Everton ottelun lopputulos: Valioliiga-ottelussa Everton järjesti yllätyksen vieden voiton Liverpoolista 2-0 Goodison Parkissa 24. huhtikuuta 2024. Evertonin maalit tekivät Jarrad Branthwaite 27. minuutilla ja Dominic Calvert-Lewin 58. minuutilla, joka sai syötön Dwight McNeililtä. Ottelu oli täynnä yllätyksiä ja kiihkeää tunnelmaa.

Ennakko-odotukset olivat Liverpoolin eduksi, mutta kotijoukkue Everton onnistui nujertamaan Liverpoolin, sen havitellessa voittoa. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää. Sen voi katsoa tallenteena vielä myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta.

 

Ottelun kulku

Jarrad Branthwaite onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran, kun taas Dominic Calvert-Lewin pääsi iskemään pallon verkkoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 27′ peliminuutilla Everton siirtyi johtoon 1‒0, maalintekijänä Jarrad Branthwaite
 2. 58′ peliminuutilla Evertonin maali johti tilanteeseen 2‒0, maalintekijänä Dominic Calvert-Lewin

Ottelussa jaettiin myös kolme varoitusta, joista kaikki kohdistuivat Liverpoolin pelaajiin: Virgil van Dijk sai varoituksen 37. minuutilla, Luis Diaz 93. minuutilla ja Alexis Mac Allister yliajalla 94. minuutilla.

Vaihdot ja taktiikka

Everton teki kolme vaihtoa: V. Mykolenko korvattiin A. Youngilla 46. minuutilla, I. Gueye sai korvaajakseen A. Onanan 75. minuutilla ja D. Calvert-Lewin otettiin pois, kun tilalle tuli Chermiti 94. minuutilla.

Liverpoolin viisi vaihtoa suoritettiin kahden erän aikana: 63. minuutilla pois otettiin Curtis Jones, Dominik Szoboszlai ja Ibrahima Konaté ja tilalle tulivat Harvey Elliott, Wataru Endō ja Jarell Amorin Quansah. 84. minuutilla myös Trent Alexander-Arnold ja Andrew Robertson vaihdettiin Joe Gomezin ja Konstantinos Tsimikasin kanssa.

Ottelun tilastot ja voittoputki

Ottelutilastot osoittivat Liverpoolin hallinneen pallonhallintaa, mutta Evertonin tehokkuus ratkaisi ottelun. Evertonilla on nyt kolmen ottelun voittoputki kotikentällä. Lisäksi heidän maalivahtinsa Jordan Lee Pickford on pitänyt maalinsa puhtaana viimeisen kolmen kotiottelun ajan. Evertonin pelaaminen on tällä hetkellä todella vahvaa, eikä Valioliigan sarjakakkonenkaan voinut heille mitään. Voitto tuli taidolla ja hyvällä taktikoinnilla.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Everton vs Liverpool

 1. Laukaukset 16 vs laukaukset 23
 2. Hallinta 23 % vs hallinta 77 %
 3. Laukaukset maalia kohti 6 vs laukaukset maalia kohti 7
 4. Syötöt 227 vs syötöt 717
 5. Syöttötarkkuus 62 % vs syöttötarkkuus 88 %
 6. Vapaapotkut 6 vs vapaapotkut 13
 7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 3
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 4 vs paitsiot 1
 10. Kulmapotkut 4 vs kulmapotkut 13

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Liverpool peliä lähes koko ajan. Se ei kuitenkaan riittänyt. Tulokset puhuvat puolestaan. Tilastotkin sen osoittavat, jalkapallo-otteluiden ennustaminen on vaikeaa. Kumpi tahansa voi voittaa.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan jännittävä, vaikka ennustuksissa povattiin voittoa Liverpoolille. Kuten historia opettaa, on jokainen ottelu omanlaisensa, maaleineen, maalipaikkoineen, tapahtumineen ja onnistumisineen. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Liverpool on sijalla kaksi, 74 pisteellään ja Everton sijalla 16, 33 pisteellään.

 

Everton ottelun lopputulos oli Liverpoolille katastroofi ja tarkoittaa käytännössä mestaruuden karkaamista. Lue myös ottelun ennakko ja edellisen ottelun lopputulos ja ennakko.