Valioliiga-kierroksen jännittävimmässä ottelussa kohtasivat kotijoukkue Everton ja vieraileva Crystal Palace. Lopullinen tulos oli 11, kun molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa toisella puoliajalla. Ottelu pelattiin 19. helmikuuta 2024 kello 20:00 Goodison Parkilla.

Ennakko-odotukset olivat varmasti lievästi Evertonin eduksi, mutta kotijoukkue Crystal Palace onnistui antamaan hyvän vastuksen koko ottelun ajan. Ottelu päättyi ennalta odottamatta tasapeliin, mutta peli antoi viidettä kaikille alusta loppuun saakka. Jäikö ottelu näkemättä? Ei hätää, sen voi vielä katsoa tallenteena myöhemminkin. Ottelun tallenteen voi katsoa maksullisesta Viaplay-palvelusta. Voit myös aina käydä lukemassa vetovinkit Everton peleihin suoraan sivuiltamme.

 

Maalit ja merkittävimmät tapahtumat

Crystal Palacen Jordan Ayew avisti avausmaalin 66. minuutilla, kun Jean-Philippe Mateta tarjoili hänelle namupaikan. Everton ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan teki taktiset muutokset vaihtamalla Idrissa Gueyen ja Ashley Youngin pois ja tilalle juoksivat Amadou Onana ja Jack Harrison. Tämän jälkeen Evertonin ottelu sai uuden suunnan ja Amadou Onana toi joukkueen tasoihin 84. minuutilla Dwight McNeilin esityöstä.

Maalit tehtiin peliajalla seuraavasti:

 1. 66′ peliminuutilla Crystal Palace siirtyi johtoon 0‒1, maalintekijänä Jordan Ayew
 2. 84′ peliminuutilla Evertonin maali johti tilanteeseen 1‒1, maalintekijänä Amadou Onana

Crystal Palace teki omat vaihtonsa, kun 72. peliminuutilla Odsonne Edouard antoi tilaa Naouirou Ahamadalle ja 88. minuutilla Adam Wharton vaihtui David Ozohiin. Ottelu ei sujunut ongelmitta, sillä Jordan Ayew ja Jefferson Lerma Crystal Palacelta sai keltaiset kortit ottelun viime hetkillä.

Peliä dominoi Everton

Ottelun tilastollinen yhteenveto osoittaa selvästi, että Everton oli ottelussa niskan päällä. Pallohallinta oli heillä 63 % ajasta ja maalinteko-odotusarvo 1.66. Crystal Palacella vastaava luku oli vain 0.63. Vaikka maaleja syntyi molemmille joukkueille yhtä monta, Evertonilla oli selkeä etu laukausten määrässä sekä laatupaikoissa.

Joukkuetilastot näyttivät Valioliiga-ottelusta seuraavaa

Everton vs Crystal Palace

 1. Laukaukset 19 vs laukaukset 10
 2. Hallinta 63 % vs hallinta 37 %
 3. Laukaukset maalia kohti 4 vs laukaukset maalia kohti 4
 4. Syötöt 527 vs syötöt 315
 5. Syöttötarkkuus 80 % vs syöttötarkkuus 64 %
 6. Vapaapotkut 8 vs vapaapotkut 12
 7. Keltaiset kortit 0 vs keltaiset kortit 2
 8. Punaiset kortit 0 vs punaiset kortit 0
 9. Paitsiot 1 vs paitsiot 2
 10. Kulmapotkut 3 vs kulmapotkut 6

Kuten tilastoista saattaa huomata, vei Everton peliä koko ajan, se ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa selkeään voittoon. Voimakkaasti dominoineen Evertonin hallussa pallo oli ottelun aikana puolet ajasta. Maalia kohti menneistä useista laukauksista huolimatta, vain kaksi maalia nähtiin.

Everton jatkaa kotipelien voittoputkeaan, nyt jo kolmatta ottelua putkeen häviämättä. Kumpikin joukkue lähtee seuraaviin otteluihinsa paljon opittuaan tästä tasapelistä. Sarjataulukon osalta toteamme seuraavaa. Ottelun myötä Everton on sijalla 17, 20 pisteellään ja Crystal Palace sijalla 15, 25 pisteellään.

 

Luotettavat ja tuoreet vetovinkit Everton peleihin löytyvät helposti aina suoraan sivuiltamme.