Jalkapallon Valioliiga-ottelu Evertonin ja Manchester Cityn välillä päättyi Manchester Cityn 31 voittoon loistokkaiden valojen alla Goodison Parkilla 27.12.2023. Yksi ottelun jännittävimmistä hetkistä oli Evertonin maalivahdin Jordan Lee Pickfordin saama keltainen kortti. Everton ja Manchester City ovat kohdanneet toisensa ennenkin, ja Everton on ollut altavastaajana hyvinkin monessa ottelussa.

Ennakko-odotukset olivat jo vahvasti ennen ottelua Manchester Cityn eduksi, mutta kotijoukkue Everton antoi hyvän vastuksen voittoa havittelevalle Manchester Citylle. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Ottelun tallenteen voi katsoa vielä maksullisesta Viaplay-palvelusta. Manchester City pelien vedonlyönti ei ole ikinä ollut näin helppoa. Katso vain meiltä linkit niitä varten. 

 

Ottelun kulku

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta Everton pääsi iskemään ensimmäisen maalin 29. minuutilla, kun Jack Harrison sai onnistuneen syötön Dwight McNeililtä. Manchester Cityn leirin paineet alkoi näkyä, mutta he onnistuivat tasoittamaan tilanteen toisen puoliajan alussa.

Kiistanalaiseksi nousi 64. peliminuutin tilanne, kun Julián Álvarez pääsi laukomaan rangaistuspotkun maaliin. Ottelun viimeinen maali syntyi vasta 86. peliminuutilla Bernardo Silvan päästyä onnistumaan.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 29′ peliminuutilla Everton siirtyi yllättäen johtoon 1‒0, maalintekijänä Jack Harrison
 2. 53′ peliminuutilla Manchester City tasoitti ja sen maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Phil Foden
 3. 64′ (R) peliminuutilla Manchester City siirtyi johtoon numeroin 1‒2, maalintekijänä Julián Álvarez
 4. 86′ peliminuutilla Manchester City siirtyi jo huimaan johtoon numeroin 1‒3, maalintekijänä Bernardo Silva

Otteluun mahtui useita keltaisia kortteja. Evertonin joukkueesta kortin saivat Nathan Patterson, André Gomes, Jordan Pickford ja Jarrad Branthwaite, kun Manchester Cityn joukkueesta varoitettiin Manuel Akanjia ja Jack Grealishia. Molemmat joukkueet myös hyödynsivät vaihtomahdollisuuksiaan, mutta ne eivät muuttaneet ottelun suuntaa.

Manchester Cityn voittoputki jatkuu

Ottelu oli Manchester Cityn joukkueelle jo kymmenes peräkkäinen ilman tappioita. Tämän voiton myötä City jatkaa valloitusretkeään Valioliigassa. Maalitilastoista huomaa Cityn hallinneen peliä, sillä he löivät maalia kohti yhteensä yhdeksän kertaa Evertonin kahdesta yrityksestä huolimatta. Sää suosi ottelua, sillä sateita ei ollut.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Everton vs Manchester City

 1. Laukaukset 7 vs laukaukset 23
 2. Hallinta 27 % vs hallinta 73 %
 3. Laukaukset maalia kohti 2 vs laukaukset maalia kohti 0
 4. Syötöt 293 vs syötöt 772
 5. Syöttötarkkuus 72 % vs syöttötarkkuus 90 %
 6. Vapaapotkut 13 vs vapaapotkut 5
 7. Keltaiset kortit 4 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 8

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Manchester City peliä koko ajan. Everton antoi hyvän vastuksen, mutta tälläkään kertaa heidän pelitaktiikkansa ei ollut riittävä.

Ottelu oli myös merkityksellinen tietyille pelaajille. Manchester Cityn pelaaja John Stones kohtasi entisen seuransa, ja Evertonin maalintekijä Jack David Harrison joutui poistumaan kentältä maalinsa jälkeen. Voitto tuntui varmasti erityisen makealta juuri Stonesille.

 

Missä Manchester City pelien vedonlyönti on mahdollista? No, lue sivuiltamme kaikki käänteet Valioliigasta ja otteluiden ennakot ja tulokset.