päälaelleen.

Vaihdot ja varoitukset

Everton teki ottelun aikana kolme pelaajavaihtoa. Pelaaja Dominic Calvert-Lewin korvattiin pelaajalla Beto, 67. minuutilla, samalla kun André Gomes tuli pois ja tilalle tuli James Garner. Lopussa ottelusta, 100. minuutilla, Beto korvattiin Chermitillä.

Nottingham Forest teki neljä vaihtoa: Giovanni Reyna korvattiin Anthony Elangalla, Nicolás Dominguez Ryan Yatesilla, Danilo Rodrigo Ribeirolla ja Callum Hudson-Odoi Diwock Origilla. Ottelu oli kovaa vääntöä ja siitä saatiin näyttöjä myös useissa varoituksissa, joita kertyi kaikkiaan kuusi.

Pelin tilastot

Tilastojen perusteella Nottingham Forest hallitsi ottelua pallohallinnan perusteella (60 % verrattuna Evertonin 40 %), mutta Everton oli tehokkaampi hyökkäyspäässä. Evertonin maalivahti onnistui kolme kertaa torjumaan Nottinghamin yritykset, kun taas Nottinghamin maalivahti torjui kaksi kertaa Evertonin laukaukset.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Everton vs Nottingham Forest

 1. Laukaukset 7 vs laukaukset 8
 2. Hallinta 40 % vs hallinta 60 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 3
 4. Syötöt 374 vs syötöt 564
 5. Syöttötarkkuus 75 % vs syöttötarkkuus 83 %
 6. Vapaapotkut 15 vs vapaapotkut 9
 7. Keltaiset kortit 4 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 0 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 6 vs kulmapotkut 4

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Brentford peliä koko ajan.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Everton on sijalla 16, 30 pisteellään ja Nottingham Forest sijalla 17, 26 pisteellään. Ottelu oli Evertonin hallintaa huolimatta Nottingham Forestin pyrkimyksistä murtaa Evertonin puolustus.

 

Everton pelin lopputulos kertoo Evertonin periksi antamattomasta luonteesta.

Tutustu myös ottelun ennakkoon.