Sunnuntaina 17. päivä maaliskuuta piti pelata jännittävä Valioliiga-ottelu Evertonin ja Liverpoolin välillä, Goodison Parkissa. Joukkueilla on takanaan kiivas historia, joka tuo aina lisämausteensa otteluihin. Viime kohtaamisessa Liverpool otti 20 voiton (21.10.2023), joten Everton tavoittelee varmasti revanssia. Everton pelin ennakko luettavissa artikkelista.

Valmistaudu seuraamaan jännittävää Valioliiga-ottelua Evertonin ja Liverpoolin välillä, kunhan uusi aikataulu kyseiselle ottelulle tullaan julkaisemaan. Goodison Park toimii kyseisen ottelun taistelutantereena, jossa molemmat joukkueet pyrkivät parantamaan sijoituksiaan sarjataulukossa.

Aiemmat kohtaamiset

Viimeaikaiset ottelut ovat tuoneet mukanaan molemmille joukkueille täysin vastakkaiset tulokset. Everton on kipuillut viime otteluissa ja joukkue näyttäisi etsivän parasta pelirytmiään.

Evertonin viisi viimeisintä ottelua

  1. 20, Manchester United vs Everton (9.3.2024)
  2. 13, Everton vs West Ham (2.3.2024)
  3. ja 11, Brighton vs Everton (24.2.2024)
  4. 11, Everton vs Crystal Palace (19.2.2024)
  5. 20, Manchester City vs Everton (10.2.2024)

Liverpool on puolestaan ollut kovassa iskussa, eikä joukkue ole hävinnyt viimeiseen viiteen otteluunsa.

Liverpoolin viisi viimeisintä ottelua

  1. 11, Liverpool vs Manchester City (10.3.2024)
  2. ja 15, Sparta Praha vs Liverpool (7.3.2024, UEFA Eurooppaliiga)
  3. 01, Nottingham Forest vs Liverpool (2.3.2024)
  4. 30, Liverpool vs Southampton (28.2.2024, FA Cup)
  5. 01, Chelsea vs Liverpool (25.2.2024, Liiga Cup)

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Valitettavasti molemmat joukkueet ovat viime aikoina kohdanneet useita loukkaantumisia, jotka ovat vaikuttaneet heidän menestykseensä. Tiedoilla loukkaantuneista ja pelikielloista voi olla suuri vaikutus otteluun, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vastustajajoukkue käyttää tätä hyväkseen.

Artikkelin kirjoitushetkellä (15.03.2024) tiedossamme ei kuitenkaan ollut vielä joukkueiden viimeisimpiä kokoonpanoja. Tiedot kokoonpanoista ilmoitetaan vasta lähempänä ottelua. Tarkemmat tiedot loukkaantuneiden ja pelikiellosta kärsivien pelaajien listasta julkaistaan lähempänä uutta sovittua ottelupäivää.

Ennusteet ja vedonlyöntivinkit

Kaikki merkit viittaavat Liverpoolin voittoon, mutta kuten tiedetään, derby-otteluissa voi tapahtua mitä tahansa. Evertonilla on kaikki voitettavana ja joukkue pyrkii varmasti välttämään kotitappion. Toisaalta, Liverpoolin vahva vire ja sarjatilanne, jossa joukkue on toisena, tekevät Liverpoolista suosikin.

Päivän pelikohteen ennuste on Liverpoolin voitto. Voitto nostaisi Liverpoolin hetkellisesti sarjakärkeen. Evertonin voitto olisi yllätys, mutta loisi jännitystä sarjan alapäähän. Everton on 16. sijalla, joten joukkue tarvitsee jokaista pistettä.

 

Everton pelin ennakko vaikka peliä ei vielä pelatakkaan ottelusiirrosta johtuen.

Jos Merseysiden klassikko kiinnostaa, niin lue ihmeessä joukkueiden edellisen kohtaamisen ennakko ja loppuraportti.