Valioliiga-futiskierroksen ehdottomiin huippupeleihin kuului Evertonin ja Manchester Unitedin yhteenotto sunnuntaina 26.11.2023. Ottelun kurssi muodostui selväksi hyvin alkumetreiltä saakka, kun vierailija Manchester United otti tiukan otteen ottelun herruudesta. Loppulukemat Goodison Parkilla olivat 0‒3 Manchester Unitedin eduksi, jatkaen heidän voittoputkeaan nyt jo kolmeen otteluun.

Ennakko-odotukset olivat Manchester Unitedin eduksi, eikä kotijoukkue Everton pystynyt antamaan edes kunnon vastusta ManU:lle. Jäikö onnittelu näkemättä? Vivahteikas ottelu kannattaa kuitenkin katsoa myös jälkikäteen. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Manchester United sai otteluun lentävän lähdön kun aloittelija Alejandro Garnacho Ferreyra, jolla oli tukenaan Diogo Dalot, avasi maalitilinsä kauden osalta jo kolmannella minuutilla. Toisen maalin teki Marcus Rashford 56. minuutilla rangaistuspotkusta, laajentaen Unitedin johdon 2‒0:aan.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:
 1. 3′ peliminuutilla Manchester United siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Alejandro Garnacho
 2. 56′ (R) peliminuutilla Manchester Unitedin maali johti tilanteeseen 0‒2, maalintekijänä Marcus Rashford
 3. 75′ peliminuutilla Manchester United siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 0‒3, maalintekijänä Anthony Martial

Ottelun viimeisen maalin teki Anthony Jordan Martial 75. minuutilla, Bruno Fernandesin upealla syötöllä avustaen. Martialin maali oli myös hänelle ensimmäinen kauden aikana.

Vaihdot ja varoitukset

Everton päätti käyttää kaikki neljä vaihtoaan lähinnä häviön jo käytännössä varmistuttua. Manchester United sen sijaan vaihtoi pois Garnachon ja Martialin, jotka molemmat olivat onnistuneet maalinteossa. Everton sai kolme keltaista korttia Ashley Youngin, Abdoulaye Doucouren ja Idrissa Gueyen toimesta. Erityisesti Doucouren keltainen kortti oli mielenkiintoinen, sillä se oli hänelle kolmas peräkkäinen keltainen kortti kolmessa ottelussa.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Everton vs Manchester United

 1. Laukaukset 24 vs laukaukset 9
 2. Hallinta 51 % vs hallinta 49 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 4
 4. Syötöt 432 vs syötöt 433
 5. Syöttötarkkuus 77 % vs syöttötarkkuus 75 %
 6. Vapaapotkut 10 vs vapaapotkut 8
 7. Keltaiset kortit 3 vs keltaiset kortit 0
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 2 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 6 vs kulmapotkut 5

Kuten tilastoista saattaa huomata, ei kumpikaan joukkueista vienyt selkeästi ottelua, vaan kaikki oli tilastollisesti kerrottuna tasaista.

Raportti

Manchester Unitedin voitto ei ollut sattumaa, vaan se pystyi hallitsemaan ottelua sekä pallonhallinnan että maalipaikkojen osalta. Ottelusta jäi käteen muutama mielenkiintoinen huomio. Kaikkien maalintekijöiden osalta oli kyseessä kauden ensimmäinen maali.

Evertonilla oli kokoonpanossaan kolme pelaajaa, jotka olivat aiemmin edustaneet Manchester Unitedia, ja myös Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Donny van de Beek oli pelannut aiemmin Evertonin riveissä. Voitto nostaakin Manchester Unitedin nyt voittoputkeen, sillä sen saldossa on kolme peräkkäistä voittoa. Samalla Manchester Unitedin maalivahti André Onana Onana piti maalinsa puhtaana kolmannen ottelun peräkkäin.

Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Everton on sijalla 19, neljällä pisteellään ja ManU sijalla kuusi, 24 pisteellään. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat toisensa 09.03.2024 klo 17:00 ManUn kotikentällä.

 

Seuraa meillä Valioliigaa ja lue meiltä Everton otteluiden vetovihjeet.